Kad pomislim da smo dosli do dna-idemo dublje(prejako zar ne)

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
Nekoliko vesti koje su me blago receno...."zadivile"
Novinar Alo!, koji piše o aferi žandarma i lekara iz Kraljeva, upozoren da „pazi šta radi“
Pretnja iz mraka
Subota - 08.08.2009
Novinaru Jovanu Slijepčeviću, dopisniku „Alo!“ iz Kraljeva, nepoznata osoba je preksinoć pretila zbog tekstova koje je pisao o nerazjašnjenoj homoseksualnoj aferi žandarma i lekara iz Kraljeva.

- Vraćao sam se sa izjavljivanja saučešća i kada sam se približio kući i krenuo da otključam kapiju, neko mi je prišao, dodirnuo mi rame i rekao: „Nije trebalo to da pišeš. Pazi šta radiš„. Onda je samo produžio dalje, tako da mu ja nisam video lice. Bio sam zatečen, uplašio sam se jer me je taj čovek iznenadio. Nisam ga čuo da mi je prišao - kaže Slijepčević.
On je juče posle tog događaja redakcijama svih dnevnih listova u Srbiji dostavio tekst o ovom slučaju da bi, kako sam kaže, u slučaju da mu se nešto dogodi ostavio neki trag.
- Ne znam ko bi to mogao da bude. Možda je i neki čitalac koji je u „Kuriru“ pročitao da je ova priča podmetačina hrvatske i albanske obaveštajne službe i pomislio da sam špijun Hašima Tačija - kaže Slijepčević.

Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Nadežda Gaće najoštrije je osudila pretnje upućene našem novinaru.
- NUNS je zgranut činjenicom da novinarima i dalje može da preti svako kome to padne na pamet i da je ta praksa i dalje prisutna kod nas. To je sejanje straha i sputavanje slobode medija. Novinar ima pravo da izveštava javnost o stvarima koje su se dogodile, a niko nema pravo da to zataškava - rekla je Gaće.
Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović kaže da je svaka pretnja novinaru zabrinjavajuća.
- Jovan Slijepčević se sinoć obratio UNS-u, ali nije se žalio da mu je neko pretio, već je najavio privatnu tužbu protiv „Kurira“, koji ga je proglasio špijunom. Meni se čini da se etičkog kodeksa u ovom slučaju nisu pridržavale ni jedna ni druga redakcija, da bi obe teško dokazale tvrdnje u spornim tekstovima, kao i da optužbe na račun Jovana Slijepčevića nisu potkrepljene - izjavila je Smajlovićeva.

„Alo!“ traži da se zaštiti život novinara

Redakcija dnevnog lista „Alo!“ juče je obavestila javnost o pretnji našem novinaru Jovanu Slijepčeviću, s pozivom da se stane u kraj ovakvim i sličnim pritiscima na profesiju.
- Izgleda da se zlo iz Crne Gore za samo jedan dan prelilo i na ulice srpskih gradova. Novinarima koji se usuđuju da pišu o „zabranjenim“ temama preti se otvoreno i bestidno, kao u vremenima koja svi pokušavamo da zaboravimo. Dok država donosi Zakon o informisanju kojim će, kako se kaže, uvesti red i „naučiti“ novinare da budu odgovorni za napisanu i izgovorenu reč, ovaj slučaj nas tera da opet dignemo glas i zatražimo od te iste države da konačno učini ono što je obećala - zaštiti živote i pravo novinara da se bave svojim poslom - izjavio je povodom ovog slučaja glavni i odgovorni urednik „Alo!“ Antonije Kovačević.

