Kad idem bos, zaboli me grlo

Kad idem bos po (pro)hladnom podu, vrlo brzo počinje da mi se zapušava nos a onda i grlo počne da me grebe. Ako tako nastavim, baš me zaboli grlo.

Ne znam da li je ovo čisto srpski fenomen ili tako radi i za druge narode,
... ne samo kad idem bosa..kad pijem malo hladniju vodu....kad prozor leti ostane otvoren dok spavam...kad se ne obucem kako treba...kad mi je recimo vrat otvoren a duva vetar... kad pricam a hladan vetar.... kad ostanem sa mokrom kosom...
Msm da ima jos neki banalniji primeri i da ne zavise bas od ovih, samo prosto uvek me boli grlo
Recimo ovo je prvo leto ne znam ni ja posle koliko da me nije celo leto bolelo grlo
A cak i kad me ne boli grlo, zapusen mi je nos stalno i tako vec godinama....

Inace bila sam skoro kod usnog, kaze mi da su mi se krajnici konpletno deformisakmli i lrakticno vise kao i da ih nemam i da me zbof togavgrlo boli stalno

Ps apsolutno mislim da me 90 posto tokom godine boli grlo
Msm da mi je pomogao med, posto me mama terala jedno vreme da jedem, pa me mozda zbog toga i prestalo

eto, i ti si Srbin.
Možda je gore sad preko leta jer je principijalno toplo a samo na nogama (pro)hladno?
Treba tusiranje zavrsiti hladnom vodom od stopala preko listova,sigurno je do navikavanja na hladno,ja sam se ceo hladnom tusirao dugo,sad sam kilav ne treniram,ne vozim bajs,ne plivam,ne idem na more,znaci svaki taj izlet u hladno je shok jer treba da bude stalno naviknuto telo kao normalna pojava

Treba tusiranje zavrsiti hladnom vodom od stopala preko listova,sigurno je do navikavanja na hladno,ja sam se ceo hladnom tusirao dugo,sad sam kilav ne treniram,ne vozim bajs,ne plivam,ne idem na more,znaci svaki taj izlet u hladno je shok jer treba da bude stalno naviknuto telo kao normalna pojava
ima tu nešto... i ja sam se okilaveo u poslednje vreme jer sam skoro pregurao koronu

ima tu nešto... i ja sam se okilaveo u poslednje vreme jer sam skoro pregurao koronu

има то да су те, тј НАС утопљавали ко пилиће кад смо били деца, и брискали сваки час, да се не прехладимо!
е зато се САД прехлађујемо и подложни смо промаји, људи чија се тела ОД РОЂЕЊА навикну на топлотне и ВЛАЖНЕ промене, не страдају од тога у животу даље, рецимо северњаци имају сауне баш звог тога, извежбају топло хладно као деца, и нема зиме! ал буквално....
....
https://www.insider.com/nordic-parents-nap-babies-subzero-temperatures-sleep-better-2020-1

ма сад је касно, тело ти се тако направило сад боље не дирај ништа...
то се ради кад имаш 2 године

1661456524001.png

Kad idem bos po (pro)hladnom podu, vrlo brzo počinje da mi se zapušava nos a onda i grlo počne da me grebe. Ako tako nastavim, baš me zaboli grlo.

Mogu na beton da stanem ili plocice par min odmah nos zapusen,mislim da je resenje hladniji tus ili odlazak na more,na planinu,jer treba raditi na boljoj adaptaciji na hladno

bez ljutnje.... možda ste samo mlakonje ( u nedostatku bolje reči)

da sam na vašem mestu, ja bih te podatke zadrzala sa sebe... ali sad je gotovo

u svakom slučaju, želim vam brz oporavak nakon svakog bosonogog hodanja po pločicama :cmok2:

Poslednja izmena:

možda to dolazi od čvrsto usađenog uverenja da će tako biti...nemoj sine bos da ideš da se ne prehladiš...nemoj da si na promaji prehladićeš se....um se ponaša u skladu sa uverenjima, a um je taj koji kontroliše telo..mozak može da leči, mozak može da pravi bolest....sve zavisi šta je u programu mozga...

