Kad je u redu lagati?

Sve stoji, ali si i sam naveo jedan problem uvodjenja aplikacija tek tako- a to je privatizacija trzista. Sto nije dobro za drzavne institucije.
Jer danas je to stvar brzine- sutra je to stvar : vlasnik apoteke dodje doktoru, izvede ga na veceru i napravi dil s njim, prekosutra ce to biti: vlasnik apoteke upoznaje doktora sa predstavnikom farmaceutske kompanije. Nije da to i tako ne rade- mozda, ali ovako je to 10x brze i efikasnije.I tako dobijes populaciju koja pije sake skupih lekova, prepadnutih od lekara da moraj posto poto, od kojih su neki efikasniji, neki manje, neki sarene laze.A neki i opasni, samo nisu prosli pravilnu kontrolu i testiranje zbog yebenih lobija koji su uticali na promenu zakona o pustanju lekova na trziste.

E sad, ne kazem da ne treba da postoji aplikacija koja ce da regulise termine i zakazivanja. I ne samo to. Nego i izdavanje recepata i pracenje pijenja lekova- zasto da ne. Ceo automatizovani sistem. Kao i za mnoge druge administrativne poslove. Ali, pod strogom kontrolom drzavnog tela. To je prioritet.
Mislis kao Bus plus....pa se ceka 2 godine i nikako da proradi...
Drugo , ja sam odradio pravni posao za tu moju uslugu , znaci zato nisu mogli nista, sva sreca te je u zakonu napisana jedna recenica eksplicitno....niko ne sme da se postavi izmedju pruzanja lekarske pomoci i pacijenta....

Uostalom izmedju ministarstva, zdravstva i mene, ajd pogodi ko je najmoralniji i najobjektivniji....

A sto se tice aplikacije, povukao sam se....
Prvo To je radilo u BIH, nije bilo u Srbiji takve aplikacije, pa sam krenuo i po Srbiji , ali onda su naprasno najavili da ce izis to da radi , i onda su neke firme programereske dosle i kazu one ce to da rade za ministarstvo , kao dobile posao , ja rekoh , ajd, posto ja nema sanse da se dogovorim sa ministarstvom, vec sam radio dva projekta, gde su mi ledja drzali direktori klinickih centara u tom trenutku a bili relativno sitni poslovi , neke sonde i jos nesto , ali sve suprotno od ugradjivanja, znaci pojeftinjenje...i onda shvatis uuu brate, em jeftinije em stavljas glavu u torbu, nije BIH i Srbija isto...ovde kod nas ce ta ti zveknu metak u celo ako radis nesto humano, a u BIH nece, to je jedina razlika sto ne diraju u zdravstvo , a mute , ali ko se kako snadje..

Pa i sad sam mogao skoro pre 6 meseci da pomognem, uh ima vise 10 meseci...ali opet mi se ne ulazi u duele svi posteni a ovamo ja stalno na nisanu...
Nema ni p od postenja u Srbiji i tu mora svako dobronameran da se skloni , vi to ne znate...obicna raja, cak i moji roditelju , lupetaju glupetaju , gledaju dnevnik i sviraju djokici...jos posten ispadne neposten, jer su svi lopovi..

Poslednja izmena:
Stvarno je decije pomisliti da je istina samo jedna, laz samo jedna...
To su jako neizgradjeni , ne naivni nego priprosti ljudi...
E sad, mogu se spajati priprosti i dobronamerni, ali nema nikakvih pravila izmedju priprostih i iskrenih , to se ne slaze bas najbolje...

