Quantcast

Južna Koreja ostaje globalni lider za 5G mrežu, Švajcarska je vodeća u Evropi

Smartanabil

Elita
Moderator
Poruka
21.086
Južna Koreja ostaje globalni lider za 5G mrežu, Švajcarska je vodeća u Evropi


Iako predstavljaju budućnost razvoja mobilnih uređaja, 5G mreže su još uvek u ranim fazama implementiranja i samo manji broj zemalja ima mreže spremne za potrošače. Ipak, mnoge zemlje se već propremaju za budućnost koju donosi 5G.

Prema analizama kompanija Omdia, Južna Koreja ostaje vodeća zemlja kada je u pitanju progres u razvoju i implementaciji 5G mreža. Švajcarska je sada druga na svetu, dok je Kuvajt treći.

Zahvaljujući napretku Sunrise-a, Švajcarska je uspela da prestigne Kuvajt, koji je do sada držao drugo mesto, i da ima 426 naselja sa bar 80% pokrivenošću 5G konekcijom, a broj se do maja proširio na 535 lokaliteta.

5g2_2.jpgOmdia podseća da je dostupnost 5G uređaja bila limitirana, što je značajno smanjivalo mogućnost da korisnici imaju koristi od 5G mreža. Južna koreja trenutno vodi na polju prihvatanja 5G uređaja, sa 5,88 miliona, odnosno 10% svih uređaja koji se koriste u ovoj zemlji.

Kada je Evropa u pitanju, Velika Britanija je na drugom mestu, a vlada ove zemlje investira u nacionalnu Gigabit pokrivenost. Nemačka i Finska su među EU članicama koje takođe imaju stabilan progres na polju 5G implementacija.

Izvor: GSMArena
 

gost 420053

Domaćin
Poruka
4.956
Plan je uz IoT tehnologiju da i svaki vodokotlić bude umrežen! A onda preko mirisa i zvukova TheBill Gejtsovi procenjuju tvoje biološke potencijale i formiraju tvoju tržišnu 'vrednost'! Već patentirano! :zcepanje:
Da to, napraviti od coveka lenstinu koji sedi sa new age mobom na kaucu i jede kokice koju je 5g ispekla .
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.