Kad nisam ogorčen ja ne valjam ništa

Poruka
19.733
Dobar dan,

Naslov je poznata izjava našeg Nobelovca, s kojom se ja lično ne slažem, tj u njoj se ne pronalazim, jer kod mene obrnuto: ja kad sam ogorčena, tad ne valjam ništa.:)

Temu otvaram ponukana poslednjim postovima na nekoliko tema na LJIS-u -; odgovori odišu takvom negativom i to većina muških i ženskih da je jače od mene, tj moram da se zapitam i da vas pitam za mišljenje:
ZAšto se ljudi ovde ponekad, a neki i uglavnom tako ponašaju?
Zašto se neko trudi da pokaže kako je razočaran,. ogorčen, potcenjuje ljubav, poverenje, pozivitne emocije, svrstava žene i muškarce u posebne "torove", generalizuje...? ZAšto? Da li je to neki vapaj svetu: vidi kako me boli! Izlečite me! Ili je to neki imidž upućen suprotnom polu_ vidi kakav sam/kakva - ništa me to ne dotiče, jak/a sam, ne možeš mi ništa, i u pravu sam i ti si budala ako misliš drukčije...
Nešto treće?

Razumem da smo svi nekad nadrndani.
Ali, odrasli smo ljudi, ovo nije vrtić. Razumem zezanje - aj ovo sve je neozbiljno, ok, ali i tada ako se šalimo - to treba d aje pitko valjda.A ne puno negative - ja to tako jasno vidim ovog jutra, nemojte mi reći da umišljam.
Ovde su sve pametni ljudi.
Ja stvarno ne razumem. MIslim d aje Kosta jednom napisao - ne dolazi na forum nešto u smislu kad si nadrndan. U pravu je čovek.
Ako imaš nekog otrova u sebi i moraš ga izbaciti - pa bolje da npr tekst u blogu napišeš - pa ko hoće nek komentariše, nek ti pepeiše, nek te teši ili razuverava.
Dajte ljudi, trgnite se malo, gde je vedrina, poverenje, pozitiva...? Nećemo živeti 200 godina...
ovde kao da fali Umri muški, a ja nikako nemam nameru posati Umri ženski - a kad vidim koliki mi je post, Bože sačuvaj.
Nisam imala nameru pametovati, nego možda vas Isporovociram da razmislite.
ako nećete, ne morate.VOZDRA

Jutokin to mi?

- - - - - - - - - -

pazi šta ćeš pisati...
pristojnost.jpg

Jutokin to mi?

- - - - - - - - - -

pazi šta ćeš pisati...
Pogledajte prilog 516214

Институција токсичности позива на људскост... Симпатично.
2/3 увреда и провокација на форуму ручно израде и пласирају у етар дронфуље које су већ постале јавно власништво...
Нешто као деонице НИС-а.

kada bi svoju ogorčenost trošili u kreativne svrhe kada bi ih podsticala na stvaranje a ne na destrukciju možda bi ovde i bilo kvalitetnih sagovornika.

sveukupno svako je odgovoran za svoje izbore u životu i ne bi smeo da krivi druge ljude za svoju glupost i lošu procenu

toliko nevaspitanih i sirovih tipova nigde u realnom svetu ne srećem
samo ovde na krstarici. ovo mesto je pupak mizoginije čiji tempo diktira grupa gubitnika nesvesna svojih grešaka

Dobar dan,

Naslov je poznata izjava našeg Nobelovca, s kojom se ja lično ne slažem, tj u njoj se ne pronalazim, jer kod mene obrnuto: ja kad sam ogorčena, tad ne valjam ništa.:)

Temu otvaram ponukana poslednjim postovima na nekoliko tema na LJIS-u -; odgovori odišu takvom negativom i to većina muških i ženskih da je jače od mene, tj moram da se zapitam i da vas pitam za mišljenje:
Zašto se neko trudi da pokaže kako je razočaran,. ogorčen, potcenjuje ljubav, poverenje, pozivitne emocije, svrstava žene i muškarce u posebne "torove", generalizuje...? ZAšto? Da li je to neki vapaj svetu: vidi kako me boli! Izlečite me! Ili je to neki imidž upućen suprotnom polu_ vidi kakav sam/kakva - ništa me to ne dotiče, jak/a sam, ne možeš mi ništa, i u pravu sam i ti si budala ako misliš drukčije...
Nešto treće?

