kad porastete

@AntunTun

Ti nikad netjesh odrasti, mali veseljache ;) A i zašto bi? Živeti mlad, makar i sa 75. Bolje nego biti penzos od 25, verujte mi. Znam o čemu pišem. I mišljenja sam da se svi 'džangrizavi penzioneri' mogu podvesti pod dve grupe:
a) oduvek su bili takvi, ili
b) njihovi poslednji prijatelji su preminuli krajem prošlog milenijuma.

Posvetite im malo pažnje, ljudske topline, budite bar na trenutak uho za njihove priče. Može biti vredno, ako ne toliko vama, ipak njima zasigurno. A gde tjesh vece srece no one koju drugima pruzish? Nema baš neke velike mudrosti u rečima staraca koje drma demencija, ali opet, nema je ni u mnogo čemu drugom što ipak svakodnevno činimo.
 
dismisal je dusha od choveka...chekaj da tebe salete neki stari gubavci...oni koje svoje priche ne prichaju...u trenutq kada zhile na chelu pochnu da pulsiraju...seti se mojih rechi...starci su mahom zli...shalu na stranu dobri su al kako ti sebe zamishljash?...nekog ko pricha svima priche iz davnina?...papuche i novine?...
 
moj pogreb tje biti spektakl...pevatje 5 popova...sluzhitje se najbolja rakija u celom dragachevu...jeshtje se i piti...delitje se cigarete...ima da udarim za zhivota spomenik 3m visine...do neba ako treba...samo da nema taki unaokolo...da moje potomstvo sa kilometra spazi de pochivam...mauzolej...
ja kao tripujem da me kremiraju...il da me pokopaju u nekoj shumi...nisam za ove recimo konvencionalne pogrebe...glupi su i uzaludni...
onaj chupavac s one slike...e njega vetjina chestitog naroda gleda ko sektasha...dakle ima duuuugu kosu...nosi kapute i coqle...ima bradicu i sav je mrachan...a on super momak koji nema veze s religijom...uglavnom isho on neshto na groblje s matorima...i padala kisha svuda blato...pichi bokasa izmedju grobova poput lasice...kad oklizne se...i onako instinktivno se razmlata rukama i dograbi spomenik...i padne i obori spomen plochu...da ne verujesh...a kao matori malo odmakli i nisu videli...on kao "e yebi ga stvarno izvini nije namerno"...i ode dalje...i dalje u dugim zimskim povecherjima drushtvo se sqpi i padnu priche...i bojan sektash bude chesto centar vetjine pricha...serem drushtvo se ne oqplja a bojana vidim jednom u mesec dana...
 
Ma Tune, ja čitav život šljakam sa matorcima... Kad upadnem na žurku, prosek godina padne na 55... Znam skoro sve kakvi mogu da budu, i kakve priče. Vole oni tako, da iskazuju mudrost. I da ti spominju svoje neudate unuke i decu iz komšiluka, takođe. Navikneš se na to.

Eh, a samo priče koje možeš čuti... Kad krenu kako su prvi pu t ebali, ili ko je kome ženu... Da su barem 25 godina mlađi, poklali bi se, ovako su zabavni,... Pa baba od 85 koja nikad nije bila sa muškarcem, i priča kako joj je sestra tamo negde još za vreme drugog rata objašnjavala kako je to lepo, a ona se nije dala prevariti... pa moj deda i pokojni komšija, njih dvojica su prošli sve vojske na ovim prostorima. Dođu u selo partizani, četnici, nedićevci, ljotićevci, narodne straže,... i mobilišu ih, a oni ostani mesec-dva, pa dezertiraju... Jedino su se od balija krili, tu nisu imali prođu, nije im se sakatila piša... Pa kad krenu ko je šta ebavao po švapskoj i libiji... Bolje i to nego da pričaju o politici. Pa jedan što se oženio sa 37, kad je otišao po mladu, tast mislio da je on otac njegovog budućeg zeta. Eh te priče.

Pa kad krenu o svojoj deci, gde su i šta rade. Kad ih slušaš i osetiš, istovremeno, i zadovoljstvo u njihovom glasu dok govore o tome gde su sada i šta su postigli, ali i tugu, istovremeno, jer nisu blizu njih. Ima toga masa, da ne dužim.
 
paaa daaa...mislim zanimljive su priche...kako je prezhiveo konc logor i sve to...volim ja to da slusham i chesto sam uz pucketanje vatre slushao svoga djeda kako pricha o ratu i zhivotu...al...i ja sam svakodnevno u kontaktu s starcima...i od 100 njih 50 je ok...mislim ono dodju uzmu odu...a ostatak...majko mila koja gomila...to su ti oni shto vise kod lekara po ceo dan...i samo nose neke kese i neshto...i nishta ne razumeju a sve znaju...i svi su im krivi sem njih samih...smrde...postavljaju glupa pitanja samo da bi neshto pitali...gledaju te kao da si ti kriv shto je on omatorio...ma da ne pricham...

