Kad god je teško atentat!

mario80

Legenda
Poruka
67.019
https://radar.nova.rs/misljenja/kako-vlast-preti-predsedniku-atentat/

Kad očiglednost nije smetnja da se izrečenom učita potpuno suprotno značenje, kad čak ni laka proverljivost istinitosti nije prepreka da se bezočno laže, ima li uopšte odbrane od ludila u koje smo svi zajedno ubačeni​

To što je postalo dosadno, neinventivno, uvek s istom argumentacijom i izvedbom ne sprečava vlast da kad god je teško proizvodi ugroženost predsednika i štancuje pokušaje njegovog ubistva, gotovo po istoj matrici. Ovog puta za taj banalni scenario poslužila je reciklirana i sadržinski izmenjena izjava Tamare Skroze. Dobro se setila profesorka Snježana Milivojević da uporedi koliko se puta na internetu pominje „atentat na Zorana Đinđića“ u odnosu na „atentat na predsednika Vučića“. I naravno, oko 50.000 objava odnosilo se na ubijenog premijera Srbije, a 620.000 na živog i zdravog aktuelnog predsednika. Svet ne beleži takvu lakoću zloupotrebe teme atentata, velikih zavera i državnih udara, a ni predsednika koji tako često govori da hoće da ga ubiju ili pak predlaže „ubijte mene, to vam je jedino rešenje da dođete na vlast“.
Karikaturalnost udarnih vesti kojima se godinama prekida program pa „kako Pink saznaje, atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića predviđen je da se izvrši tokom februara“ ili „predsednik ne treba da putuje nigde jer će biti otrovan“ ili one legendarne koja najavljuje državni udar i smaknuće „Vučiću, budala si ako odeš“, pokazuje koliko ova vlast u stvari potcenjuje svoje građane. O tome svedoči i izbor pozivalaca na ubistvo, pa su se pre Tamare Skroze u toj ulozi našli između ostalih i urednik agencije Beta Ivan Protić i profesor Rade Veljanovski i političarka Biljana Stojković i karikaturisti Predrag Koraksić i, naravno, Dušan Petričić… Pritom, nijedan od znanih i neznanih atentata i atentatora nikada nije dobio epilog pred pravosudnim organima Srbije.

IMG-9445a107c8484e649ba9d1a8839c10c9-V.jpg

Kako ceo narod svo ovo vidi kao neku malu zanimljivost, a ja vidim to kao porazavajuce stanje postovanja ljudi i bizarnost....

Bez trunke srama ce ti isti ljudi misliti da su sutra u mogucnosti da neko o njima misli da su poverljivi , da su dosledni , da su karakteri, da su posteni, da su inteligentni i da su nekome uzor....

Ne mislim na ove na vlasti nego na ljude koji zive u ovoj zemlji i ovo im je sve onako , dobro , nije nista strasno...
Tolika nebriga o tome ko si , sta znaci tvoje ponasanje, ko su ti deca, kome si ti roditelj...

Istupice pred svoju decu i reci , hej ja nisam kao ostali , nisam kao ostali Srbi , ja sam tvoj otac, ili tvoja majka...
I misle bice punovazno obrisano ono sto su svaki dan u Srbiji....
Pa za takvu decu se trebalo potruditi da se takva stvore....da im je cast da im roditelji budu ovakvi kakav je narod postao u Srbiji..

Moji se vade da su senilni...a i jesu , iskreno , ali ne malo....dobro je sto jos uvek funkcionalno mogu da prate svoj zivot, bar da ja znam...
Ali opet im je ostalo pomalo izleta da imaju misljenje i o svetu i ubedjenost da je ono sto vide na TV realnost...

Kako ceo narod svo ovo vidi kao neku malu zanimljivost, a ja vidim to kao porazavajuce stanje postovanja ljudi i bizarnost....

Bez trunke srama ce ti isti ljudi misliti da su sutra u mogucnosti da neko o njima misli da su poverljivi , da su dosledni , da su karakteri, da su posteni, da su inteligentni i da su nekome uzor....

Ne mislim na ove na vlasti nego na ljude koji zive u ovoj zemlji i ovo im je sve onako , dobro , nije nista strasno...
Tolika nebriga o tome ko si , sta znaci tvoje ponasanje, ko su ti deca, kome si ti roditelj...

Istupice pred svoju decu i reci , hej ja nisam kao ostali , nisam kao ostali Srbi , ja sam tvoj otac, ili tvoja majka...
I misle bice punovazno obrisano ono sto su svaki dan u Srbiji....
Pa za takvu decu se trebalo potruditi da se takva stvore....da im je cast da im roditelji budu ovakvi kakav je narod postao u Srbiji..