Ali, odrasli smo ljudi, ovo nije vrtić. Razumem zezanje - aj ovo sve je neozbiljno, ok, ali i tada ako se šalimo - to treba d aje pitko valjda.A ne puno negative - ja to tako jasno vidim ovog jutra, nemojte mi reći da umišljam.
Ja stvarno ne razumem. MIslim d aje Kosta jednom napisao - ne dolazi na forum nešto u smislu kad si nadrndan. U pravu je čovek.
Ako imaš nekog otrova u sebi i moraš ga izbaciti - pa bolje da npr tekst u blogu napišeš - pa ko hoće nek komentariše, nek ti pepeiše, nek te teši ili razuverava.
Dajte ljudi, trgnite se malo, gde je vedrina, poverenje, pozitiva...? Nećemo živeti 200 godina...
ovde kao da fali Umri muški, a ja nikako nemam nameru posati Umri ženski - a kad vidim koliki mi je post, Bože sačuvaj.

Sve ovo što si napisala je tačno. ali mislim da ovde nećeš dobiti odgovore na pitanja, niti ćeš promeniti nešto. Po meni, teško je očekivati od običnog, da ne kažem, prostog sveta da se ponaša drugačije od ovoga što si napisala. Možda je suština tražiti forum koji čoveku najviše odgovara. Npr. često sam pre posećivao forum vozača GSP-a zato što sam želeo da vidim slike autobusa iz mog detinjstva, koje sam čak i znao po garažnim brojevima. Ali nikada nisam napravio nalog da tamo nešto pišem. Ne znam koliko je moguće naći forum koji bi čoveku odgovarao. Razmišljao sam čak i da kada bi našao. ja ne bih mogao da izdržim da pišem npr. 20 poruka dnevno. Ne bih imao vremena.
Što se tiče ove pozitive, vedrine itd., nema šanse da se to ovde desi. Ovaj forum je preplavljen nalozima koji pripadaju političkim strankama i raznoraznim uticajnim pojedincima koji ne moraju da se izvinjavaju za učinjeno. Ne želim da budem pesimista, ali na ovako lep način koji čini tvoj uvodni tekst ništa i nikoga nećeš isprovocirati.

Dobar dan,

Nešto treće?

On je pisac i piše iz određenog stanja motivisanosti. Kad uzmeš da čitaš njegova dela, ne postoji, prosto nema nigde druge opcije za zamišljanje slike, koju on želi da ti dočara, sem one, koja je protkana njegovim prostim i opet dubokim rečima. Ogorčenost ogoljuje, ogorčenost progledava kroz.

Ogorčenost, odnosno, ono što možemo pročitati ovde, mislim da nema veze sa našim piscem.

kada bi svoju ogorčenost trošili u kreativne svrhe kada bi ih podsticala na stvaranje a ne na destrukciju možda bi ovde i bilo kvalitetnih sagovornika.

sveukupno svako je odgovoran za svoje izbore u životu i ne bi smeo da krivi druge ljude za svoju glupost i lošu procenu

toliko nevaspitanih i sirovih tipova nigde u realnom svetu ne srećem
samo ovde na krstarici. ovo mesto je pupak mizoginije čiji tempo diktira grupa gubitnika nesvesna svojih grešaka

A sta ako smo ogorceni na forumase koji se proseravaju,sto ekran trpi svakakve pajsere koji prenose bolest attention droplji

Imaš opciju ignor, nemoj da te ja učim kako se forumaši tu si duže od mene.
Imaš opciju anonimnosti jer su ti ime i avatar izmišljeni i niko ne može da dođe do stvarnog tebe ako ti ne dopustiš.
Imaš takođe širok izbor tema i pdf-ova gde možeš da pišeš o onome što te zanima bez konflikta i polne diskriminacije
Ne znam kako bilo ko može da bude ljut na virtuelno okruženje osim ako nije zbog svoje gluposti narušio svoj firewall
Da li to znači da smo svi jednako loši kao ljudi ili da je on plitak ko bara?

Razmisli malo.

Poslednja izmena:
Imaš opciju ignor, nemoj da te ja učim kako se forumaši tu si duže od mene.
Imaš opciju anonimnosti jer su ti ime i avatar izmišljeni i niko ne može da dođe do stvarnog tebe ako ti ne dopustiš.
Imaš takođe širok izbor tema i pdf-ova gde možeš da pišeš o onome što te zanima bez konflikta i polne diskriminacije
Ne znam kako bilo ko može da bude ljut na virtuelno okruženje osim ako nije zbog svoje gluposti narušio svoj firewall
Da li to znači da smo svi jednako loši kao ljudi ili da je on plitak ko bara?

Razmisli malo.

