Kad bi covek imao krila da li bi mogao da leti ili bi i posle toga ostao na zemlji...

DaRkGuitaRist88

Domaćin
Poruka
4.231
Kad bi covek imao krila da li bi mogao da leti ili bi i posle toga ostao na zemlji kao na primer sto neke ptice imaju krila a opet ne mogu da lete...

Zamislite nesto npr ovako kao iz filma X-Men:

angel_xmen3.jpg

Da li bi to bilo moguce da covek ima krila kao andjeo i leti okolo?

Ja mislim da je to totalno nemoguce jer covek ima teske kosti da bi mogao da poleti i jos neke mane...
Tako i da ima krila opet ne bi mogao da poleti vec bi krila samo smetala i sluzila kao ukras...

Ipak mislim da bi nekako i bilo moguce ako bi ljutske kosti bile lakse tj suplje, i kad bi nekako ljutsko telo bilo izmenjeno, adaptirano da bi mogao da koristi ta svoja krila...

Ne razumem se bas u takve stvari sta bi sve bilo potrebno ali mislim da bi sve to bilo tesko izvodljivo...

I da andjeli kao mitoloska stvorenja su u bibliji predstavljena kao ljudi sa krilima i tako crtani vekovima sve do danas a ako pogledamo malo realnije da li je moguce da covek ima krila i tako leti onda je to nemoguce, ili su ti ljudi koji su imali susret sa njima ustvari videli vanzemaljce sa nekim leticim napravama na ledjima i u ne znanju da objasne kako su mogli da lete oni su te njihove masine zamenili, opisali na ovaj nacin da su andjeli tj vanzemaljci imali krila jer im je to jedino bilo poznato i najlakse bilo za opis...

Mozda su ti andjeli koji se opisuju u bibliji itd ustvari vanzemaljci...

Poslednja izmena:
Telo prosečnog čoveka ne može da razvije dovoljnu snagu da bi moglo da poleti, poput ptice, čak i kad bi bilo opremljeno odgovarajućim krilima.
Sa dodatnim izvorima energije, raznim motorima i raznim letačkim pomagalima ide to dosta dobro i jako je zanimljivo. Ideja ima svakakvih, a danas ne manjka ni tehnologije koja je relativno dostupna.
Anđeli i slični stvorovi su bića bez fizičkog tela. Ko može da ih vidi, svedoči o tome da mnogi od njih lebde, sa ili bez krila, potpuno je svejedno kad nemate težinu.
Lično mislim da su krila dodata da bi posmatač objasnio sebi ili drugima kako čovekolika prikaza uopšte može da leti, onako sama od sebe.
Problem orintomobilnosti čovekovog tela svodi se na problem kompenzacije njegove težine, stoga bih bio veoma srećan da doživim objavu jedne konzistentne kvantne teorije gravitacije.
To bi nam, kao vrsti dalo pravu šansu za opstanak.

Back