U pozadini sukob komandanta Žandarmerije i direktora policije

Slučaj doktora i žandarma ima i svoju drugu dimenziju, koja proističe iz sukoba prvog čoveka Žandarmerije Bratislava Dikića i direktora policije Milorada Veljovića, saznaje „Alo!“ iz odlično obaveštenih izvora.
- U Žandarmeriji sumnjaju da je službena depeša o navodnom silovanju njihovog pripadnika, koju je objavio jedan beogradski list (nije „Alo!“, prim. ur.), stigla „iz kuhinje“ direktora policije Milorada Veljovića - kaže sagovornik „Alo!“, koji dalje navodi da su te sumnje podgrejane činjenicom da su Veljović i Dikić već izvesno vreme u sukobu.
Naš sagovornik tvrdi da je „Dikić tu depešu doživeo kao podmetanje i atak na ovu službu, ali i na njega lično, s obzirom na to da je relativno skoro postavljen na dužnost komandanta“.
Pomenuti list koji je objavio depešu naprasno je posle toga prestao da izveštava o ovom slučaju. Takođe, dopisnici nekih drugih novina iz Kraljeva su centralama u Beogradu proteklih dana slali izveštaje o skandalu u Kraljevu, ali nijedan od tih tekstova nije objavljen.

(Ne)očekivani zaplet u prvoj homoseksualnoj aferi u istoriji srpske policije

Žandarm bio u gej vezi s doktorom!
Neimenovani srpski žandarm iz Jagodine, koji je prošle nedelje optužio doktora dermatovenerologa iz Kraljeva da ga je tokom pregleda seksualno zlostavljao tako što ga je omamio, a zatim nad njim vršio bludne radnje, bio je u homoseksualnoj vezi s njim!

Kako saznajemo, žandarm se na ovaj potez odlučio zato što je dečko nameravao da ga ostavi, ali i da bi prikrio svoje seksualne sklonosti!
Prema informacijama koje su ovih dana sablaznile čelnike srpske policije, doktor i žandarm bili su u vezi više od dve i po godine!
- Kao u svakoj pravoj ljubavnoj priči, koja se po pravilu završava ili brakom ili tragično, feminizirani doktor je nekako na kraju veze ipak smogao snage da raskine sa svojim dojučerašnjim mišićavim dečkom i tada je za njega otpočela prava drama - kaže izvor „Alo!“, koji je insistirao na anonimnosti.
Žandarm je priču o tome da misli da ga je doktor za venerične bolesti tokom pregleda u privatnoj ordinaciji u Kraljevu uspavao i najverovatnije silovao najpre ispričao u Policijskoj upravi Jagodina, u svom rodnom mestu. To je naišlo na nevericu i iznenađenje jagodinskih policajaca, koji su potom, zbog mesta događaja, obavestili Policijsku upravu Kraljevo, koja je i sačinila službenu belešku o slučaju i poslala depešu u Beograd!
U međuvremenu, optuženi doktor priveden je u policiju na saslušanje, pa potom pušten, a žandarm je, prema pravilu službe, upućen na psihijatrijsko ispitivanje. Nije poznato da li je samo raskid između dvojice dojučerašnjih ljubavnika bio inicijalna kapisla da žandarm kreira ovu fantastičnu priču, ili je ovaj to učinio u očajničkom pokušaju da zaustavi glasine koje su o njemu već kolale među kolegama!
http://www.alo.rs/vesti/18023/Pretnja_iz_mraka

Velja: Dinkić nam neće oteti Maju
Subota - 08.08.2009
Jedan od lidera narodnjačke koalicije Velimir Ilić kaže da nije obavešten o tome da će Narodna partija Maje Gojković preći u novu koaliciju lokalnih stranaka. Lider Nove Srbije, međutim, tvrdi da mu je „jasno da je Mlađan Dinkić spreman na sve kako bi na sledećim parlamentarnim izborima prešao cenzus“.