Ja recimo necu da dozvolim da se ta boles zapati,ne znam kakva pretnja po mene treba da bude da joj se ne suprotstavim,posto je glupost beskonacna ja joj stajem na rep po svaku cenu pa se preokrene da ja ispadam los,i neka nemam s tim problem istrajacu

Nisam dobor shvatila šta si hteo da kažeš.

Ono što ne možeš da promeniš a ne tiče se tebe direktno ne treba da ti bude u fokusu. U fokusu su ti familija i tebi bliski ljudi sa kojima imaš suštinski važnu interakciju
Naročito ne bi trebalo da dozvoliš da te sve što se dešava oko tebe inficira i promeni ti percepciju sveta.
Naposletku ogorčenost i može da bude dobar šlagvort da se promeni sve što ne funkcioniše.
Ali ako tu energiju usmeriš u pogrešnom pravcu dobićeš povratni udar i umrsićeš se u svoje mizigonije tako da nikad niko neće uspeti da te ispetlja ma koliko te voleo.

Институција токсичности позива на људскост... Симпатично.
2/3 увреда и провокација на форуму ручно израде и пласирају у етар дронфуље које су већ постале јавно власништво...
Нешто као деонице НИС-а.

Dragore, voljna sam o ovome prodiskutovati, ali ne razumem ovo npr>
"Insiticuija toksičnosti" - misliš na mene ili na ženski rod? MSm, moram prvo znati na šta misliš da bih diskutovala.
"Dronfulje" kažeš...a ja mislim (čitala sam neke tvoje posotve) da ti možeš ovo mnogo bolje ((lepši izraz za ono što si hteo reći)
ovo "javno vlasništvo" ne razumem

Naravno, ne moramo diskutovati o ovome.
Možemo i o tome šta ti je bio motiv za ovakav post i kakav osećaj si imao kad si kliknuo mišem na "Pošalji..."
Ne moramo ni to. Ništa ne moramo.

i setila sam se zašto si napisao "Neutaživa"...ok...kad sam napisala da mi je glad za znanjem neutaživa
a bio je jedan tvoj ružan komentar ranije pa sam pomislila da ćeš nešto neprikladno napisati - dakle, rešeno:)

- - - - - - - - - -

Baš dobro rečeno!

- - - - - - - - - -

Sve ovo što si napisala je tačno. ali mislim da ovde nećeš dobiti odgovore na pitanja, niti ćeš promeniti nešto. Po meni, teško je očekivati od običnog, da ne kažem, prostog sveta da se ponaša drugačije od ovoga što si napisala. Možda je suština tražiti forum koji čoveku najviše odgovara. Npr. često sam pre posećivao forum vozača GSP-a zato što sam želeo da vidim slike autobusa iz mog detinjstva, koje sam čak i znao po garažnim brojevima. Ali nikada nisam napravio nalog da tamo nešto pišem. Ne znam koliko je moguće naći forum koji bi čoveku odgovarao. Razmišljao sam čak i da kada bi našao. ja ne bih mogao da izdržim da pišem npr. 20 poruka dnevno. Ne bih imao vremena.
Što se tiče ove pozitive, vedrine itd., nema šanse da se to ovde desi. Ovaj forum je preplavljen nalozima koji pripadaju političkim strankama i raznoraznim uticajnim pojedincima koji ne moraju da se izvinjavaju za učinjeno. Ne želim da budem pesimista, ali na ovako lep način koji čini tvoj uvodni tekst ništa i nikoga nećeš isprovocirati.

Nije problem naći drugi forum ili deo ovoga koji nam više odgovara,to svakako, ali nije tema o tome.
A u masi ljudi (i među ovim navedenim strankama i pojedincima, nađe se i OBIČAN neko).
Možda neko ipak razmisli. Radović je rekao Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne.

Dobar dan,

Nešto treće?

ovo im dođe ko mesto da se otresu negative, kao bekstvo od sranjja realnog života

On je pisac i piše iz određenog stanja motivisanosti. Kad uzmeš da čitaš njegova dela, ne postoji, prosto nema nigde druge opcije za zamišljanje slike, koju on želi da ti dočara, sem one, koja je protkana njegovim prostim i opet dubokim rečima. Ogorčenost ogoljuje, ogorčenost progledava kroz.

Ogorčenost, odnosno, ono što možemo pročitati ovde, mislim da nema veze sa našim piscem.

A ja mislim da si ti odlično shvatio da nije tema o piscu, to mi je poslužilo samo za uvod.
Da sad nešto napišeš na temu? MIslim da nije potrebno da naglašavam da tvoj stav cenim (ili si dobar ili mi je nešto promaklo? :)) .

