Nije to u Srbiji želja za teritorijalnim širenjem,ustupala je Srbija svoje teritorije i zarad Jugoslavije.Eto i u famoznoj Kraljevini Jugoslaviji,prije stvaranja K SHS ustvari,srpski narod u Bosni,Dalmaciji i Hercegovini je bio za spajanje te teritorije za Kraljevinom Srbijom.Ipak kao bi se sačuvali Hrvatska i Slovenija od moguće okupacije Austrogarske ili Italije (tada Srbi i Hrvati nisu imali ratova međusobnih,a ideja o južnoslovenskom bratstvu je bila jaka i svježa),Srbija (doduše mislim i zbog veće teritorije) stvara zajednicu sa Hrvatskom i Slovenijom.Banovina Hrvatska nastala krajem 30-ih,imala je u svojoj vlasti i Srbe koji su se već bili izjasnili da bi željeli da pripadaju Srbiji.
I na zasjedanju AVNOJ-a druge Jugoslavije,da je Srbija stvarno željela svoje širenje (kao republike),imala je osnova da uzme dijelove navedenih teritorija (BiH,dio Hrvatske),ali nije,čak je i odbijen prijedlog da Srbi u Hrvatskoj imaju autonomiju,a stvorena je SR BiH kao republika Srba i Hrvata tada različitih vjeroispovjesti.
Mislim svako ove činjenice istorijske može tumačiti drugačije,kao što to obično i biva,ali sam htio da ti kažem da i "širenje Srbije" koje se spominje ako RS nekada postane dio "Velike Srbije",je glupost.Zašto? Zato što upravo narod u RS ne želi da biva izlagan pritisku bošnjačkih političara i njihovih nacionalista,i dosta je ljudi u RS koji bi željeli da RS bude u nekakvoj zajednici sa Srbijom,ne zbog širenja Srbije da bi se drugi asimilovali,već zato što tu srpski narod vjekovima živi