Kad Makron "slučajno" razotkrije Vučića: Predsednik je preuzeo hrabre odluke o slanju pomoći i municije za Ukrajinu

Zašto nema municije za rusku artiljeriju nego se šalje za ukrajinske naciste koji ubivaju pravoslavni narod 🤬

Gde su Zavetnici
Gde su Dveri
Gde su Radikali
Gde je Levijatan
Gde je Knjaz Babović
Gde je Obraz
Gde je Mirko Jović SNO
Gde je Nestorović
Gde je Narod iz Mi
Gde je Ћirilica
Gde su Aktuelnosti
Gde je Naroda stranka
Gde je Miloš Vrancuz
Gde je dijaspora sa 9000 kilometara da kaže šta da se uradi

Pa ne baš. Ne treba predsednik da nas postavlja u vazalni odnos sa zapadom, već da budemo deo zapada kao poštovana zemlja. To je problem, što on to ne može, već samo vazalno istočno ili vazalno zapadno ili vazalno balansirano, dakle uvek nešto vazalno.

A zamena sovjetske vojne tehnike sa Nato vojnom tehnikom može da bude samo dobra stvar.
То не може нико. Србију ће они увек тако гледати, са ниподаштавањем и као земљу Трећег света.
Шта год вам неко причао и обећавао, није до нас, него до надменог става држава које вековима живе на туђој грбачи. Колонијалисти једном, колонијалисти увек.

Kad Makron „slučajno“ razotkrije Vučića: Predsednik je preuzeo hrabre odluke o slanju pomoći i municije za Ukrajinu​

Predsednik Francuske Emanuel Makron se tokom prvog dana posete Beogradu obratio povodom različitih tema koje su bitne za Srbiju. Između ostalog, on se dotakao i teme sankcija Rusiji koje Srbija nikada nije pokrenula, i rekao kako je "jako dobro" što naša država samostalno donosi tu odluku. A zatim je goovorio i o pomaganju Ukrajine...

1724956086-HAM_6246-750x500.jpg

Makron je o čitavoj stvari rekao sledeće:

“Da se sad samo nadovežem na ovo pitanje vezano za sankcije. Tu mi ne dajemo nikakve lekcije. Znači, mi to koordinišemo. Da je Srbija u Evropskoj uniji, mi bismo rekli: ‘Kako onda ne uvodite sankcije Rusiji?’ Ali, Srbija nije u Evropskoj uniji, suverena je i donosi samostalno tu odluku sama, i to je jako dobro. Ali ono što sam ovde takođe primetio, to je da je predsednik preuzeo jako hrabre odluke vežane za njegov angažman sa Evropljanima, humanitarna pitanja, municije, vezano za rat u Ukrajini, odbranu“.

On je dodao da je sve od onoga što je nabrojao od velike važnosti za njega.

„To su sve stvari koje su jako važne za mene. Ali sve to je zasnovano na jednom jednostavnom principu koji ću još jednom ovde pomenuti, a to je suverenitet. I bićemo jači ako jačamo naše veze, poštujući suverenitet svake države i svakog naroda“, rekao je Makron.

1724957305-HAM_6588-1024x683.jpg
Emanuel Makron Foto: Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs
Tokom istog obraćanja, francuski predsednik je napomenuo da se vratio u Srbiju da bi video kako Srbija i Francuska mogu da nastave svoj put u međunarodnom i evropskom kontekstu.

„Puno toga se dogodilo u poslednjih pet godina, imamo puno tenzija. Rat se vratio na evropski kontinent sa agresijom Rusije protiv Ukrajine. Sem tih pitanja koja sebi postavljamo, pa i sumnji koje nas obuzimaju, moja poruka je jednostavna, Evropska unija i njene zemlje članice, njima je potrebna u ovom kontekstu, jaka i demokratska Srbija, a Srbiji je potrebna jaka i suverena Evropska unija kako bi branila njene interese. Srbiji je mesto u Evropskoj uniji i ona tu može da odigra jednu veoma važnu ulogu i da posluži kao primer i zamajac čitavom regionu Zapadnog Balkana i mi smo spremni da pružimo podršku svim naporima koji su neophodni, kako u oblasti ekonomije, tako u poboljšanju vladavine prava i svakodnevnog života“, poručio je Emanuel Makron.