Priprosti imaju traume obicno , tj smatraju da ako lazes da lazes stalno , ako lazes druge lazes i njih , ovo drugo je opravdanije...itd itd...
Ček bre, mi priprosti i neizgrađeni što smatramo da nema sto istina i nismo fanovi laganja da se ne spanđavamo sa iskrenima?
Pa sU kim da se spajamo i prožimamo? :mrgreen:

I zar nije najnormalnije da kad vidim da neko l'že ljude oko sebe pomislim da će i mene? Samo je pitanje vremena.
Jok, sve će redom baronisati ali baš mene specijalno neće.. :aha:

A laz eto me do 9 kod tebe, a pukne prevoz, pa ne bude, jeste laz ali nije zlonamerna...ali moze postati veca jer s kim si bio , ja te cekam kao luda, neces ga vise majci...i tu nastupa zaostravanje..itd itd..
Ovo nije laganje..
A nastavak je tipično ljubomorisanje nezrele i neurotične žene, posesivne triperke.
U krajnjoj liniji bezobrazluk koji zaslužuje jedno sočno moremaršbreodmeneludačo.. i odlazak koji podrazumeva zauvek precrtavanje te individue iz života.. :tick:

Mislis kao Bus plus....pa se ceka 2 godine i nikako da proradi...
Drugo , ja sam odradio pravni posao za tu moju uslugu , znaci zato nisu mogli nista, sva sreca te je u zakonu napisana jedna recenica eksplicitno....niko ne sme da se postavi izmedju pruzanja lekarske pomoci i pacijenta....

Uostalom izmedju ministarstva, zdravstva i mene, ajd pogodi ko je najmoralniji i najobjektivniji....

A sto se tice aplikacije, povukao sam se....
Prvo To je radilo u BIH, nije bilo u Srbiji takve aplikacije, pa sam krenuo i po Srbiji , ali onda su naprasno najavili da ce izis to da radi , i onda su neke firme programereske dosle i kazu one ce to da rade za ministarstvo , kao dobile posao , ja rekoh , ajd, posto ja nema sanse da se dogovorim sa ministarstvom, vec sam radio dva projekta, gde su mi ledja drzali direktori klinickih centara u tom trenutku a bili relativno sitni poslovi , neke sonde i jos nesto , ali sve suprotno od ugradjivanja, znaci pojeftinjenje...i onda shvatis uuu brate, em jeftinije em stavljas glavu u torbu, nije BIH i Srbija isto...ovde kod nas ce ta ti zveknu metak u celo ako radis nesto humano, a u BIH nece, to je jedina razlika sto ne diraju u zdravstvo , a mute , ali ko se kako snadje..

Pa i sad sam mogao skoro pre 6 meseci da pomognem, uh ima vise 10 meseci...ali opet mi se ne ulazi u duele svi posteni a ovamo ja stalno na nisanu...
Nema ni p od postenja u Srbiji i tu mora svako dobronameran da se skloni , vi to ne znate...obicna raja, cak i moji roditelju , lupetaju glupetaju , gledaju dnevnik i sviraju djokici...jos posten ispadne neposten, jer su svi lopovi..
Skloni se od toga. Narod kad budu poceli da kenyayu po hodnicima ustanova jer u wc u je kuga, onda nek narod resava. A to je stvar mentaliteta. Njje na tebi da budes na nisanu. Siguran sam da ih ima koji ce oberucke da prihvate tvoje vestine i za dobre pare

Jer opet kazem, cim imas gradonacelnika koji promovise IT sa:" o ruk, sinak, upali taj TV, sve moram ja," sto bi se trudio?
Nek im on pravi aplikacije. Dodjes u zdravstveno ono slika za insta. "Vid te mene, pravi vozhd alfa. Znam u kom grmu cuci zec. Samo u red ljudi bez guzve a mozete da skinete pdf sa telefona sa spiskom, ne znam ni ja cega, al je spisak."

