Jugoslavenska unija

Neka saradnja dolazi u obzir i potrebna je,Hrvatska je u EU i NATO tako da teže ide sa HR nekakav savez.Ako neko misli na neku federaciju,to je apsolutno besmisleno,zbog istorije...Jugoslavija je jedna od najplemenitijeh ideja na ovim prostorima,ali je dva puta uništavana,uz dokaz da će uvijek postojati žestoki nacionalisti i rušitelji zajednice Jugoslovena.Mislim da bi svi trebali da imaju svoje na što mirniji način,i da sarađuju na svim nivoima,te da rade na potpunom pomirenju između "braće,koji će imati svak' svoju kuću",ali sa tim da to definitvno budu prijateljski odnosi nezavisnih država.Nekako imam mišljenje,da su Srbija i Bugarska mnogo poboljšale svoje odnose nakon Balkanskih ratova,a da su kojim slučajem 1945. završili u zajednici,moguće je da bi sada bili krvni neprijatelji.

Mudro zboris. Svakome
njegova kuca, a vrijeme
pomirenja s braćom će
jednom vec doći. Mozemo
biti dobra braća i da se
nalazimo vikendom u
kavani, nije nužno da
živimo u istoj kući.
Pokušali smo 2x, nije
išlo. Nema razloga
forsirati treći put.

Срем, Бока, Земун, Суботица... На чему си ти пријатељу?

То Х од Хрвата није видело.

БиХ да и не помињем. Тамо живе 'Хрвати' који се презивају Богдановић, Обрадовић, Човић, Јовић...:lol:

Nije nikada postojala
nijedna srpska država
zapadno od Drine, pa neki
svejedno traže štošta
na toj strani.

Pozdrav,

Prijedlog premijera Luksica o nekoj Balkanskoj uniji nije bas logican ali dobro je sto postoje takvi ljudi koji razmisljaju o uniji. Spoj Jugoslavena i Albanaca je nemoguc i to se pokazalo i u bivsoj SFRJ. Nije moguca unija izmedju Jugoslavena i Albanaca. Ako se to desi Albanci ce uvijek biti remetilacki faktor.
Najlgocinije je da se osnuje savez Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije (bez Kosova) i da se osnuje jedna kompaktna drzava sa jednim jezikom i jednom kulturom. To je pogodna stvar za sve i za pravoslavce i za muslimane i za katolike i mogu se stvoriti uvjeti za povratak krajiskih Srba u Hrvatskoj. Naravno, podrazumijava se povratak svih na svoja ognjista i tada pojam bosanskih entiteta bi bio ukinut.

ti mora da se drogiras..ako zdravo je to :per:

Nije nikada postojala
nijedna srpska država
zapadno od Drine, pa neki
svejedno traže štošta
na toj strani.

Српска јесте, али хрватска није. Хрвати су мит, конструкција, они су ништа. Постоје Срби католичке вероисповести. Они који то не признају и називљу се Хроватима су ђавољи накот, слуге нечастивог.

Pozdrav,

Prijedlog premijera Luksica o nekoj Balkanskoj uniji nije bas logican ali dobro je sto postoje takvi ljudi koji razmisljaju o uniji. Spoj Jugoslavena i Albanaca je nemoguc i to se pokazalo i u bivsoj SFRJ. Nije moguca unija izmedju Jugoslavena i Albanaca. Ako se to desi Albanci ce uvijek biti remetilacki faktor.
Najlgocinije je da se osnuje savez Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije (bez Kosova) i da se osnuje jedna kompaktna drzava sa jednim jezikom i jednom kulturom. To je pogodna stvar za sve i za pravoslavce i za muslimane i za katolike i mogu se stvoriti uvjeti za povratak krajiskih Srba u Hrvatskoj. Naravno, podrazumijava se povratak svih na svoja ognjista i tada pojam bosanskih entiteta bi bio ukinut.

- ...Сиктер, море !!! Што даље од Србије и Срба!!!

