Kad ce se Srbija promeniti i kad ce nam biti bolje ?

Neznanko

Iskusan
Poruka
5.497
Čitajući Nušića, Rajsa, slušajući naše političke elite sada, pre 100 godina i ovih dana, mogu samo da prognoziram i dam recept kada će nam biti bolje?

A pre toga samo da konstatujem neke stvari ?
Nas nisu opametili Turci, nisu nas opametili Obrenovići, Karadjordjevići, Komunisti i Tito, Slobo i njegovi, Demokrati i njihovi...nas nisu opametili Austrougari, Nemci sa bombardovanjem, Ameri sa bombama, lažna demokratija, Eu sa donacijama i kreditima, nas ništa ne može živo opametiti.

I šta nam onda preostaje, kako da se napravi politički i civilizacijski preokret u Srbiji ?


-Evo odgovora na pitanje iz naslova posta:

Cenim, da samo ovo nama može da pomogne, a to je: da na Srbiju grune neki poveliki ASTEROID, pobije nas sve od reda, i da na toj prašini, pepelu, iznikne novi život, novi ljudi, nova pokolenja i novi početak života.
 
Људи који раде на својој самосталности немају егзистенцијалних проблема и не размишљају о томе чему тежи блејачка маса.
Док год маса буде блејала на кредитима и државној сиси(а то је сада већ око 40% од укупног бр. запослених, што је катастрофа), биће јој лоше.

Не може се живети ,а не стварати ништа. Јел` немате за храну, скупа је - произведите је.

Гледам само оне полупане Грке...Како су људи заглупљени. Прво су научени да живе на кредитима од мафије која их контролише, па су се задужили око 300 милијарди еура! И сад кад је мафија зауставила прилив дроге(кредита), наркомане ухватила "криза", али само оне који су научили да живе од кредита. И онда блентавци изађу на улице, мало се деру, пале, лупају стакла и мисле да ће лупањем по улицама и променом пијуна на власти да се реше њихови робовски егзистенцијални проблеми, а НИКАДА им пало на памет није да УРАДЕ нешто по том питању на индивидуалном и породичном нивоу, јер им то паљење и режање неће створити хлеб, млеко, брашно, воће, поврће, жито,...

Исти случај и овде следи. Храна је све скупља, а све је више људи који је не производе. Неће је бити довољно у наредном периоду, а маса ће блејати да им је крива власт. Није крива власт. Власт је само последица НАКАРДНИХ ЖЕЉА блентавог становништва које је навикло да им други све приноси на тацну у животу,а да њима неко вечно измишља послове како не би морали сами да преузму узде свог живота у своје руке.

Неће вечно тако моћи. Газде ће да заврну кредите и пустити робове низ воду...
 

Back
Top