Kad je u redu lagati?

Šta četi imena ?
Pa necemo to tako kao neki tamo naucnici ceo tim provalio. Imena brate, ko? Koji tim? U sklopu kog istrazivanja? Koja istr grupa? Polovi, demografija, soc status, memtalne bolesti i td. Ko je finansirao? Jel privatntna kompanija? Institucija? I td. I naravno imena. Dr proglf mag shah padisah zavrsio/la tu skolu, radno iskustco tu i td.

To mozda privatnik. U drzavnoj ti kazu: dodji u 7 ujutru.
Ja nisam uslovljavao znaci i lekari iz regularnog doma zdravlja su videli korist od tog mog sistema, i uzimali ga..

Jer ima mnogo jednostavnije pacijente, niko se ne svadja, ne preti , a svi su poredjani po vremenu i nema guzve, a plus oni koji dodju u terminu brane poredak, tako da lekari nisu optereceni....cak se umesao i fond, jer su poceli da shvataju da ispadaju nesposobni , da ih neko bushi po autoritetu , i da imaju nesto sto ne vole, a to je da lekari iz drzavnih institucija koriste privatne usluge za organizaciju dela a kasnije je to islo sve vise udela u radu i aktivnostima..

Bukvalno se svi poredjaju, privatne apoteke zele da one budu te kojima ce ici prepisi, tj recepti , iako na receptu ne pise nijedna apoteka, ali zele jer pacijenti odjednom koriste sve u jednoj kuci , znaci sve usluge su im dostupne i brze i onda hoce i recepte da imaju tamo gde kaze lekar da ce biti odmah usluzeni...

Moc koju poseduje neko kad ljudi vide da se trudi i radi posteno je poprilicna kad su ljudi zahvalni , a nikakva kad su bezobrazni...

Ja i sad imam s vremena na vreme molbe da postanem vlasnik nekog doma zdravlja....ali ja nemam novca za tako nesto i to znaju...
Ali znaju da bi vecina odmah presli cak i iz drugih drzava da rade u moj dom zdravlja....tako pricaju...

Ali tema je laganje, i neophodnost laganja jer su ljudi bezobrazni , to sam objasnio kroz ovu digresiju oko doma zdravlja, i neodgovorni i haoticni , to je isto objasnjeno..i ostalo je slabost...tj ono kad ne moze da prihvati...a to je neko drugi objasnio...

Imam ja jedno pitanje, video sam posle kovida, nisam pre, da mnogi ljudi mladi i stari imaju problema sa pracenjem fokusa i koncentracije..
Jel i vi to vidite...?

Npr gledaju film i 5 min trajanja i vidim da su propustili dva dijaloga...meni se to desava ako ne ponesem naocare a jako sitna slova...a jezik koji nije engleski...ali i tada je to sitnije od onog sto obicno ljudi gube na fokusu...ali stvarno se primecuje ko hoce da to gleda..

I onda su lazi obavezne, povecaju se kod takvih osoba....otud pitanje...

Ja volim da lazem sve ljude...stvarno volim, ali da vide da ih lazem...jer tako prenosim tacnu informaciju , a istovremeno menjam i njihov odnos prema meni i vremenom postaju bolji ljudi prema meni...

Tako da stvarno volim da lazem sve i svakog, adekvatno , to sam naucio na selu , tamo ako kazes istinu velika sansa za tucom, a ako slazes i to krupno i vidi da ga pravis majmunom, onda je seretski...i prodje kao dovodjenje do apsurda...ako imas takta...

I otud sam video da su u Srbiji svi seljaci i seljanke i to je najbolji deo komunikacije, cak i kad lekaru kazes da mulja korupciju a ti neces da mu das , opet nekad moze da se dogovori da prodje...logika ako nisi uzeo od njih 10 dovoljno onda nisi maher, nego daj jedan gratis...
I to pali...gde curi , tu se ima...

