Kad narod zaćuti ?!

eremita:
vaga55:
Nexus 6:
kojih, bre, sadasnjih "kulturnih" mafijasa...?
Beograde...tebi je lepo :?: sav kapital se nalazi u Beogradu :!: no, ima sirotinje i kod vas :roll:

Ne mozes ni da zamislis KOLIKO i KAKVE sirotinje
ima u Beogradu - dodje mi da
sednem na sred ulice i pocnem da urlam. :(
:idea: i meni se čini :?: ali ta sirotinja ćuti :roll: izgubila dostojanstvo :oops:

splav:
eremita:
vaga55:
Nexus 6:
kojih, bre, sadasnjih "kulturnih" mafijasa...?
Beograde...tebi je lepo :?: sav kapital se nalazi u Beogradu :!: no, ima sirotinje i kod vas :roll:

Ne mozes ni da zamislis KOLIKO i KAKVE sirotinje
ima u Beogradu - dodje mi da
sednem na sred ulice i pocnem da urlam. :(
:idea: i meni se čini :?: ali ta sirotinja ćuti :roll: izgubila dostojanstvo :oops:

Pa kako da zadrzi dostojanstvo, tim ljudima je uzeto sve: pravo na rad,
pravo na stan, pravo na socijalno osiguranje (ljudi umiru od najbeznacajnijih bolesti,
idu bez zuba kao Drakule], pravo na skolovanje, pravo na drzavu,pravo na
porodicu i porod zbog nemastine, pravo na imovinu a ustoliceno je pravo na otimacinu,
pravo na grob, a sada zele da otmu i pravo na naciju i veru u Boga...
i jos sve to neko djubre nazove bombastim imenom kao sto je INTEGRACIJA ili EUROPSKA
TRANZICIJA...ti ljudi samo mogu jednog trenutka da pobesne... i onda... ko zna...

Nexus 6:
e, eremita, ako te sada neko ne zove u SRS...nek se stide...

u stvari, nece... nisi pomenuo "decu"...da, tu si se zayeb'o...

Nexus-e 6, stvarno smaras sa tim radikalima, covece boziji, pa kakve sad oni veze imaju
sa ovim s*anjem koje nas je snaslo. :oops:
ili mozda hoces da sve okrenemo na zezanje, dobro, moze i to... :lol: :lol: :lol:

ono sto je najsimpaticnije je da su se na ovoj temi nasli i slozili svi, dakle, kada se pljuje po svima onda su svi slozni, ljudi, ono sto svako od nas mora da shvati je da svako mora da uradi nesto da bi svima nama bilo bolje,nema drugog resenja i nema tog politicara koji moze da resi ovu situaciju bez nase pomoci

vaga55:
Prođoše godine čekajući bolje sutra.Narod na ivici bede i egzistencije? Dođoše na vlast moji bivši đaci: ponavljači.Četiri godine gledam polu pismene kako čerupaju ovu zemlju, kao lešinari 8) na ulici sve više onih koji koji pričaju sami sa sobom. Zadnji izbori su bili izazov za mene.Bez i jedne mrlje u svojoj profesionalnoj karijeri, odlučim da se kandidujem za odbornika. Beše to za jednu ženu mnogo niskih udaraca, ali nađoh se tu gde jesam. Moj jedini moj motiv je bio da pokušam nešto da promenim,jer nisam mogla da gledam da političari, nisu ispunili ni jedno predizborno obećanje narodu.Bez putera na glavi krenemo u borbu protiv organizovane kriminalne mafije, protiv građevinske mafije, protiv kriminilazovanog sudstva i tužilaštva,protiv devijacija privatizacije preduzeća itd. Šta se desilo :?: Brzo se prepoznaše i udružiše kriminalci i lični interesi :wink: Gicaju se paranoično,jer ne mogu da se odreknu privilegija :? Svaki pokušaji onih koji žele da uspostave bar malo reda, nailazi na žestok otpor.Zbog čega ? Prvo, u mojoj stranci okupiše se istrošeni i izlizani bivši političari, koji još uvek ne mogu da se odreknu vlasti :roll: O narodu niko i ne misli. Pošteni odbornici su u manjini, i skoro uvek , kod raščišćavanja sa starim i kriminalizovanim kadrovima, uglavnom su u manjini i skoro uvek preglasani.Svoj mandat ću iskoristiti, u borbi da krivično odgovaraju svi koji su se ogrešili o Zakon. To je Sizifov poisao, jer kada bi glasači znali da ovom državom upravljaju kriminalizovani , ministri, predsednici sudova , javni tužioci, visoki političari...bez izuzetka, razočarao bi se i organizovao neki novi 5. oktobar. Nogama smo dotakli dno. Ja ne vidim ni jadnu svetlu tačku na dnu tunela. Mislim da nam ja protektorat jedino rešenje. :?:
:oops: narod se ovde našalost ništa ne pita :?: od naroda se samo očekuje da izađu na izbore i da poveruju prevarantima koji obećavaju bolje sutra :roll:

