Kad nešto ne valja , pa ne valja

Da li ste doživeli nekad da sve što uradite na ovaj ili onaj način ne valja,pa ne valja nikad teže bude?Ne može da ide u pozitivnom smeru.

Има тренутака кад ти баш не иде ...

Треба знати да "не иде" онда кад хоћеш нешто што не заслужујеш,
ниси му дорастао, или се ниси довољно потрудио.

Даћу пример:
Мој комшија покушава сам да поправи компјутер, иако није вичан томе.

Прво је купио нову графичку, па не ваља.
Па је закључио да није добро напајање, па опет није све у реду иако га је променио.

Сад нешто пишти, каже вентилатор на централном процесору,
Купио је нов, али се рупе за шрафове не поклапају !

Наравно, нервира се све више ! :aaa:

Ало, па не ради се посао тако !
Без пуне концентрације, без довољно знања, нећеш урадити ништа !

Не вреди ти што имаш пара, купујеш, али све погрешно !

Po cijoj proceni ne valja..
Procenilac valjanosti I uspostavitelj pozitivnog kursa je ko?
Pa na primer ja vidim da ako uradim nešto na jedan način ne valja ,ako uradim na drugi opet ne valja na pr.moj muž ne podnosi moju majku a ona živi sama ,kad dođe kod nas on se ljuti na mene a kad sedi ona sama u stanu ja brinem za nju jer je stara i nemoćna .Ona voli da bude sa mnom ali on ne voli da je dovodimo kod nas.Znate onu priču koza ,vuk,i kupus.Šta mi predlažu dobri ljudi.Napustiti majku pa šta joj Bog da ili lomiti se i na kraju slomiti se ,vidim da sam pred nervnim slomom.A samo BiH htela da sve funkcioniše normalno,a ne ide to tako.

Poslednja izmena:
Има тренутака кад ти баш не иде ...

Треба знати да "не иде" онда кад хоћеш нешто што не заслужујеш,
ниси му дорастао, или се ниси довољно потрудио.

Даћу пример:
Мој комшија покушава сам да поправи компјутер, иако није вичан томе.

Прво је купио нову графичку, па не ваља.
Па је закључио да није добро напајање, па опет није све у реду иако га је променио.

Сад нешто пишти, каже вентилатор на централном процесору,
Купио је нов, али се рупе за шрафове не поклапају !

Наравно, нервира се све више ! :aaa:

Ало, па не ради се посао тако !
Без пуне концентрације, без довољно знања, нећеш урадити ништа !

Не вреди ти што имаш пара, купујеш, али све погрешно !
Eto primera ne ide ,pa ne ide,trudi se on i te kako ,ali ništa od toga.Šta vi mislite da treba da uradi?Da nastavi pošto ima novaca inače može da zameni te pragove koji nisu isti.

Eto primera ne ide ,pa ne ide,trudi se on i te kako ,ali ništa od toga.Šta vi mislite da treba da uradi?Da nastavi pošto ima novaca inače može da zameni te pragove koji nisu isti.

Ја га подржавам да сада иде до краја,
али да се удуби у проблем.

Да је био довољно концентрисан не би купио вентилатор са погрешним рупама.
Он је гледао туторијале на Јутјубу, па мисли све је лако.

Све јесте лако, само како ?!

Из личног искуства знам, свака техничка ствар има неку "цаку" !
То је оно што мајстора чини мајстором, познавање тих "цака".

Иначе све је просто ...

Pa na primer ja vidim da ako uradim nešto na jedan način ne valja ,ako uradim na drugi opet ne valja na pr.moj muž ne podnosi moju majku a ona živi sama ,kad dođe kod nas on se ljuti na mene a kad sedi ona sama u stanu ja brinem za nju jer je stara i nemoćna .Ona voli da bude sa mnom ali on ne voli da je dovodimo kod nas.Znate onu priču koza ,vuk,i kupus.Šta mi predlažu dobri ljudi.Napustiti majku pa šta joj Bog da ili lomiti se i na kraju slomiti se ,vidim da sam pred nervnim slomom.A samo BiH htela da sve funkcioniše normalno,a ne ide to tako.

Да бисте помогли остарелој мајци (или било коме)
треба да се стекну неки услови:

1. Да сте способни да јој помогнете ( да имате времена, новца, жеље, знања)
2. Да тај коме помажете сарађује (да вас слуша, и не отежава ваш труд)
3. Да вас нико не омета у спровођењу помоћи угроженом.

Ако било који услов није испуњен, биће вам тешко, али не одустајте.
На праведном и хуманом сте путу.

Nemam novac ,zato suprug smatra da jede ono što on kupi.Znanje za majku nije potrebno ,prirodno je pomoći čoveku kad je ne sposoban da se brine o sebi.E sad majka ko svi stari ljudi da mi novac onoliko koliko treba za nešto da joj kupim ,sebična je i cicija .To što mi da pet puta pita koliko je koštalo i stalno mi priča ti imaš novac ,tvoj muž radi za platu i td..Muž je baš ne podnosi i oteža va mi a moj problem je što ja osećam grižu savesti ako je gladna ne može da spremi hranu,da opere veš i td.Dolazim do zaključka dok ovo pišem da sam baš u jadnoj i jednoj situaciji.A da je neko drugi čuva za to nema novaca a za ljubav neće niko osim mene.

Hvala

Jednostavno...nek on sedi Sam a ti idi kod nje da se brines o njoj...

Da li ste doživeli nekad da sve što uradite na ovaj ili onaj način ne valja,pa ne valja nikad teže bude?Ne može da ide u pozitivnom smeru.
Poseti manastir, posavetuj se sa dobrim duhovnikom i razmotri malo zbog čega dolaziš na ideju da sve što radiš na sve načine nije i dalje dobro za tebe.
Možda je ovako rešivo. Pritiom, obićićeš lepa mesta i upoznati neke kvalitetne ljude...
Ma, lupam. To je moj ugao gledanja, i unapred se izvinjavam za navalu loših osećanja kod bilo koga ko pročita šta sam napisala.

Poseti manastir, posavetuj se sa dobrim duhovnikom i razmotri malo zbog čega dolaziš na ideju da sve što radiš na sve načine nije i dalje dobro za tebe.
Možda je ovako rešivo. Pritiom, obićićeš lepa mesta i upoznati neke kvalitetne ljude...
Ma, lupam. To je moj ugao gledanja, i unapred se izvinjavam za navalu loših osećanja kod bilo koga ko pročita šta sam napisala.
Hvala ti dobra dušo i ja odavno razmišljam o tome i ima tu rešenja .Videću po tom pitanju šta mogu da uradim.Svakako hvala veliko

Gledaj samo svoj interes i da tebi bude dobro. Pokušaj da ne obraćaš pažnju na to što on govori. A isto tako i na to što ti majka govori. Kada budeš to uspela bićeš mnogo srećnija i veselija. Ti radiš ispravne stvari.

Back