Quantcast

Јурић: Имамо доказе и фотографије. Пет моћника злоставља децу

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
64.345

Јурић и Стефановић у клинчу – тужилаштво и даље ћути


Игор Јурић, активиста и оснивач фондације „Тијана Јурић“ изјавио је пре два дана у Утиску недеље да је бившем министру полиције, а сада одбране, Небојши Стефановићу открио име политичара који се бави подвођењем малолетница, а да му је министар наводно рекао „да јесте нешто чуо, да није сигуран за њега, али да зна за једног другог“. Ни ова изјава, због које је на тренутак настао мук у студију, али ни запрепашћење јавности, поготову на друштвеним мрежама, нису били довољни да натерају Више јавно тужилаштво у Београду да се огласи.​


1619543174973.png


18:43 27.04.2021.

„Ћутим и не постојим“, опробани рецепт који годинама уназад спроводи прва тужитељка Србије Загорка Доловац, чини се да се одавно прелио и на друга тужилаштва у земљи када год је нека афера, у којој су актери људи на власти.

Већ два дана, у медијима траје „обрачун“ између оснивача фондације „Тијана Јурић“ Игора Јурића са једне стране, и бившег министра полиције Небојше Стефановића односно бившег начелника УКП Дејана Ковачевића, са друге стране.

Јурић је прво изјавио да је Стефановићу и Ковачевићу рекао име политичара-педофила на састанку који су њих тројица имали, да би у недељу прво начелник, а онда и министар, то демантовали.

Јурић је потом у недељу увече гостовао у Утиску недеље, где је између осталог поновио тврду да је њима двојица рекао име политичара-педофила, али и додао да је Стефановић њему рекао да „зна за једног другог“.

„Казао ми је да јесте нешто чуо, да није био сигуран за њега – али да зна за једног другог“, казао је Јурић након чега је на тренутак настала тишина.

Стефановић се јуче ујутру одмах нашао у јутарњем програму ТВ Пинк, где је поновио да Јурић не говори истину, а већ данас и на ТВ Прва, где је позвао Јурића да „уколико има доказе да је неко од политичара педофил, да те доказе или бар име жртве, предочи тужилаштву“.

И док Јурић прича једно, понављајући да тражи пре свега гаранције за заштиту жртава, а Стефановић друго, Више јавно тужилаштво у Београду не реагује, макар не званично.

Наиме, док се јавност сврстава на једну, односно другу страну, питајући се „где ми то живимо, и да ли су наша деца уопште сигурна“, тужилаштво се не оглашава, иако је то дужно да уради.

„Да ли ће тужилаштво реаговати на наводе Игора Јурића“, било је питање које смо јуче поставили Вишем јавном тужилаштву у Београду, надајући се експресном одговору да хоће, али до објављивања овог текста, одговора није било.

Подсетимо, тужилаштво ћути и на отворену претњу лидера Јединствене Србије и првог човека Јагодине Драгана Марковића Палме, коју је упутио власти током телевизијског гостовања, тврдећи да он „зна много више о њима“ и алудирајући да би могао да открије „ко је био у колима када је погинула једна особа“.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.