Jugosloveni u Srbiji , narod bez zemlje

Poruka
19.114
Neki od njih tvrde da su evropski Kurdi, drugi se upoređuju sa Atlantiđanima, a sasvim je izvesno da spadaju u moderne apatride. No, ta ih činjenica ne obeshrabruje da sebe i dalje smatraju Jugoslovenima. Takvih koji su za svoju nacionalnu pripadnost na poslednjem popisu stanovništva izabrali nekadašnje državljanstvo, u Srbiji ima čak 80.721, a to ovu zajednicu građana i građanki svrstava na četvrto mesto po brojnosti, posle Mađara, Bošnjaka i Roma (izuzimajući, naravno, većinski narod, u kojem je dosta onih koji su ne tako davno i sami pripadali narečenoj grupi. Pretpostavlja se, po sopstvenom izboru i volji, mada mnogi tvrde da se tada nisu smeli „izjasniti“).

Zahteve udruženja Jugoslovena da ih se prizna kao nacionalna manjina država još nije uvažila. Odgovori iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava navode da je prepreka u tome što zajednica koja pretenduje na nacionalnost mora imati zvaničan jezik, državu, nacionalne simbole, svoju kulturu i istoriju. Jugosloveni na to odgovaraju da je njihova matična država postojala, ali da je razorena, što ne mora značiti da oni više ne postoje, dok kao maternji jezik priznaju srpski, hrvatski, makedonski, i slovenački.

http://www.danas.rs/dodaci/vikend/plave_strane/jugosloveni_narod_bez_zemlje.45.html?news_id=204601

E sad polazeci od Ustava....

Član 47.

Izražavanje nacionalne pripadnosti je slobodno.
Niko nije dužan da se izjašnjava o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Izgleda da ce i ovo pitanje morati Brisel da resava !

ко их беје, упропастили су све чега су се дохватили, сад су се окомили на србију ал то неће да може, има да се угуше том коском ждероње проклете.
нек иду у ону буљашку тзв еу, тамо су већином тикве без корена као и они, брзо би се асимиловали у опште сивило и лажно шаренило.

Ima jos dosta Jugoslovena.

Verovatno ce ih biti sve vise kako kriza napreduje i kada shvate gde su bolje ziveli.

мало морген, југославија је мртва а са њом и било каква идеја поновних интеграција срба с нацистима.
у ствари, у праву си. биће их све више, ал само на гробљима. време чини своје.

Poslednja izmena:
мало морген, југославија је мртва а са њом и било каква идеја поновних интеграција срба с нацистима.
у ствари, у праву си. биће их све више, ал само на гробљима. време чини своје.

Духови прошлости су оживели.Заправо никад нису ни умрли....хе хе.СФРЈ постои док има своје Југословене....

nek se gone u tu jugoslaviju a ne nama da zagadjuju srbiju
a chekaj..

Mnogi su i otisli u kanadu ,australiju..90-tih i kasnije..nisu vise mogli da izdrze ovu ciganiju.Ja sam Srbin i uvek sam se deklarisao kao Srbin ali cu na sledecem popisu da napisem Jugosloven jer ova drzava nije apsolutno nicim zasluzila da je postujem.Od nje zamo dozivljam konstantno ruzne stvari.
Npr Juce pandur oce da mi pise kaznu 30 000 DINARA (cela plata u srbiji) jer sam isao 52 na sat!!!I to ravan put ,van naselja.Sve sam zivce pogubio svadjajuci se sa njim i na kraju sam morao da mu dam harac u vidu mita.

Mnogi su i otisli u kanadu ,australiju..90-tih i kasnije..nisu vise mogli da izdrze ovu ciganiju.Ja sam Srbin i uvek sam se deklarisao kao Srbin ali cu na sledecem popisu da napisem Jugosloven jer ova drzava nije apsolutno nicim zasluzila da je postujem.Od nje zamo dozivljam konstantno ruzne stvari.
Npr Juce pandur oce da mi pise kaznu 30 000 DINARA (cela plata u srbiji) jer sam isao 52 na sat!!!I to ravan put ,van naselja.Sve sam zivce pogubio svadjajuci se sa njim i na kraju sam morao da mu dam harac u vidu mita.

Eto vidiš...zato nam 'vako i jeste,podstičeš mito i korupciju umesto da se držiš reda i zakona i platiš tu kaznicu...još se i svađaš sa ''drugom organom''...cccc

Сигурно постоји нека хрид где год у Северном Леденом Океану која ником не треба и њу могу прогласити за Југославију па нек се тамо искрцају са све шитарима и ммнародом каквог нема нигде" и онанишу на СФРЈ.

Back