živeo sam neko vreme u Holandiji i tamo im nije problem da zimi sa mokrom kosom sednu na biciklu i voze...e sad bila je priča o nekom našem liku koji je hteo isto...odmah dobio čovek facijalis...zašto? oni ljudi odrastaju uz uverenje da je to normalno...on čovek došao iz krajeva gde vlada uverenje da je i promaja opasna a izlazak s mokrom kosom na hladan vazduh smrtna pretnja...njegov mozak samo proizvodi reakciju za koju je programiran da je proizvede

možda to dolazi od čvrsto usađenog uverenja da će tako biti...nemoj sine bos da ideš da se ne prehladiš...nemoj da si na promaji prehladićeš se....um se ponaša u skladu sa uverenjima, a um je taj koji kontroliše telo..mozak može da leči, mozak može da pravi bolest....sve zavisi šta je u programu mozga...

živeo sam neko vreme u Holandiji i tamo im nije problem da zimi sa mokrom kosom sednu na biciklu i voze...e sad bila je priča o nekom našem liku koji je hteo isto...odmah dobio čovek facijalis...zašto? oni ljudi odrastaju uz uverenje da je to normalno...on čovek došao iz krajeva gde vlada uverenje da je i promaja opasna a izlazak s mokrom kosom na hladan vazduh smrtna pretnja...njegov mozak samo proizvodi reakciju za koju je programiran da je proizvede
ma nije. Uopšte nisam o tome razmišljao nego mi odjednom nos počeo da se zatvara sad u sred leta po vrućini... posle ukapiram da sam išao bos po ladnom podu

Englezi se zimi natrontaju a dole sandale i do kolena pantalone pa je i do klime

Ne, veĆ su im živci i mišići uvežbani da se prilagodjavaju toplotno-vlažnim promenama.
Nama nisu. Naprotiv nama su vrhunski UMRTVLJENI. ali vrhunski!
da, opere kosu i stane da čeka bus na minus 2 recimo, ladno.
nije to nikakvo uverenje, već fizička činjenica.
da, može se reći da imamo različita uverenja, ali ta uverenja proizvode i navike i ponašanja, a to je ono što oblikuje naše živce i mišiće.
...

Не заборави да је западњачким врхушкама требао ОЗБИЉАН и ЗАЕБАН народ, који ће на -25 да се пење уз катарку и дреши једра! а не да кука да се ушино!
а нашим страним господарима је требао умртвљен и килав народ, што смо и постали!
то утопљавање је народни спорт бре, на селу је сасвим уобичајено у сред лета на +28 и више видети сељаке у вуненим џемперима и чарапама!
а....можда ту има и нешто друго бре, а?
можда ми већином испод саве и дунава смо по женским линијама средоземци, африканери?!
и те жене цепају свој програм који имају у ДНК! тј утопљавање до бесвести!

Zamisli ovu bitku na zaledjenom severnom moru?!

Poslednja izmena:
teoretski je moguće ali čisto sumnjam
ja sam pobornik teorije da živimo u simulaciji i da naša uverenja imaju mnogo veću moć nego što možemo da zamislimo... imaš ljude koji su multiple ličnosti...e sad ispostavilo se da jedna ličnost može da bude pijana druga trezna, jedna da ima jednu dioptriju druga drugu..jedna jednu bolest druga drugu...znači nije do tela..telo je isto..telo se samo prilagođava uverenjima...

ja sam pobornik teorije da živimo u simulaciji i da naša uverenja imaju mnogo veću moć nego što možemo da zamislimo... imaš ljude koji su multiple ličnosti...e sad ispostavilo se da jedna ličnost može da bude pijana druga trezna, jedna da ima jednu dioptriju druga drugu..jedna jednu bolest druga drugu...znači nije do tela..telo je isto..telo se samo prilagođava uverenjima...
i ja sam pobornik snage uma

i ja sam pobornik snage uma
možda ti bude zanimljiva knjiga Holographic Universe Majkla Talbota..ima je na pdfdrive.com na engleskom...tamo sam pročitao ovo za multiple ličnosti.i mnoge druge primere snage uma..to me definitivno uverilo da su presudna uverenja...nauka ne može da objasni placebo...ali to da uverenja imaju moć da utiču na telesne procese pa čak i oblikuju stvarnost ga lepo objašnjava...

Back