Jutros haos na Brankovom mostu ima povredjenih

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
366.020
Kod Brankovog mosta sa novobeogradske strane jutros se dogodio sudar, u kojem su učestvovali autobus i dva automobila.
Povređeno je 12 osoba, koje su zatražile lekarsku pomoć, a osmoro ih je prevezeno na VMA.

Kako prenosi Blic, u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Brankovom mostu u smeru ka Novom Beogradu povređeno je 11 putnika iz autobusa i dvogodišnje dete koje se nalazilo u automobilu.Među povređenima u ovoj saobraćajnoj nesreći su dve tinejdžerke stare 16 i 17 godina, ostali su punoletni.

Prema prvim informacijama, autobus koji saobraća na liniji 78 zakucao se u "sitroen". "Sitroen" je potom udario u "opel", a "opel" u "mazdu".
Kako se vidi na snimcima na društvenim mrežama, automobili koji su učestvovali u sudaru su pretrpeli veću materijalnu štetu, a vozilima Hitne pomoći su prevezeni povređeni.Saobraćajna nezgoda se dogodila na kružnom toku na Novom Beogradu oko 07.50 časova. ( B92)

Uzmi ti pa vozi taj bus i pokaži im kako se to radi. U BG generalno svi voze kao manijaci.
Ne bas....
Sad je problem druge prirode...uzor...
Ljusi su postali bez razumevanja za okolinu , a treba ti queue od 3 za svaku osobu u okolini da imas razumevanja..
Onda mozes da sudis...
Sta bi bilo sudjenje pri voznji...pa npr to da neces da dozvolis knap ubacivanje iz poprecne ulice nizeg reda...Ja sam imao dobrog instruktora koji mi je rekao , nikad ne dozvoli da ti pada nos automobila jer tako zbunjujes drugog vozaca u nameri i pravis rusvaj..
Sta to znaci?
Znaci kad mi izadje pola duzine auto sa bocne ulice i jasno da ga ne mogu proci, jer cu se zakucati u njega, ja ne smanjujem gas niti kocim i video sam u praksi, , iako nemas ni volju ni zelji da to radis, kako ljudi vrate u rikverc ceo auto, znaci kao kad ja prelazim ulicu , pa dodjem do pola , do bele linije i vidim situacija se razvila nepovoljno po mene, meni uopste nije strano , ma kako izgledalo da se vratim ponovo na pocetak...dok vecina ljudi , kao da im zao da se vrate pa dovode sebe da budu ostrvo izmedju dve trake ili da primoravaju vozace iz druge trake da zaustave da bi im dozvolili nelegalan prelaz preko ulice..

Mene vozaci razumeju i nekad zele da predjem do kraja, navikli su na ove sto im zao da se vrate sa polovine, ali ja se radije vratim na pocetak...ne dozvoljavam sebi niti da budem ostrvo niti da moraju da stanu vozaci sa drugog smera da bi zavrsio prelazenje koje je nelegalno...zabranjeno..

Moja duznost kao predsednika udruzenja za prelazak van pesackog prelaza je da dajem primer, a primer je kad nije bezbedno da predjes van pesackog , vrati se , to je minut duze ali ti je glava uvek na sigurici...niti imas potrebu za pretrcavanjem niti da druge zaustavljas..

A to pali i kod ulaza iz bocne ulice...vrate se vozaci cak i kad su izasli skoro celi i poprecno stoje na traku , cekajuci da ih neko pusti iz suprotnog pravca da se uvuku ..
To je bezobrazluk od ulaza...da ti zatvoris moju desnu traku da bi cekao tu da te puste ovi iz suprotnog pravca a cela desna traka mora da ceka da te ne bih razneo...
Sa druge strane, sekretarijat za saobracaj je totalno bez funkcije, znaci evo ima 5 godina sigurno kako na smederevcu imaju dve tacke koje stalno prave duge kolone i guzve, a to su leva skretanja za mirijevo i iz mirijeva...gde bi se sve resilo sa drugom trakom za skretanje ulevo pa nek cekaju levaci kao i kod dusanovca dok se ne ukaze prilika...6,7 vozila duzina sacekuse i ne bi bilo guzvi i kolona..

Pa nije zgodno reci da si predsednik udruzenja a oko tebe roditelji dece koja su izgubila zivot na pesackom prelazu, bockas ih u ranu...
Narocito ako to izgleda kao ruganje...a nije ruganje...
Nekima izgleda kao fobija...npr ja sam imao dva gazenja na pesackom , sa svom kulturom prelazenja i bez naglih pokreta...i to bi moglo da znaci da imam fobiju..

Medjutim, ja ustvari procenjujem po ponasanju vozaca koja je raskrsnica bezbedna a koja nije...a kad nije, radije cu proci 100m i preci van pesackog prelaza...
A kad jeste, uopste nemam problem da predjem na pesackom i cekam zeleno za pesake..Ali vise ne drzim do autoriteta pesackog prelaza...to se vidi tako sto ja necu krenuti da prelazim iako mi auto usporava dok se ne zaustavi , iako je pesacki , dok ja ne vidim da je meni bezbedno da predjem, pesacki je samo oznaka za vozaca, ne za mene....iako je zvanicno drugacije....
Niti cu da krenem da prelazim zato sto mi je stala jedna strana, desna...a leva nece da stane...ja ne krecem i to nekad malo , ali malo nervira desnu traku...
Ali necu da visim u vazduhu...Ili staju ili ne staju...

Ni to nije sigurno ako naleti mitrovicev sin ili neki vucicev kum.
Pa jeste, sta mislis ko mi je naletao pre nego sto sam resio da vise ne uzimam u obzir pesacki prelaz kao neku prednost...a stvarno od kad ne ebem pesacke, a to ima poprilicno vremena, mislim posle drugog udaranja na pesackom nekih 5 godina posle toga se ucvrstilo moje opredeljenje...a i ispricala mi je bivsa devojka njeno udaranje na pesackom...i ti vidis da to nije nesrecan slucaj nego pravilo...e pa evo vam sipak, ja uvek resavam pravila, i ne objasnjavam zasto je resenje takvo kakvo je, ali je resenje...
I zato je resenje postalo zaobilazenje opasnih rasksnica, i da imao sam oznacene jako opasne raskrsnice u glavi , i tu je vazilo pravilo 100m dalje pa van pesackog, jer tu ti opasnost preti samo sa dve strane, a na raskrsnici sa 3 ili 4 strane...
A mnogo je lakse , stvarno mnogo , kad u bulevaru izbegnes takve raskrsnice...prvo bulevar je, pola plus pola...cak i kad imas puno budala koje teraju sinama, a imas puno budala koji voze sinama

Da ne nabrajam, jedna tetka je poginula na pesackom, devojka gazena, ja dva puta, masa ljudi koje poznajem su preziveli udaranja na pesackom, cak i kad izgleda fin , sladak pesacki , ne znaci to nista, nego kakav je saobracajno...

Recimo , cisto radi price, ja nikad ne bih presao ulicu kod Moskve...a vidim tu stalno ljudi prelaze iako ima podzemni pesacki...
To je tako nebezbedno mesto , uliva se ulica sa zelenjaka, imas skretanje ulevo koje povlaci paznju vozaca, imas plukrivinu sa trga koja dolazi, imas prestrojavanja na levo ka skupstini , to parce izmedju komercijalne banke i Robne kuce Beograd, je poprilicno opasno i kad je prazno za prelazak..

Back