Juzni tok ipak ide kroz Sloveniju

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.497
PORTOROŽ – Predsednik upravnog odbora ruskog preduzeća „Gasprom” Aleksej Miler i direktor slovenačke firme „Plinovodi” Marjan Eberlinc razmenili u Portorožu dokumenta o slovenačkom delu projekta gasovoda „Južni tok”.

Prema rečima Milera, time je nastala pravna osnova za sprovođenje projekta.

„Gasprom” je sve vreme podržavao trasu „Južnog toka” kroz Sloveniju, ali traži i druge mogućnosti saradnje sa privredom te zemlje, rekao je Miler, prenose slovenački mediji.

Direktor „Gasproma” rekao je da ne sumnja u to da će do decembra 2015. godine zemni gas „Južnim tokom” doći do evropskih i slovenačkih potrošača.

Direktor „Plinovoda” Marjan Eberlinc naglasio je da će novo zajedničko rusko-slovenačko preduzeće početi uskoro da radi.

Miler rekao je da će zajednička kompanija početi najpre da se bavi uticajem gasovoda na okolinu i podnošenjem zahteva za dozvole.

Sada je na Sloveniji da pomogne projekat što je zadatak njene vlade.

"Politika"

Je li, kada smo mi ono bese potpisali ugovor za Juzni Tok? 1856-e? A Djelica konstanto prozivate i zezate sto licitira sa nekim godinama ulaska u EU. Prvo je bilo receno da ce Juzni Potok biti zavrsen 2013-e, pa 2015-e. Koja je danasnja prognoza, 2235-e?

Pa sudeći po tvojim nervoznim i histeričnim postovima više nego očito je da ti nedostaje nešto za smirenje.
Sve babe to piju pa bi mogao i ti. Da ne lupaš mnogo glavu oko stvari o kojima pojma nemaš.

Ako, ako, drago mi je sto ta terapija pozitivno utice na tebe. Zivot bez stresa je zdrav zivot.

Ja glavu jedino mogu da lupam kada procitam neki vas tupsonski post. Zaista ne mogu da verujem da postoje toliko glupi i retardirani ljudi.

Back