Kad pogresis...

HaljinicaBojeLila

Aktivan član
Poruka
1.166
Naposletku...
Ti si dobro znala ko sam ja...
Otkud sad te suze, moja mila?
Rekla si da se za tocak bršljen ne hvata...
Zalud izgužvana svila...
To je tako...

Da li vam je iko to rekao, a ti pogresis, pa zavolis vise nego sto bi smeo?

Da, ima takvih koji ti to hladnokrvno kažu, a ti im čak praštaš odmah, jer iz nekog razloga si to i očekivala, no kada tako odreaguješ postoji mogućnost da počnu strašno najednom da te cene, pa se čak i zaljube..

Nikada se ne treba zaljubiti u takvog, možeš ga samo voleti kao druga.:-|

Ali to nisu foliranti. na samom pocetku iskreno ti kaze ko je i sta je i sta mozes da ocekujes od te osobe i ti ipak pogresis...
jok, nego postene osobe...:lol:
to su takodje foliranti, koji na foliranje dodaju i neodgovornost.

zasto ti taj neko to govori?
zato sto vidi, ocekuje, zna da neka osecanje mogu da se pojave... i hoce da opere ruke.

to nisu ljudi koji ti kazu sta od njih mozes da ocekujes.
to su ljudi koji ti kazu da od njih ne mozes da ocekujes nista.
sto je sasvim razlicito.

jedan mi je tip rekao nesto u tom stilu na samom pocetku poznanstva.
ja rekla (ali doslovno) - e hvala i dovidjenja.
i otisla.

vidi haljinice, postoji forma i postoji sustina.
formalno, povrsno gledano, on je "fer".
sustinski, (jer vrlo dobro znamo da proces zaljubljivanja cini mnogo neverbalnih poruka i signala koji se osecaju, prepoznaju i ohrabruju ili odbijaju), on je gnjida.

Ne, to su tako dosadne veze u kojima tip tako prica devojci da ja to namirisem na samom pocetku, u prvom ozbiljnijem razgovoru i odmah se klonim toga. :-) Verujte mi, znam o cemu pricam. Znam o kome pricam. :-) O jednom mom bivsem decku.

vidi haljinice, postoji forma i postoji sustina.
formalno, povrsno gledano, on je "fer".
sustinski, (jer vrlo dobro znamo da proces zaljubljivanja cini mnogo neverbalnih poruka i signala koji se osecaju, prepoznaju i ohrabruju ili odbijaju), on je gnjida.

vidis, u pravu si... zasto kad je znao kuda to vodi, ako je toliko fer, sto je dozvolio da se zaljubim? Da, ustvari, lakse je kad kazem da je gnjida :)

zato sto mu je bilo lakse da se posluzi jeftinom imitacijom iskrenosti, i izbegne odgovornost... uzasno mi se gade takvi ljudi, sto modelisca kaze - ne petljam se sa njima, ali gledam okolo kakve posledice ostavljaju... fuj.
i ne, ne pricam ti ovo utehe radi.
tako stoje stvari.

Naposletku...
Ti si dobro znala ko sam ja...
Otkud sad te suze, moja mila?
Rekla si da se za tocak bršljen ne hvata...
Zalud izgužvana svila...
To je tako...

Da li vam je iko to rekao, a ti pogresis, pa zavolis vise nego sto bi smeo?

pa dobro...ljudi se obichno ogradjuju takvim izjavama... ja na to gledam kao na manje od dva zla... ako vec idemo iz krajnosti u krajnost bolje je reci ne ochekuj od mene previshe nego obecati "previshe"...

Back