Да ли бисте отишли на рад у другу богатију чланицу зарад веће плате или бисте остали у Србији јер сте задовољни стандардом, платом, животом.
Ако бисте ишли коју државу бисте изабрали и зашто.
То није тема.Srbija ni u najvecoj fantaziji nece ici u EU .......
Не остају људи овде због стандарда и плате него због куће у којој су одрасли, због породице која је ту и не могу да је транспортују целу у неку другу далеку државу. И зато што су везани за земљу у којој су (не мислим политички него на предео и језик и људе). Носталгија је код некога слаба а код некога јака довољно да је пресудна. Није плата једино што се рачуна у одлуци о одласку ван. А на страну то што је стандард на западу ОК на папиру али за већину оних који оду је живот јако јако тежак докле год су тамо на раду.Да ли бисте отишли на рад у другу богатију чланицу зарад веће плате или бисте остали у Србији јер сте задовољни стандардом, платом, животом.
Да ли бисте отишли на рад у другу богатију чланицу зарад веће плате или бисте остали у Србији јер сте задовољни стандардом, платом, животом.
Da.Jug Francuske ili Toscana u Italiji![]()
Знам да није једноставно пошто сам из те приче. На раду у ЕУ а породица у Србији.Не остају људи овде због стандарда и плате него због куће у којој су одрасли, због породице која је ту и не могу да је транспортују целу у неку другу далеку државу. И зато што су везани за земљу у којој су (не мислим политички него на предео и језик и људе). Носталгија је код некога слаба а код некога јака довољно да је пресудна. Није плата једино што се рачуна у одлуци о одласку ван. А на страну то што је стандард на западу ОК на папиру али за већину оних који оду је живот јако јако тежак докле год су тамо на раду.
Није то питање тако једноставно.
Verovatno bih ostala ovde jer sam se skolovala za rad u ovoj zemlji. Kome drugom trebaju srpski pravnici.Да ли бисте отишли на рад у другу богатију чланицу зарад веће плате или бисте остали у Србији јер сте задовољни стандардом, платом, животом.
Nikad......samo Srbija i kraj price.Да ли бисте отишли на рад у другу богатију чланицу зарад веће плате или бисте остали у Србији јер сте задовољни стандардом, платом, животом.
То сам чуо и од сеоских функционера владајуће странке.zna da napravi pare u Srbiji mu je super
To nema veze s politikom nego sa sposobnoscuТо сам чуо и од сеоских функционера владајуће странке.
U Grcku nikada osim na odmorOtiso bi u grcku
Неспособни су отишли у свет да достојно зараде?To nema veze s politikom nego sa sposobnoscu
Na gradjevinuНеспособни су отишли у свет да достојно зараде?
Научници, доктори, факултетско образовани на грађевину? Не верујем. Мислим да раде у струци и да су лепо и достојно плаћени.Na gradjevinu
U pravu si, malo sam se salio za gradjevinuНаучници, доктори, факултетско образовани на грађевину? Не верујем. Мислим да раде у струци и да су лепо и достојно плаћени.
Samo roma nema ni u jednoj prici i ni u jednoj zemljiА за грађевинце си у праву. Уместо наших у Србији раде Турци, Индијци,Пакистанци..
Norveška.Да ли бисте отишли на рад у другу богатију чланицу зарад веће плате или бисте остали у Србији јер сте задовољни стандардом, платом, животом.