Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 64.661
Mislis kao Bus plus....pa se ceka 2 godine i nikako da proradi...Sve stoji, ali si i sam naveo jedan problem uvodjenja aplikacija tek tako- a to je privatizacija trzista. Sto nije dobro za drzavne institucije.
Jer danas je to stvar brzine- sutra je to stvar : vlasnik apoteke dodje doktoru, izvede ga na veceru i napravi dil s njim, prekosutra ce to biti: vlasnik apoteke upoznaje doktora sa predstavnikom farmaceutske kompanije. Nije da to i tako ne rade- mozda, ali ovako je to 10x brze i efikasnije.I tako dobijes populaciju koja pije sake skupih lekova, prepadnutih od lekara da moraj posto poto, od kojih su neki efikasniji, neki manje, neki sarene laze.A neki i opasni, samo nisu prosli pravilnu kontrolu i testiranje zbog yebenih lobija koji su uticali na promenu zakona o pustanju lekova na trziste.
E sad, ne kazem da ne treba da postoji aplikacija koja ce da regulise termine i zakazivanja. I ne samo to. Nego i izdavanje recepata i pracenje pijenja lekova- zasto da ne. Ceo automatizovani sistem. Kao i za mnoge druge administrativne poslove. Ali, pod strogom kontrolom drzavnog tela. To je prioritet.
Drugo , ja sam odradio pravni posao za tu moju uslugu , znaci zato nisu mogli nista, sva sreca te je u zakonu napisana jedna recenica eksplicitno....niko ne sme da se postavi izmedju pruzanja lekarske pomoci i pacijenta....
Uostalom izmedju ministarstva, zdravstva i mene, ajd pogodi ko je najmoralniji i najobjektivniji....
A sto se tice aplikacije, povukao sam se....
Prvo To je radilo u BIH, nije bilo u Srbiji takve aplikacije, pa sam krenuo i po Srbiji , ali onda su naprasno najavili da ce izis to da radi , i onda su neke firme programereske dosle i kazu one ce to da rade za ministarstvo , kao dobile posao , ja rekoh , ajd, posto ja nema sanse da se dogovorim sa ministarstvom, vec sam radio dva projekta, gde su mi ledja drzali direktori klinickih centara u tom trenutku a bili relativno sitni poslovi , neke sonde i jos nesto , ali sve suprotno od ugradjivanja, znaci pojeftinjenje...i onda shvatis uuu brate, em jeftinije em stavljas glavu u torbu, nije BIH i Srbija isto...ovde kod nas ce ta ti zveknu metak u celo ako radis nesto humano, a u BIH nece, to je jedina razlika sto ne diraju u zdravstvo , a mute , ali ko se kako snadje..
Pa i sad sam mogao skoro pre 6 meseci da pomognem, uh ima vise 10 meseci...ali opet mi se ne ulazi u duele svi posteni a ovamo ja stalno na nisanu...
Nema ni p od postenja u Srbiji i tu mora svako dobronameran da se skloni , vi to ne znate...obicna raja, cak i moji roditelju , lupetaju glupetaju , gledaju dnevnik i sviraju djokici...jos posten ispadne neposten, jer su svi lopovi..
Poslednja izmena: