Jugoslavija, majka i maceha ?

Poruka
5.891
Kome su I i II Jugoslavija bile majka a kome maceha?
Da li su Slovenci i Hrvati, bezeci od Austrougarske u zagrljaj "braci" Juznim Slovenima ( citaj Srbima, jer i Bugari su J.Sloveni ), videli sansu da preko YU dodju do svojih nacionalnih drzava?
Sinoc sam preko TV-a cuo od Boska Krunica (ex-komunisticko-vojvodjansko-SFRJ kadar)da su i Slovenci i Hrvati ISKRENO (???) ulazili u tu pricu i to posle oba svetska rata...Neko je tu "zbunjen".

Ili on ili ja ? :roll:

I ti i on. Koliko su Srbi usli u sve to samovoljno toliko su i Hrvati i Slovenci. Sta mislis da je jedna patrijarhalna Srbija, listom Cetnicka rasirenih ruku potrcala u narucje Hrvatima 1945, koji su poklali preko milion Srba i to jos pod vodjstvom Hrvata i ateiste! Posle toga je doslo jedno sistematicno prevaspitavanje koje je izrodilo misljenje tipa "mi smo jedni drugima pohitali u zagrljaj".
Sto se tice prve Jugoslavije, tj kraljevine SHS, namere su u pocetku zaista i bile iskrene, ali ako malo zagrebes pa vidis kako je izglasan ustav kojim su Karadjordjevici postavljeni za dinastiju...(kupovinom muslimanskih glasova)... jasno ce ti biti da je i ta drzava od prvog dana 'nakrivo posadjena'

Back