Na pitanje novinara koje garancije je dobio od partnera iz Srbije da neće biti transfera tehnologije prema Rusiji u vezi sa avionima „rafal“ i da Beograd neće vršiti pritisak na druge u regionu poput Kosova, Makron je kazao da „vidi da puno ljudi zamera Srbiji što ima partnerstvo sa Rusijom ili sa Kinom, ali da sada ima i sa Francuskom“.

https://nova.rs/vesti/politika/kad-...dluke-o-slanju-pomoci-i-municije-za-ukrajinu/

Prica se u kuloarima da je uslov za dobijanje Rafala bio da Srbija da kompletno sve tenkove i MIG29 avione Ukrajini i da je to bio glavni zahtev direktora CIA Bernsa prilikom posete Beogradu i da je Vucic pristao na sve?

Sta mislite o svemu ovome?

Ne znam zasto onda @Dе Sisti @Sizif @комшија napadaju Vucica kad je on sve ono sto bi oni zeleli da srpski predsednik bude , i kad je dao sve sto je od njega trazeno zapadu?
Mislim da si ti pozivao raju da glasa za SNS/Tomislava Grobara/Vucica

Pokri se usima

Nije samo to po temi, nego da je priznanje ''obavezno'' jer je Dotični se obavezao na Kumanovski ne-sporazum, te da avioni ( iako su dobri) neće moći da deluju van uže Srbije ,tj po Kosovu ili okolnim državama, ( pa se nameće pitanje što će -nam', a onda članovi sns-a kažu ako nas napadnu Hrvati da se branimo ! ) .
Znači sad su Hrvati ni krivi ni dužni povod za dalje blamaže.

Vidim i @dlugomir podrzava Vucica z:D

Mnogo je forumasa preletelo u Vucicev tabor.

No ne nadajte se previse sluge Satanista sa zapada.

Bicete zgazeni porazeni zajedno sa Vucicem od pravoslavne imperije Rusije.
Za razliku od tebe ja nikad nisam glasao za Vučića, a mogu da pohvalim kad učini nešto dobro.
Što se nekakvog gaženja tiče u to više ni Putin ne veruje, a čitajući tvoje priče Zapad je propao pre više od 10 godina.

a sto nije doso Lavrov da nam donese su57?
zato sto kaze da mu trebaju da razbuca ove makronove kante, kako se bese zovu,,,, rafali
samo veleizdajnik moze em da ih plati, em da posadi srbina u njih, i salje na ruse, kao ispomoc ukrajincima, sutra moldaviji, jer rusi ce da izbiju na dunav samo sto nisu

U prvom obracanju 2 predsednika prilikom posete Makrona, prvo je Vucic pricao i sam rekao da smo pomagali Ukrajini i time pokazali bla bla bla
Pa je onda Makron pricao i spomenuo i Djokovica i da je Francuska navijala za njega
Pa je onda opet Vucic pricao i spomenuo kosarkase i kako su nasi bili bolji i od njih i od amera i da ce se suzdrzati od pominjanja sudija...mozda dogadjaj na paraolimpijadi ima veze sa tim komentarom.

zato sto kaze da mu trebaju da razbuca ove makronove kante, kako se bese zovu,,,, rafali
samo veleizdajnik moze em da ih plati, em da posadi srbina u njih, i salje na ruse, kao ispomoc ukrajincima, sutra moldaviji, jer rusi ce da izbiju na dunav samo sto nisu
nije mu nato dao da doleti u beograd, inace je nosio pun avion rasklopljenih suhoja i s500

Zašto nema municije za rusku artiljeriju nego se šalje za ukrajinske naciste koji ubivaju pravoslavni narod 🤬