Ja@ti:
ono sto je najsimpaticnije je da su se na ovoj temi nasli i slozili svi, dakle, kada se pljuje po svima onda su svi slozni, ljudi, ono sto svako od nas mora da shvati je da svako mora da uradi nesto da bi svima nama bilo bolje,nema drugog resenja i nema tog politicara koji moze da resi ovu situaciju bez nase pomoci

Stvarno svi znaju to sto pricate, to je kolektivno misljenje.
Ali nas kolektivni mentalitet je podanicki, zato jos uvek trazimo vodje i vladare umesto neke pismene fine ljude koje ce da rade za nas, da nam sluze.

vaga55:
vaga55:
Kazanova:
Ti sigurno citas "kurir" kada ne vidis da zivis bolje. Sa' ce ti hed hanter objasniti da imas sada i od ptice mleko... al' dzabe ti opet to ne vidis.

Gledaj malo B92 da vidis kako se lepo zivi, bato moj!
:roll: narod je čudo :?: mirno gledaju kako nam se poslanici narugaše :twisted: zaštićeni kao beli medvedi, bez i malo stida što pušači kupe pikavce sa asfalta, jer nenaju novac za cigare, što je sve više onih što traže hranu po kontejnerima, podigoše sebi mesečnu platu kao jednogodišnju jednog profesora :twisted: ovo je kolektivno samoubistvo na koje sami pristajemo :lol: narod čeka "vođu", da ih povede, a takvih trenutno u našoj zemlji nema, jer i Vuk, i Pešićeva...vodiše ovaj narod dok samo sebe ne obezbediše :P trenutno sam u poziciji da želim da nešto pokrenem sa mrtve tačke :?: no,to u ovom trenutku nije moguće :?: u jednom gradu koji se zove NEDOĐIJA, odbornici na čelu sa svojim predsednikom opštine krenu sa čišćenjem mafije iz ovog grada :roll: krenemo prvo od predsednika suda, i javnog tužioca...i direktora jednog giganta :?: sva zla u ovom gradu počiniše gore pomenuti, a grad ne može da funkcioniše kada su ova gospoda mali bogovi :roll: oni rade ono što im kriminalci narede :roll: privatizuju preduzeća za sitne pare...izigravaju zakonske odluke... :!: donesu odbornici ovoga grada jednoglasnu odluku, da se pokrene inicijativa, da se od ministarstva pravde i svih drugih subjekata traži smena ovih grobara :? danas, ministar pravde kaže da baš insistira da gospodin NN, bude ponovo postavljen za predsednika okružnog suda :roll: tog predsednika suda neće narod, neće silne neke komisije...ali hoće ministar :?: moj grad nedođija ima 100.000 stanovnika :roll: u stalnom radnom odnosu je samo 1600 ljudi 8) koga u ovom trenutku to interesuje :?: šačica entuzijasta je nemoćna da se izbori sa ovoim belosvetskim mangupima :roll: u predizbornoj kampanji svi prizivaju narod, pa se zaklinju kako će raditi za narod...a kada dođu na vlast,zaborave šta su obećali, pa rade samo za sebe :oops: hej narode ! ovo je više nego ozbiljno :roll: možda se nekome čini? biće bolje :wink: ja vam odgovorno tvrdim, biće još i gore :?: čini mi se da se mora desiti neki novi 5. oktobar, ali šta posle :?: ova država je "očerupana",da više nema šta da se "čerupa" :oops: ako neko misli drugačije neka me demantuje, ali samo argumentovano :!:
:cry: kakav apsurd :roll: u nekim opštinama demokratska stranka je opozicija :( narod se uzjogunio pa poverenje podelio nekim drugim strankama :roll: bivši moćnici, a sada opozicija pljuje po narodu što im nije dozvolila da dovrše svoje kriminalne radnje, pa sada kao opozicija za govornicom izgledaju smešno :oops: optužuju SPS da su krivi za ovo i ono :roll: mnogi su verovali DOS-u, jer su obećali da će pohapsiti sve one koji su doveli državu u ovakvo stanje :roll: narod im dao poverenje...oni postaviše svoje ministre...ali niko se ne nađe u zatvoru, nego nastaviše da čerupaju zajedno ovaj narod :lol: narod kažnjava neposlušne...pa kazniše demokratsku stranku, a socijalisti to iskoristiše pa u zagrljaj sa nekim novim koalicionim partnerima, drugim rečima :socijalisti su ponovo u vlasti :!: ko sa kim koketira to ni narod nije siguran, ali znam da sve ide po grbači napaćenog naroda :roll: tužno je gledati u gradu NEDOĐIJA, kako DS, cvili što su izgubili vlast :? mogu vam reći, sudeći po njihovom ponašanju, da je zaista teško izgubiti PRIVILEGIJE, i sve što ide uz to :?:
u mom gradu NEDOĐIJA nađosmo vođu, koalicionu većinu i mi nešto menjamo :roll: poštujemo poverenje birača koji su nam, ukazali :oops: a šta da radimo sa onim "mrtvacima" koji izgubiše vlast na prošlim izborima a i sada :?: oni horski pevaju pesmu: povratak otpisanih :wink: a niko neće da progovori o drskosti poslanika koji podigoše platu i privilegije kao da žive na nekoj drugoj planeti i zemlji, a ne u Jugoslaviji :? otome narod ćiti :!:

andrei:
Ja@ti:

Ali nas kolektivni mentalitet je podanicki, zato jos uvek trazimo vodje i vladare umesto neke pismene fine ljude koje ce da rade za nas, da nam sluze.
problem je sto idemo u kapitalizam i nismo vise zasticeni kao beli medvedi vec svako mora da se izbori za svoje mesto,pojavljuje se polako ono sto se zove licna odgovornost a to mi ne posedujemo u dovoljnoj meri

Ja@ti:
andrei:
Ja@ti:

problem je sto idemo u kapitalizam i nismo vise zasticeni kao beli medvedi vec svako mora da se izbori za svoje mesto,pojavljuje se polako ono sto se zove licna odgovornost a to mi ne posedujemo u dovoljnoj meri
šta narod može da uradi :?: narod je izabrao svoje poslanike koji treba da sprovode i zastupaju intres naroda :idea: narod treba ta prepozna kome će dati svoj glas :roll: narodnim masama možeš manipulisati :idea: koji je ovo mandat kako je narod promašio u proceni :?: znači, narod je birao...narod pogrešio...narod treba i da uskrati poverenje onima koji su tamo zbog ličnih intersa :P

taj narod smo svi mi pojedinacno i ja ne bih lisila narod odgovornosti, cak suprotno,imacemo demokratiju, pravu demokratiju kada narod preuzme odgovornost i za svoje postupke i za svoj izbor u krajnjoj liniji

andrei:
pa ko je taj narod?
taj narod smo mi :roll: to su oni glasači koji idu pa preturaju po kontejnerima...oni koji skupljaju bačene opuške...oni koji sa šerpicom idu u narodnu kuhinju po obrok...to su bivšu inženjeri a sada taksisti...to su intelektualci i radnici koji porodaju povrće na pijaci kao preprodavci, da bi prehranili svoju decu :idea: to su isti oni ljudi koji poverovaše i dadoše glas premijeru i narodnim poslanicima, koji nam se rugaju jer bez i malo stida preglasaše povećanje LD, a kada su dobili sugestiju da to malo smanje oni nemaju kvorum :oops: to je taj narod koji nemo gleda sav ovaj apsurd, svu ovu besmislicu, svu ovu sramotu i prevaru...a jedno oružje mu je ĆUTANJE???