Ali ako pogledas bolje, onda nikog ne lazem....ali ako pogledas bolje, tu su uvek da, da, gospodja hadzipesic i slicni detalji i komentari...

svaka prevara je laz

a lazhe ih vishe no shto ne lazhu
Poceli ste kao deca....tacno sam znao da ce tema da ode na deciji kutak..tako je koncipirana...

Stvarno je decije pomisliti da je istina samo jedna, laz samo jedna...
To su jako neizgradjeni , ne naivni nego priprosti ljudi...
E sad, mogu se spajati priprosti i dobronamerni, ali nema nikakvih pravila izmedju priprostih i iskrenih , to se ne slaze bas najbolje...

Priprosti imaju traume obicno , tj smatraju da ako lazes da lazes stalno , ako lazes druge lazes i njih , ovo drugo je opravdanije...itd itd...

Recimo niko nece pomenuti da su lazi to sto neki market pomene da ima neku akciju a od te akcije nema nista, par komada bilo ili nije ni bilo...
To je laz, zlonamerna..
A laz eto me do 9 kod tebe, a pukne prevoz, pa ne bude, jeste laz ali nije zlonamerna...ali moze postati veca jer s kim si bio , ja te cekam kao luda, neces ga vise majci...i tu nastupa zaostravanje..itd itd..

Prvo pravilo je obicno su ljudi jedno prema sebi a totalno drugih kriterijuma prema drugima...obicno je to drasticna razlika i onda je cela ova tema sprdnja...ali stvarno..

Ja nisam uslovljavao znaci i lekari iz regularnog doma zdravlja su videli korist od tog mog sistema, i uzimali ga..

Jer ima mnogo jednostavnije pacijente, niko se ne svadja, ne preti , a svi su poredjani po vremenu i nema guzve, a plus oni koji dodju u terminu brane poredak, tako da lekari nisu optereceni....cak se umesao i fond, jer su poceli da shvataju da ispadaju nesposobni , da ih neko bushi po autoritetu , i da imaju nesto sto ne vole, a to je da lekari iz drzavnih institucija koriste privatne usluge za organizaciju dela a kasnije je to islo sve vise udela u radu i aktivnostima..

Bukvalno se svi poredjaju, privatne apoteke zele da one budu te kojima ce ici prepisi, tj recepti , iako na receptu ne pise nijedna apoteka, ali zele jer pacijenti odjednom koriste sve u jednoj kuci , znaci sve usluge su im dostupne i brze i onda hoce i recepte da imaju tamo gde kaze lekar da ce biti odmah usluzeni...

Moc koju poseduje neko kad ljudi vide da se trudi i radi posteno je poprilicna kad su ljudi zahvalni , a nikakva kad su bezobrazni...

Ja i sad imam s vremena na vreme molbe da postanem vlasnik nekog doma zdravlja....ali ja nemam novca za tako nesto i to znaju...
Ali znaju da bi vecina odmah presli cak i iz drugih drzava da rade u moj dom zdravlja....tako pricaju...

Ali tema je laganje, i neophodnost laganja jer su ljudi bezobrazni , to sam objasnio kroz ovu digresiju oko doma zdravlja, i neodgovorni i haoticni , to je isto objasnjeno..i ostalo je slabost...tj ono kad ne moze da prihvati...a to je neko drugi objasnio...
Sve stoji, ali si i sam naveo jedan problem uvodjenja aplikacija tek tako- a to je privatizacija trzista. Sto nije dobro za drzavne institucije.
Jer danas je to stvar brzine- sutra je to stvar : vlasnik apoteke dodje doktoru, izvede ga na veceru i napravi dil s njim, prekosutra ce to biti: vlasnik apoteke upoznaje doktora sa predstavnikom farmaceutske kompanije. Nije da to i tako ne rade- mozda, ali ovako je to 10x brze i efikasnije.I tako dobijes populaciju koja pije sake skupih lekova, prepadnutih od lekara da moraj posto poto, od kojih su neki efikasniji, neki manje, neki sarene laze.A neki i opasni, samo nisu prosli pravilnu kontrolu i testiranje zbog yebenih lobija koji su uticali na promenu zakona o pustanju lekova na trziste.