- Dinkić radi tajno, ispod žita, i ja to razumem, pošto se davljenik i za slamku hvata. On okuplja neke istrošene lokalne lidere poput Stevanovića, Ničića, Vasića i Babića, ali mu ovog puta neće uspeti da se ulaskom u parlament dokopa vlasti - kazao Ilić.
Ilić je rekao i da se u okviru koalicione saradnje često viđa sa Majom Gojković, ali da mu ona nije ništa rekla o razgovorima sa Dinkićem. Prema njegovoj oceni, na političkoj sceni Srbije na sledećim izborima profilisaće se dva bloka, dok će „svi ostali nestati sa političke scene“.
- Na jednoj strani će se naći Tadić sa njegovima, a na drugoj mi i naprednjaci i možda radikali. Ostaje samo da se vidi gde će se opredeliti Ivica Dačić - prognozira Ilić.
http://www.alo.rs/politika/18022/Velja_Dinkic_nam_nece_oteti_Maju
 
Diana Dragutinović podnosi ostavku?
Četvrtak - 06.08.2009
Ministarka finansija Diana Dragutinović najozbiljnije razmišlja da podnese ostavku, saznaje „Alo!“. Naš izvor otkriva da je ministarka bukvalno „na ivici pucanja“ zbog problema sa kojima je suočena u poslednje vreme, tim više što je, kako ističe naš sagovornik, kada je prihvatila funkciju, „nije bila ni svesna na kakve će sve prepreke naići i ko će joj sve podmetati nogu“.

Podsetimo, krajem jula ministarka finansija je imala javni sukob sa direktorkom Agencije za borbu protiv korupcije Zoranom Marković oko sredstava namenjenih agenciji za narednu godinu. Teške optužbe na njen i račun njenih saradnika toliko su pogodile Dragutinovićevu da je na konferenciji za novinare čak briznula u plač.
Ministarka je gotovo istovremeno doživela još jednu neprijatnost. Zbog predloga za uvođenja novog poreza na dohodak „drvlje i kamenje“ po njoj osuli su i građani i mediji, a premijer Mirko Cvetković požurio je da se ogradi od njene izjave i da objasni kako ta nepopularna mera „nije dogovorena na vladi“. Na sve to, u medijima su se pojavile spekulacije da su pojedini članovi zbog toga tražili njenu smenu.
Ulje na vatru, prema rečima našeg izvora, dolili su ispražnjena državna kasa i nerealni zahtevi kolega iz vlade. Sve to je dovelo ministarku do „ivice pucanja“. Tako je navodno pre dva meseca zaplakala i na sednici vlade, nakon rasprave sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem, koji je tražio više para za pojedine projekte iz svog resora.

Od Dragutinovićeve juče nismo uspeli da dobijemo izjavu ovim povodom, jer je, kako su nam saopštili u njenom kabinetu, otišla na odmor, na kojem će boraviti dve ili tri nedelje.
Na odmoru je i njena šefica kabineta, a niko drugi u ministarstvu nije mogao da nam da izjavu ovim povodom.
Naš izvor kaže da će Dragutinovićeva to vreme iskoristiti da još jednom razmisli o tome da li je mesto u vladi vredno tolikog nerviranja i suza.

Vučić: Još čekamo na SPS
Sreda - 05.08.2009
Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da ta partija nije imala nikakve razgovore sa predstavnicima koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije o formiranju lokalne vlasti u beogradskoj opštini Voždovac.

Vučić je rekao da je „svakoga dana pokušavao i stupao u kontakt sa predstavnicima SPS-a, želeći da razgovara o formiranju vlasti na Voždovcu“.
- Svakoga dana odlažu te razgovore i govore „sačekajte sutra, sačekajte prekosutra“ i svakoga dana mi čekamo - rekao je Vučić.
On je izjavio da je „očigledno da Demokratska stranka ne misli da po bilo koju cenu pusti nekog drugog ko je pobedio na izborima na Voždovcu i ko ima više mandata od nje da preuzme vlast“.

- Kad je neko na vlasti 15 godina, ko zna šta bi tu sve isplivalo? Mislim da je to ključni razlog, a ne moć koju donosi samo upravljanje opštinom Voždovac - rekao je Vučić i dodao da zna „koliko su krali i pljačkali na

Pa gospodo,kada cemo se izdici iz govana?:)
 

Back
Top