Pozdrav,

Ono sto su neki stariji pre 150 godina zamislili, a zvao se ‚‚Ilirski pokret‚‚ koji je uključivao sve one koji žele živeti zajedno na ovim prostorima - bila je odlična ideja. Imajući u vidu da svi narodi na ovim prostorima imaju slovenske korene, zajednički život i zajednička država je bila moguća. Preovladala je primitivnost i religija nad izvornim poreklom. Šiptari su tu nebitan faktor, kao što su i danas nebitan faktor, ali imaju trenutno moćne , nazvao bih, poznanike, ne prijatelje, koji naravno, imaju svoje interese. Kao što se germanski narodi ujedinjuju i imaju svoje interese, baš suprotno tome slovenski narodi su neverovatno razjedinjeni, baš zahvaljujući delovanjem tih istih germana. Siguran sam, da u budućnosti, slovenski narodi u čitavoj Evropi, mogu sagledati prednosti koje su na njihovoj strani i ogromna moć nad teritorijama koje se prostiru od dalekog istoka do Jadranskog mora, a to je pola sveta. Ne pričam o moći kojom će satrti druge narode, već o ekonomskoj, a samim time i političkoj moći, koja obično prati ekonomsku. Možda se ovo o čemu pričam nikada neće dogoditi, kažem možda, ali realno gledajući i ta moć je sasvim realna.

Jugoslavenska unija je jedan realan koncept i moze uspjeti samo ako se jugoslavenski narodi budu prokulturili. Unija nema smisla ako jedan narod tezi opstruiranju logike i harmonije. Jugoslavenska unija moze uspjeti kao jedan egzotican koncept a ne kao jedan politicki koncept.
Kulturna dekontaminacija je potrebna jugoslavenskim narodima.

Nije stvar u mijesanju naroda i rasa nego je stvar u tome da se ne ubija ljubavna logika jednog naroda i vjere. Znaci da bi unija uspjela mora nestati mrznje i unutarnjih poriva. Ako jedan narod ima unutarnju mrznju prema drugom narodu onda je nemoguca harmonija.

Naravno ta egzotika izmedju muslimana i krscana ne postoji ni na Zapadu. Uvijek je u tom slucaju neko ponizen. E tu egzotiku sam otkrio u Indiji izmedju Hindusa i Muslimana. Otkrio sam manjak kompleksa izmedju te dvije vjerske zajednice.

Sada problem je u Sandzaklijama. Oni nisu prokultureni i cak primjecujem da nemaju egzotiku prema Turcima i Arapima. Oni kao da nalaze egzotiku u remecenju reda i mira i i ubijanja logike.

- - - - - - - - - -

Ja licno ne bih mogao dati svoju sestru Sandzakliji jer nisam siguran u njihove porive.

'Vako....
Mi Srbi smo tri puta ginuli za Jugoslaviju.
Tri puta su nas klali, ne zbog Jugoslavije, već zato što smo Srbi. Nisu se Jugoslavije raspale zbog Srba. Mi smo uvek hteli zajedništvo.
Razlog tražite u svom dvorištu.
Tri puta je dosta. Onako, baš srpski, tri puta. Dosta je. I previše.
Više vam ne verujemo. I sad mi nećemo sa vama.

Kakva bre unija ?!?!?!?!? Imbecili, jeste li ista naucili iz iskustva 90-ih... ???????????? Svako neka gleda u svoj tanjir a dobar komsija je uvek dobro dosao, dok je dobronameran...posle toga - razlaz !!! Koji vam je...??????????????

Sada problem je u Sandzaklijama. Oni nisu prokultureni i cak primjecujem da nemaju egzotiku prema Turcima i Arapima. Oni kao da nalaze egzotiku u remecenju reda i mira i i ubijanja logike.

- - - - - - - - - -

Ja licno ne bih mogao dati svoju sestru Sandzakliji jer nisam siguran u njihove porive.

Јел би је дао мени? Да је мало исклепећем, има после да ти цвркуће по кући месец дана.

Crveni mani se šupljaka,najveći Jugosloveni su bili upravo SRBI a najviše su ispušili u zadnjih 20 godina,toliko su vjerovali u TITA i Jugoslaviju da su skoro zaboravili da su Srbi nažalost.Hvala dragom Bogu da prođe taj period teškog ateizma i duhovnog pokleknuća srpskog naroda...NIikada više!

Nemojte me pogrijesno razumijeti i forsirati temu da nije stvar u izgledu. Upravo stvar je u izgledu. Svaki covjek ima uvjeta da stekne pozitivnu facu. Zato prilikom odbaira partnera treba se gledati pozitivna faca. To cini karakter jednog covjeka.

Back