kako bre zamishlasj sebe?....
 
vragolasta je bash...zhrtva (:

I don't want you and I don't need you
Don't bother to resist, I'll beat you
It's not your fault that you're always wrong
The weak ones are there to justify the strong
 
moblogafae560fc1cbe9ze.jpg
 
AntunTun:
kako bre zamishlasj sebe?....
Rado bih zamišljao sebe kako sa mojom bakutom se ujutru penjemo nekim stepenicama do obližnjeg brda, i uživamo u svežem vazduhu i u zajedničkim sećanjima. Ali ništa od toga. Čini mi se, umreću mlad. I biću ružan leš.
 
You don’t have to put up a fight
You don’t have to always be right
Let me take some of the punches
For you tonight

Listen to me now
I need to let you know
You don’t have to go it alone

And it’s you when I look in the mirror
And it’s you when I don’t pick up the phone
Sometimes you can’t make it on your own

We fight all the time
You and I… that’s alright
We’re the same soul
I don’t need… I don’t need to hear you say
That if we weren’t so alike
You’d like me a whole lot more
 
ne..to je jedna od onih slika "prestani da chatujesh na temi jer ako vetj nemash nisahta pametno retji il makar napisati vishe od jedne rechenice umukni ako imash makar malo obraza ondak isposhtuj sliq koju ne razumesh i reci ja ovo ne razumem jer u protivnom ispadash pomalo smeshan ako ne i glup"...
 
kako se brishe pooost?...jbte ja nisam znao za tu foru...puuu je kakvi tripovi...sad mi je jasno (:
ma idi ja sam mislio da neki moderatori tako uhode ljude i brishu im postove...ma idi ovo je otkrovenje...
 
Vragolasta Amfibija:
You don’t have to put up a fight
You don’t have to always be right
Let me take some of the punches
For you tonight

Listen to me now
I need to let you know
You don’t have to go it alone

And it’s you when I look in the mirror
And it’s you when I don’t pick up the phone
Sometimes you can’t make it on your own

We fight all the time
You and I… that’s alright
We’re the same soul
I don’t need… I don’t need to hear you say
That if we weren’t so alike
You’d like me a whole lot more


njaaaa...od sad citiram poruke u cilju nebrisanja...

They say it exists to help
They say it exists to protect
I know it can stop you
I know it can arrest you

Police for who need
Police for who need police
Police for who need
Police for who need police

They tell you to obey them!
They tell you to collaborate with them!
They tell you: take the asshole!
They tell you: son of the bitch!

Police for who need
Police for who need police
Police for who need
Police for who need police
 
"I've seen horrors... horrors that you've seen. But you have no right to call me a murderer. You have a right to kill me. You have a right to do that. But you have no right to judge me. It's impossible for words to describe what is necessary to those who do not know what horror means.

Horror. Horror has a face. And you must make a friend of horror. Horror and moral terror are your friends. If they are not then they are enemies to be feared. They are truly enemies. I remember when I was with Special Forces. Seems a thousand centuries ago. We went into a camp to inoculate the children. We left the camp after we had inoculated the children for Polio, and this old man came running after us and he was crying. He couldn't see. We went back there and they had come and hacked off every inoculated arm. There they were in a pile... A pile of little arms. And I remember... I... I... I cried... I wept like some grandmother. I wanted to tear my teeth out. I didn't know what I wanted to do. And I want to remember it. I never want to forget it. I never want to forget.

And then I realized... like I was shot... Like I was shot with a diamond... a diamond bullet right through my forehead. And I thought: My God... the genius of that. The genius. The will to do that. Perfect, genuine, complete, crystalline, pure. And then I realized they were stronger than we. Because they could stand that these were not monsters... These were men... trained cadres... these men who fought with their hearts, who had families, who had children, who were filled with love... but they had the strength... the strength... to do that. If I had ten divisions of those men our troubles here would be over very quickly.

You have to have men who are moral... and at the same time who are able to utilize their primordial instincts to kill without feeling... without passion... without judgement... without judgement. Because it's judgement that defeats us.

I worry that my son might not understand what I've tried to be. And if I were to be killed, Willard, I would want someone to go to my home and tell my son everything. Everything I did, everything you saw... Because there is nothing I detest more than the stench of lies. And if you understand me, Willard, you'll do this for me."

This is the end, beutiful friend
This is the end, my only friend,
It hurts to set you free, but you'll never follow me,
The end of laughter and soft lies,
The end of nights we tried to die.
This is the
end.
 

Back
Top