vaga55:
andrei:
pa ko je taj narod?
taj narod smo mi :roll: to su oni glasači koji idu pa preturaju po kontejnerima...oni koji skupljaju bačene opuške...oni koji sa šerpicom idu u narodnu kuhinju po obrok...to su bivšu inženjeri a sada taksisti...to su intelektualci i radnici koji porodaju povrće na pijaci kao preprodavci, da bi prehranili svoju decu :idea: to su isti oni ljudi koji poverovaše i dadoše glas premijeru i narodnim poslanicima, koji nam se rugaju jer bez i malo stida preglasaše povećanje LD, a kada su dobili sugestiju da to malo smanje oni nemaju kvorum :oops: to je taj narod koji nemo gleda sav ovaj apsurd, svu ovu besmislicu, svu ovu sramotu i prevaru...a jedno oružje mu je ĆUTANJE???

Poslovica kaze: CUTANJE JE ZLATO, ali ovo danasnje cutanje nema veze sa ovom poslovicom.
Nazalost vago55 analiza u Tvome postu je potpuno tacna i precizna... :oops:

eremita:
vaga55:
andrei:
pa ko je taj narod?

Poslovica kaze: CUTANJE JE ZLATO, ali ovo danasnje cutanje nema veze sa ovom poslovicom.
Nazalost vago55 analiza u Tvome postu je potpuno tacna i precizna... :oops:
:idea: ćutanje u ivom slučaju nije zlato :!: kada bi narod progovorio to bi bio glas razuma...i spasenje za ovu našu naciju :?: ja sam na izvoru informacija i svojim očima gledam kada se socijalisti pluju sa demokratama, a kada su zajednički interes u pitanju oni su u koalicionom zagrljaju :?: kao da narod boluje od amnezije :roll: ja ne želim da ćutim :?: govorim i govoriću :?: ali kome :?: narod je ogluveo pa ništa nečuje 8) počeli smo da se davimo a nogama smo dotakli dno :P narod je naivan :twisted: nije svestan da je i trčak nade izgubljen :shock: svi koji dođu na vlast samo misle na lične interese :wink: narod pada u zaborav posle izbora :arrow: tek pred izbore političari se sete naroda :?: :wink: kad narod zaćuti to nije dobro :?: to je beznađe :!: to je revolt i gubitak dostojanstva :idea:

Iluvatar:
pa dobro...kome da se okrene ovaj narod?
socijalisti-bagra
ds-bagra
dss=srs=spc-bagra
jel ima neka stranka (mislim na pravu politicku partiju, ne na smejuriju tipa sdu i tako dalje), a da u njoj ima ljudi koji razmisljaju glavom, ali onom gornjom i da razmisljaju za narednih 100 godina, kao "hegemonisticki nastrojeni nam neprijatelji anglo-saxonci"?Iluvatar"Da se nije umesao G.Soros,Beograd kao i u drugim gradovima Srbije,omladinu u tim gradova ne intresuje Srbija niti Srpstvo,nego ono sto ime je Zapad obecano.
Pitanje,sta je Zapad obeca?U SAD i Germani,sirotinja je veca nego igde;samo ta sirotinje "zivi" u zabludu,da ce jednog dana zivi bolje,ustvarima sirotnja to nikad nece uzivato...vec velike kompanije koje godinama,(ja) skoluje a (oni-ga) "explotishu".
Srbija je pretezno "Voljena" od strane (Seljaka) ali danas seljak se ne pita,osim da placa taxse,shrafove koje (TITO)zategao (seljaku) na vrat...Zapad ce ih jos vise da zateze a seljaku o'toga nece imati nikakav korist,manje-vise "stetu"...
.