Dobar dan,

Nešto treće?

Mislim da smo u reali svi mi pozitivniji, bolji i kulturniji nego ovde, a pogotovo ovi ogorčeni. Oni su jednostavno krivo razumeli net pa ovde pod krinkom anonimnosti leče i ispoljavaju svoje nemoći, jadove, bede i frustracije iz reale. Uveren sam da su oni koji najviše vređaju i prosipaju otrov po Krsti u reali preplašeni ćutolozi koji gutaju i koji su manji od govanceta buba švabe. :mrgreen:
Nikakva im korist ovde, treba u životu da reše šta imaju i šta ih razjeda, ovde se prosipanjem zloće samo zavaravaju i obmanjuju.

Na takve je šteta trošiti svoje vreme, odgovarati im na postove, davati im na značenju. Najbolje ih ignorisati ili eventualno odgovoriti ovako: :guza:

Valjda neće razumeti da im je to poziv na opštenje. :rotf:
Nije, to im je samo pokazan nivo njihovog pisanja.
Pročitali smo ih. :cool:

Poslednja izmena:
Dragore, voljna sam o ovome prodiskutovati, ali ne razumem ovo npr>
"Insiticuija toksičnosti" - misliš na mene ili na ženski rod? MSm, moram prvo znati na šta misliš da bih diskutovala.
"Dronfulje" kažeš...a ja mislim (čitala sam neke tvoje posotve) da ti možeš ovo mnogo bolje ((lepši izraz za ono što si hteo reći)
ovo "javno vlasništvo" ne razumem

Naravno, ne moramo diskutovati o ovome.
Možemo i o tome šta ti je bio motiv za ovakav post i kakav osećaj si imao kad si kliknuo mišem na "Pošalji..."
Ne moramo ni to. Ništa ne moramo.

i setila sam se zašto si napisao "Neutaživa"...ok...kad sam napisala da mi je glad za znanjem neutaživa
a bio je jedan tvoj ružan komentar ranije pa sam pomislila da ćeš nešto neprikladno napisati - dakle, rešeno:)

- - - - - - - - - -

Baš dobro rečeno!

- - - - - - - - - -

Nije problem naći drugi forum ili deo ovoga koji nam više odgovara,to svakako, ali nije tema o tome.
A u masi ljudi (i među ovim navedenim strankama i pojedincima, nađe se i OBIČAN neko).
Možda neko ipak razmisli. Radović je rekao Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne.

Ja sam samo hteo da kažem da je teško očekivati od ljudi da budu bolji. Svi gledaju neki svoj interes. Možda je bolje biti malo sebičan, onako dozirano, pa kome to odgovara, složićemo se.
To "mogli bi biti bolji" mi deluje kao misionarski posao.

Poslednja izmena:
Dobar dan,

Nešto treće?

“U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci.”

Mislim da smo u reali svi mi pozitivniji, bolji i kulturniji nego ovde, a pogotovo ovi ogorčeni. Oni su jednostavno krivo razumeli net ....
............
Pročitali smo ih. :cool:

Moguće je da si u pravu, a možda nisi - ne znamo mi ko kakve živote živi - poenta je da li doći ovde i sporadično ili konstantno izlevati žuč , zašto...?
To im je ventil...ok...ali, zašto onda ne pisati blog?
Eto, i to je pitanje...

naravno, i ja bih se morala popraviti...uuuhhhh...znam ja to.

- - - - - - - - - -

“U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci.”

Veza sa temom? Neko povezivanje? nešto...?

Poslednja izmena:
ovo im dođe ko mesto da se otresu negative, kao bekstvo od sranjja realnog života

I...evo moga omiljenog forumaša,oprostite,...ali džek je džek... ;)
Znaš kako, dosad su većinom ovi pozitivni odgovorili
ako se ne oglase oni negativni (a nećemo ih linčovati) da objasne porive, onda ćemo reći da je tačno ovo što si napisao
i onda nam zaista ostaje samo ignore kao opcija
eto, ja sam uvek optimista dok ne udarim glavom u onaj zadnji, najtvrđi zid... :)

A ja mislim da si ti odlično shvatio da nije tema o piscu, to mi je poslužilo samo za uvod.
Da sad nešto napišeš na temu? MIslim da nije potrebno da naglašavam da tvoj stav cenim (ili si dobar ili mi je nešto promaklo? :)) .

Ne volim da pričam o tome, jer mislim da ne zaslužuje da se o tome priča.

Uzmi o tome samo ovako iz mojih usta: kreativan um kreativno iskazuje svoj gnev i loše pretapa u dobro.

Back