Gde su Zavetnici
Gde su Dveri
Gde su Radikali
Gde je Levijatan
Gde je Knjaz Babović
Gde je Obraz
Gde je Mirko Jović SNO
Gde je Nestorović
Gde je Narod iz Mi
Gde je Ћirilica
Gde su Aktuelnosti
Gde je Naroda stranka
Gde je Miloš Vrancuz
Gde je dijaspora sa 9000 kilometara da kaže šta da se uradi
Rusi su 24.2. krenuli masovno uništavati pravoslavni ukrajinski narod

Руски медији: Вучић „Рафале“ делимично плаћа поклањањем руских Миг-29 – Украјини!​

17:18 31.08.2024.
9

Посета француског председника Србији и закључивање највећег уговора у историји српске војске - за куповину 12 француских ловаца Рафал - изазвали су одјек у Русији.​

СРБИН.инфо

play-icon.png
Прочитај ми чланак

Руски медији: Вучић „Рафале“ делимично плаћа поклањањем руских Миг-29 – Украјини!​

17:18 31.08.2024.
9

Посета француског председника Србији и закључивање највећег уговора у историји српске војске - за куповину 12 француских ловаца Рафал - изазвали су одјек у Русији.​

РЕКЛАМЕ *​

Постоје информације да ће Србија делимично платити овај уговор са ловцима МиГ-29, које ће Француска потом пребацити у Кијев, открива руски портал „ПолитНавигатор“! Дакле, Србија ће поклонити неколико авиона добијених од Русије управо Украјини!?!
„Емануел Макрон је био у Србији. Продао је Александру Вучићу 12 француских борбених авиона за 2,7 милијарди евра. Тачније, Вучић је обећао да ће их купити. Често се такви уговори онда раскидају из политичких разлога, али је сада Вучић одлучио да игра уз Макрона и генерално уз ЕУ, написао је руски политички стратег Марат Баширов на свом Телеграм каналу.

„Вучић је по свом понашању дуго био сличан Лукашенку, водио је политику „и ваше и наше“, мамио руске ресурсе од нас, а затим умиривао Европу. Надам се да ће и један и други ускоро отићи са сцене и да ће се у Србији и Белорусији појавити искренији политичари“, написао је Баширов.
Део стручњака у Русији наводи да Вучић макар није увео санкције Русији. Али одсуство санкција је првенствено корисно за саму Србију, јер добија гас скоро 150% јефтинији од земаља ЕУ. Поред тога, Београд је постао главно чвориште Руса за летове ка Западу (истовремено, цене директних летова за Србију из Руске Федерације су више него удвостручене у односу на почетак 2022. године).

Али листа антируских акција Вучића од доласка на власт 2012. може да заузима више од једне странице. Довољно је подсетити се само на давање дипломатског имунитета НАТО особљу и терету у Србији, редовно учешће српских трупа у НАТО вежбама после 2022. године и претварање Београда у једну од концентрација русофоба са пасошима Руске Федерације и Белорусија.
Што се тиче новог уговора са Француском, према руском телеграм каналу Октагон, документ садржи и клаузулу о делимичном плаћању посла Србије… са ловцима МиГ-29. Да подсетим да је реч о авионима у најновијој конфигурацији, на церемонију њиховог пребацивања у Србију 2017. године дошао је лично тадашњи руски министар одбране Сергеј Шојгу.

„Три ескадриле руских ловаца биће пребачене на француску страну у децембру. Даљи пут МиГ-ова лежи у Украјини. Према Октагону, Србија је обавестила Москву о овој тачки споразума“, пише канал, а преноси „ПолитНавигатор“.
Остаје да се види да ли ће амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко имати шта та каже Вучићу када Београд пошаље руске Мигове Кијеву да с њима убијају руске војнике и цивиле, а чека се и реакција српске родољубиве опозиције на чињеницу да нас Александар Вучић практично увлачи у НАТО пакт.

Back