JUNACI

Da li si junak?

• Da, to je porodična tradicija i tajna koju čuvamo

• Da, dokazujem se iz mešanog braka po forumima

• Da, ne gledam B92 i ne čitam Vreme, samo Kurir i Press

• Da, učlanio sam se u patriotsku stranku i lepim plakate

• Da, pišem poučne grafite po zidovima neumorno

• Kako kad

• Ne

• Molim?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Maršalov Prijatelj

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.509
Nema ih, samo se zavitlavam. Nije junaštvo kad maltretiraš slabijeg od sebe ili ako jedna jedina politička stranka tvrdi da je neko junak. To se zove frustracija u glavu odnosno fetišizam, seksualni poriv. Medjutim, zanima me šta misle dokoni forumaši od kojih pola ne bi prošlo regrutne zadatke (ćoravitis, kriva noga, bruh, doope koje zanosi celu ličnost, nesposbnost hvatanja nosa, stid da se skinu gaće na pregledu...)?

Evo ja baš čitao "junačke pesme" i tamo sve vrišti od junaštva - sekire, tetkini noževi, zmije u njedrima, turske plesačice, zaigrao brka... Mislim, jel to junaštvo? On mene pita koliko sam suknji usput obrnuo?

I što se koj moj forsira ta reč junaštvo?
O kome je reč? Šta ako se time čitaoc zapravo degradira? Recimo, nije junak nego čita o nekom tamo junaku? I počne sebe da ispituje i propituje da li je o njemu reč? Mislim znam ja da ima ovih šlepera što su bili u četi koja je izvela junačko delo, samo nisu hteli da kažu da su imali poštedu taj dan. Ali svejedno, zasluga i njihova. Nije bitno što nisu učestvovali bitno da su bili deo tima. Ono ko radikali kod rahmetli Slobe? Sve dobro tu su oni, sve loše e nisu oni to je onaj drugi. Al zato nema većih patriota od takvih - sve neki napadi iz straha, sve neke nedoumice, sve neki planovi, sve neko nešto hoće njima?

Uvek sam se pitao zašto niti u jednoj pesmi umesto tog "JUNACI" (ko zna na koga se mislilo) nije stavljeno - uradili smo to i to, završili smo tako i tako, neprijatelj pobegao čim nas video, ribe se otimale o nas, sad se kući vraćamo sa malo ogrebotina i par sifilisa... To bi bio signal da su svi sve uradili zajednički kako treba, niko se nije posebno izdvajao. A ne ovo "junaci" a ono bar pola kilavo...

Back