Moji se vade da su senilni...a i jesu , iskreno , ali ne malo....dobro je sto jos uvek funkcionalno mogu da prate svoj zivot, bar da ja znam...
Ali opet im je ostalo pomalo izleta da imaju misljenje i o svetu i ubedjenost da je ono sto vide na TV realnost...
SNS u interesu svih gradjana.

Nekad sam svakog prvog decembra odlazio do jazas punkta da se malo durexiram sa 10 komada, pa onda shvatis, da ti bez redovnog snabdevanja u nekoj od pogodnih apoteka nema vajde nista od toga...i prestanes da se jazazises...ionako ti treba mnogo vise od tih 10 20 kondoma...

Narocito ako ih budes dobijao od SNS aktivistkinja...

ja sam ubeđen da su ovi sad mnogo veći lopovi od demokrata...demokrate su štrpkale od rasprodaje propalih firmi, ovi od megalomanskih neprofitnih projekata koji se plaćaju kreditima
Kako da ne...
Morao MMF 2003-će da reaguje kad su videli koliko bezočno lapaju...

Ej bre, pokojna Borka Vučić morala da izbacuje Dinkića iz banke u pola noći...
Zvala policiju da legitimiśu uduvanog gitaristu...

Šešelj vadio pištoljčić a ovaj širio demokratsku ekonomiku sa kalašnjikovim...

Dakle? :ceka:

Kako da ne...

ja uopšte ne sporim da je DOS bio lopovska banda, samo ti kažem da su ovi po meni opasna mafija u odnosu na koju je DOS mala maca....moja procena je da su ukrali mnogo mnogo više od DOSa...

Ako.imaš dokaz trk kod Javne tužiteljke!
ma tužiteljka je verovatno zatrpana poslom oko Đilasa koga su jedno milion puta prozvali da je lopov a nijednom odneli dokaze kod tužiteljke.....nego meni je sve postalo kristalno jasno onog dana pre tri četiri godine kad se predsednik hvalio kako je spucao 10 miliona evra na rekonstrukciju škole u Novom Pazaru...onda sam proverio na internetu koliko košta kilometar autoputa ovde a koliko u zapadnoj Evropi...i shvatio da svi ti projekti naprednjaka služe samo da glavni uzmu debeo procenat...mafija..od vrha do dna...jel ti znaš da se pričalo da je Vesić izbačen iz Đinđićevog tima zato što je mnogo krao..kud će lepše preporuke za mafiju?

ma tužiteljka je verovatno zatrpana poslom oko Đilasa koga su jedno milion puta prozvali da je lopov a nijednom odneli dokaze kod tužiteljke.....nego meni je sve postalo kristalno jasno onog dana pre tri četiri godine kad se predsednik hvalio kako je spucao 10 miliona evra na rekonstrukciju škole u Novom Pazaru...onda sam proverio na internetu koliko košta kilometar autoputa ovde a koliko u zapadnoj Evropi...i shvatio da svi ti projekti naprednjaka služe samo da glavni uzmu debeo procenat...mafija..od vrha do dna...jel ti znaš da se pričalo da je Vesić izbačen iz Đinđićevog tima zato što je mnogo krao..kud će lepše preporuke za mafiju?
Pošto ste našli te sajtove sa cenovnicima ajd ne bilo Vam teško pogledajte pa nam javite pośto most sa tri pilona u svetu a pośto u Srbiji sa jednim jedinim? :D

Pošto ste našli te sajtove sa cenovnicima ajd ne bilo Vam teško pogledajte pa nam javite pośto most sa tri pilona u svetu a pośto u Srbiji sa jednim jedinim? :D
ne sumnjam da se i tu ugradio organizator posla... da ste ga uhapsili pa da poverujem da ste drugačiji..no vrana vrani oči ne vadi.....ja hoću da živim u zemlji bez korupcije, partokratije, demagogije, primitivizma i govora mržnje od strane političara i mafijaških hobotnica u obliku stranaka...jel tražim mnogo?

Kako da ne...

Komunjarske neznalice su upropastile srpske banke.

Borka Vucic, poslusnica koji je davala potpuno besmislene kredite koji su unistili Beobanku, po politickom nalogu, imala moralno pravo da nekog izbacuje, lol.

Trebao je Dinkic da joj kaze: 'Baba, aj skloni se, ne znas nista'

Back