E sad, ne kazem da ne treba da postoji aplikacija koja ce da regulise termine i zakazivanja. I ne samo to. Nego i izdavanje recepata i pracenje pijenja lekova- zasto da ne. Ceo automatizovani sistem. Kao i za mnoge druge administrativne poslove. Ali, pod strogom kontrolom drzavnog tela. To je prioritet.

Poslednja izmena:
Poceli ste kao deca....tacno sam znao da ce tema da ode na deciji kutak..tako je koncipirana...

Stvarno je decije pomisliti da je istina samo jedna, laz samo jedna...
To su jako neizgradjeni , ne naivni nego priprosti ljudi...
E sad, mogu se spajati priprosti i dobronamerni, ali nema nikakvih pravila izmedju priprostih i iskrenih , to se ne slaze bas najbolje...

Priprosti imaju traume obicno , tj smatraju da ako lazes da lazes stalno , ako lazes druge lazes i njih , ovo drugo je opravdanije...itd itd...

Recimo niko nece pomenuti da su lazi to sto neki market pomene da ima neku akciju a od te akcije nema nista, par komada bilo ili nije ni bilo...
To je laz, zlonamerna..
A laz eto me do 9 kod tebe, a pukne prevoz, pa ne bude, jeste laz ali nije zlonamerna...ali moze postati veca jer s kim si bio , ja te cekam kao luda, neces ga vise majci...i tu nastupa zaostravanje..itd itd..

Izvini sto neispunjavamo uslov za filozofsko razmišljanje dje satima provodimo u razgovoru da bi na kraju dosli do sličnog zaključka

Marcel The Shell With Shoes On GIF by A24

Ne moj je propust, ebiga, lepo pise ljubav i seks, a tu su uvek najbanalnije razmisljanje i misli...sto je i ovog puta potvrdjeno...izbornik za elitu i zadrugu ili kako se vec zove realiti...

Ima jedna zenska strasno pametna, zaradjuje mnogo novca na promocije, i obozava te realitije i pitam ja nju otkud to....Kaze nemam prilike da volim u realu , zato gledam i potajno sklapam emotivne scenarije u tim realitijima..
Dakle masovno nesretne i isfrustrirane osobe u realu su prvi i uzi izbor za gledaoce takvih realitija...
Totalno nebitno da li se krate ko nimfovanke ili nikad kiticu videle nisu i isto na muskoj strani...

Sve stoji, ali si i sam naveo jedan problem uvodjenja aplikacija tek tako- a to je privatizacija trzista. Sto nije dobro za drzavne institucije.
Jer danas je to stvar brzine- sutra je to stvar : vlasnik apoteke dodje doktoru, izvede ga na veceru i napravi dil s njim, prekosutra ce to biti: vlasnik apoteke upoznaje doktora sa predstavnikom farmaceutske kompanije. Nije da to i tako ne rade- mozda, ali ovako je to 10x brze i efikasnije.I tako dobijes populaciju koja pije sake skupih lekova, prepadnutih od lekara da moraj posto poto, od kojih su neki efikasniji, neki manje, neki sarene laze.A neki i opasni, samo nisu prosli pravilnu kontrolu i testiranje zbog yebenih lobija koji su uticali na promenu zakona o pustanju lekova na trziste.

E sad, ne kazem da ne treba da postoji aplikacija koja ce da regulise termine i zakazivanja. I ne samo to. Nego i izdavanje recepata i pracenje pijenja lekova- zasto da ne. Ceo automatizovani sistem. Kao i za mnoge druge administrativne poslove. Ali, pod strogom kontrolom drzavnog tela. To je prioritet.
I ne samo to, vec takva aplikacija moze da pravi fenomenalne statistike. Koja starosna grupa, koliko se dugo zadrzava kod lekara, u koje vreme, koji simptomi, koja dijagnoza. Tako mozes da imas i algoritam koji moze i da predvidi kada ce biti slobodan termin. Ne 100 posto, ali poprilicno zadovoljavajuce i daleko bolje nego sto imamo.

Back