Skloni se od toga. Narod kad budu poceli da kenyayu po hodnicima ustanova jer u wc u je kuga, onda nek narod resava. A to je stvar mentaliteta. Njje na tebi da budes na nisanu. Siguran sam da ih ima koji ce oberucke da prihvate tvoje vestine i za dobre pare
Ne verujem, mislim da samo glup ne vidi da su Srbi vrlo nezahvalni, ne postuju vrednosti , ljude, priglup su narod, bahati i alavi.
Od Srba se ne treba ocekivati nesto pristojno u skorije vreme, sve to samo za poneku manju karakteristiku je i za bosance...uostalom oni su najvise i kumovali expanziji nedomacinskog ponasanja u Srbiji...oni i Crnogorci, samo su Crnogorci zadrzali svoje veze i vezice, kao osnovu tako da su vise delovali kao paralelni sistem koji postoji..dok su se bosanci integrisali iznutra i nametali svoju bezvrednost...

Ali stoji i to da je stanje trenutno gore u Srbiji nego u BIH po nekim elementima jer u Srbiji se ide u ekstreme, dok u BIH uvek postoji neki korak uzdrzavanja, da nekom ne pukne film...

Ne verujem, mislim da samo glup ne vidi da su Srbi vrlo nezahvalni, ne postuju vrednosti , ljude, priglup su narod, bahati i alavi.
Od Srba se ne treba ocekivati nesto pristojno u skorije vreme, sve to samo za poneku manju karakteristiku je i za bosance...uostalom oni su najvise i kumovali expanziji nedomacinskog ponasanja u Srbiji...oni i Crnogorci, samo su Crnogorci zadrzali svoje veze i vezice, kao osnovu tako da su vise delovali kao paralelni sistem koji postoji..dok su se bosanci integrisali iznutra i nametali svoju bezvrednost...

Ali stoji i to da je stanje trenutno gore u Srbiji nego u BIH po nekim elementima jer u Srbiji se ide u ekstreme, dok u BIH uvek postoji neki korak uzdrzavanja, da nekom ne pukne film...
Realno brate pricas o "fitja je bolja od peglice, a mozda i nike", dok pored nas prolece ferari. I to ne mislim o svojatanju, nego o poslovnoj prilici. Ili sam nesto propustio?

zbog pichqe uvek.
bez kajanja.

posto i ona laze ko pas zbog qurtzza.

Oh My God Omg GIF by Teachers on TV Land

Углавном је увек у реду лагати јер такви далеко лакше улазе у везе и далеко лакше их задржавају, за разлику од оних који не лажу па их нико неће. Лаж се јако добро награђује. Жртве лажи најчешће то и заслужују јер награђују својег лажљивца.

Углавном је увек у реду лагати јер такви далеко лакше улазе у везе и далеко лакше их задржавају
Kako to, kako to?
Koliki je vek trajanja jedne prosečne laži?
Misliš da ona druga strana nikad neće provaliti lažova?

Лаж се јако добро награђује. Жртве лажи најчешће то и заслужују јер награђују својег лажљивца.
Ama koje su to tako lepe laži koje treba nagraditi? :mrgreen:
Evo ja ne mogu da se setim nijedne..
Laž je na duži rok neodrživa stvar.
Ove što lažu da bi zakačili dva-tri snošaja ne računam.. jer i žene na koje se tim putem popentraju su uglavnom tog njihovog kalibra.. pa nema neke štete..

Kako to, kako to?
Може дуго да траје, таман док жртва не постане зависна од мушкарца и заслепљена да би му ту лаж некако и опростила. Многе лажи се никад и не открију.

Ove što lažu da bi zakačili dva-tri snošaja ne računam.. jer i žene na koje se tim putem popentraju su uglavnom tog njihovog kalibra.. pa nema neke štete..
Ако лажеш потенцијалну девојку онда можда буде с тобом. Ако лажеш на разговору за посао бићеш примљен, нико те неће примити ако си скроз искрен. Нико не воли искрене јер они јако лоше пролазе у свему.

Kako to, kako to?

aj se sad dogovori sa sobom, osim, ako žene koje vole sex ne računaš u prave partnere ili još bolje, ako sve druge žene ne računaš u glupe, nepristojne ili nedorasle...
Kada ima štete? Kako znaš razliku izmedju onih kod kojih nema štete i onih kod kojih ima štete?

Може дуго да траје, таман док жртва не постане зависна од мушкарца и заслепљена да би му ту лаж некако и опростила.
Zavisna od muškarca lažova?
E, pa ako je tako onda baš takvog i zaslužuje..
Многе лажи се никад и не открију.
To neke nebitne.. bitne ne mogu da ne izađu na videlo.
Ако лажеш потенцијалну девојку онда можда буде с тобом.
Možda.. do trenutka dok ne provali da si baron Minhauzen
Нико не воли искрене јер они јако лоше пролазе у свему.
:ne:

aj se sad dogovori sa sobom, osim, ako žene koje vole sex ne računaš u prave partnere ili još bolje, ako sve druge žene ne računaš u glupe, nepristojne ili nedorasle...
Kada ima štete? Kako znaš razliku izmedju onih kod kojih nema štete i onih kod kojih ima štete?
Pa to sam pokrila okolnostima sa početka rečenice čiji si deo boldovao..
Ako su na gomili samo zbog malo seksa kakva šteta će nastati od malo laganja?
Tu se i laže da bi se što pre stiglo do kreveta.. a i te žene tad zabole da li su lagane.
Šteta od laži nije ni približno velika u površnim kres varijantama u odnosu na odnos gde neko računa da pored sebe ima nešto više a ovaj naspram nije odmako od najobičnijeg lažova..

Zavisna od muškarca lažova?
E, pa ako je tako onda baš takvog i zaslužuje..

To neke nebitne.. bitne ne mogu da ne izađu na videlo.

Možda.. do trenutka dok ne provali da si baron Minhauzen

:ne:

Pa to sam pokrila okolnostima sa početka rečenice čiji si deo boldovao..
Ako su na gomili samo zbog malo seksa kakva šteta će nastati od malo laganja?
Tu se i laže da bi se što pre stiglo do kreveta.. a i te žene tad zabole da li su lagane.
Šteta od laži nije ni približno velika u površnim kres varijantama u odnosu na odnos gde neko računa da pored sebe ima nešto više a ovaj naspram nije odmako od najobičnijeg lažova..
Da li ti razumeš, da žena koja voli uvek ima opravdanje za laž?
Da žena kojoj nije bitno, a toga je toliko....isto ne mari za laž i na kraju...
da li znaš da žene lažu bez razloga, samo da ne bude dosadno, makar te isterala iz kože?
a da, da komunikacija izmedju žene i muškarca u vezi nije na nivou istine i laži, jer to znaju i bez reči?

Da li ti razumeš, da žena koja voli uvek ima opravdanje za laž?
Ne razumem. Niti ću ikad razumeti.
Kod mene laži ne prolaze..
Da žena kojoj nije bitno, a toga je toliko....isto ne mari za laž i na kraju...
Ovo razumem.
da li znaš da žene lažu bez razloga, samo da ne bude dosadno, makar te isterala iz kože?
Ovo me iznerviralo i na samo čitanje. Neke.. obavezno je početi sa "neke žene lažu bez razloga.."
Ne sve. Nikako ne sve.
Sa takvim tukama ne bih ni u istom redu u maksiju stajala a kamoli legla u krevet.
a da, da komunikacija izmedju žene i muškarca u vezi nije na nivou istine i laži, jer to znaju i bez reči?
Nego na kom je nivou komunikacija?
Malopre odgovarah na tezu da se mnoge laži nikad ne otkriju, da dugo traju, da su uslov za uspešno ostvarivanje veze.. i eto tebe sad sa tezom da laži zapravo i ne postoje, svi bez reči znaju šta je istina a šta laž..
BogUmi ja tako telepatski ne znam.. treba mi vreme da provalim.. ali zato kad provalim.. :mrgreen:

Back