Jubilej- 30 godina filma ‘’Maratonci trče počasni krug’’ - 41 SOFEST

Dejan.Jankovic

Zainteresovan član
Poruka
145
Filmski festival u Sopotu, 41. Sofest, održaće se od 2. do 6. jula uz učešće 12 dugometražnih igranih filmova domaće produkcije nastalih između dva festivala koji će takmičiti za nagrade, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Skupštini grada, osnivača Sofesta.

Predsednica Odbora Festivala Gorica Mojović rekla je da će se na ovom jedinom festivalu srpskog filma - ostali su međunarodni - koji nema selekciju, pred publikom i žirijem takmičiti svih 12 prijavljenih filmova nastalih od prošlog leta do sada.


Kao i prethodnih godina Festival će započeti svečanim otvaranjem koje je posvećeno jubileju kultnog filma "Maratonci trče počasni krug", tako će svečani ulični defile koji tradicionalno prati nekoliko hiljada ljudi biti u znaku ovog filma.

Scenarista i reditelj filma Dušan Kovačević i Slobodan Šijan predvodiće defile, voziće se u u oldtajmeru sličnom onom iz filma koji će potom biti prikazan na specijalnoj projekciji u otvorenom bioskopu u Sopotu.

Prvi takmičarski film "Smrt čoveka na Balkanu" scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića biće prikazan iste večeri.

Prema oceni umetničkog koordinatora Sofesta Miloša Paramentića, svih 12 filmova iz ovogodišnje produkcije su izvanredni i žiri će imati ozbiljno težak posao, pošto nekoliko godina unazad nije bilo tako dobrih filmskih ostvarenja.
 
Slobodan Šijan i Duško Kovačević otvorili 41. Sofest

256667_sopot-foto-fonet_f.jpg


Slobodan Šijan, Duško Kovačević i Bogdan Diklić prvi su stigli u automobilu koji je korišćen za snimanje filma.
Al su opravili, svaka im čast :hahaha:
 

Back
Top