vzeoy7y9:
Iluvatar:
socijalisti-bagra
ds-bagra
dss=srs=spc-bagra
jel ima neka stranka (mislim na pravu politicku partiju, ne na smejuriju tipa sdu i tako dalje), a da u njoj ima ljudi koji razmisljaju glavom, ali onom gornjom i da razmisljaju za narednih 100 godina, kao "hegemonisticki nastrojeni nam neprijatelji anglo-saxonci"?Iluvatar"Da se nije umesao G.Soros,Beograd kao i u drugim gradovima Srbije,omladinu u tim gradova ne intresuje Srbija niti Srpstvo,nego ono sto ime je Zapad obecano.
Pitanje,sta je Zapad obeca?U SAD i Germani,sirotinja je veca nego igde;samo ta sirotinje "zivi" u zabludu,da ce jednog dana zivi bolje,ustvarima sirotnja to nikad nece uzivato...vec velike kompanije koje godinama,(ja) skoluje a (oni-ga) "explotishu".
Srbija je pretezno "Voljena" od strane (Seljaka) ali danas seljak se ne pita,osim da placa taxse,shrafove koje (TITO)zategao (seljaku) na vrat...Zapad ce ih jos vise da zateze a seljaku o'toga nece imati nikakav korist,manje-vise "stetu"...
.
narod ne zna kome da veruje :?: narod je važan samo kada se održavaju izbori :?: kada političari zauzmu fotelje ne pada im na pamet da se sete predizbornih obećanja :idea: oni gledaju sa kim će u koaliciju kako bi se što duže održali na vlasti :oops: da li je posle 5-og oktobra iko mogao da pomisli da će se "demokrate-DSS" i SPS naći u koalicionom zagrljaju :roll: To je mogla samo Kleopatra da predvidi(vidovita žena) :wink:svaka država ima mafiju da bi mogla da obavi neke prljave poslove...to znaju i vrapci :? kod nas državom vlada MAFIJA...i to znaju vrapci :arrow: zbog toga narod ćuti :!:

Iluvatar:
socijalisti-bagra
ds-bagra
dss=srs=spc-bagra
jel ima neka stranka (mislim na pravu politicku partiju, ne na smejuriju tipa sdu i tako dalje), a da u njoj ima ljudi koji razmisljaju glavom, ali onom gornjom i da razmisljaju za narednih 100 godina, kao "hegemonisticki nastrojeni nam neprijatelji anglo-saxonci"?

dss=srs=spc-bagra???

А Ти си то хтео да будеш духовит па да СПЦ и ДСС назовеш БАГРОМ? Највећа багра која
данас дречи по Београду су ЧЕДОИДИ! И Сорошове англосаксонске подгузне муве,
код којих је створен условни псећи рефлекс,"машу репом и лају све док им газда
не баци коску да глођу, или можда да је закопају за после".

eremita:
И Сорошове англосаксонске подгузне муве,

i ti kazes Headhunteru da je bolestan... :roll:

Nexus 6:
eremita:
И Сорошове англосаксонске подгузне муве,

i ti kazes Headhunteru da je bolestan... :roll:
naša najveća zabluda je DSS i Koštunica sa njima :roll: sva sreća da su im dani odbrojani :wink: no, kako i sa kim dalje :oops: :?: ako budemo ćutali...Čeda će se povampiriti, a Soroš će nesmetano da štancuje neke nove janičare 8)

eremita:
Iluvatar:
socijalisti-bagra
ds-bagra
dss=srs=spc-bagra
jel ima neka stranka (mislim na pravu politicku partiju, ne na smejuriju tipa sdu i tako dalje), a da u njoj ima ljudi koji razmisljaju glavom, ali onom gornjom i da razmisljaju za narednih 100 godina, kao "hegemonisticki nastrojeni nam neprijatelji anglo-saxonci"?

dss=srs=spc-bagra???

А Ти си то хтео да будеш духовит па да СПЦ и ДСС назовеш БАГРОМ? Највећа багра која
данас дречи по Београду су ЧЕДОИДИ! И Сорошове англосаксонске подгузне муве,
žao mi je nas...a Čedica je verovatno znao :?: ko se sa mafijom kači mora da igra kolo do kraja :roll:

Back