Jovo Kapicic o zlocinima partizana

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
On objašnjava da je 1946. bio načelnik Udbe za Beograd (pošto je te godine Udba osnovana iz Ozne prim. aut.).

- To je tada bilo kao da sam bog. Nije bilo propisa, a mogli ste da sudite i da odlučujete. Zato Draža nije dobio grob da se ne ide na poklonjenje, pa neću ja sada da mu pravim spomenik nizašta na svetu - kaže Kapičić i dodaje:

Nije bačen u jamu, nego je negde pokopan pored Save, do Sremske Mitrovice, u Lisičijem potoku, na Adi, ne znam gde i ne interesuje me. Znate koliko kostiju ima tamo, bojim se samo da ne izmisle da su neke njegove. Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović - ispričao nam je Kapičić.

https://www.blic.rs/vesti/tema-dana/sto-bih-se-mirio-s-onim-kome-sam-brata-ubio/emssqv6

Zasto niko nije pokrenuo optuznicu protiv Jove, koji je priznao zlocine koje je pocinio. Srbija je bila za kralja, valjalo je pobiti na desetine hiljada ljudi, da bi se to misljenje promenilo. Drugi narodi su streljali najodgovornije. Ja ne verujem da su posle drugog svetskog rata Nemci pobili vise od 100 svojih ljudi. Dok su nasi monstrumi pobili na desetine hiljada. Zasto u Srbiji nema politicke volje da se konacno progovori o zlocinima partizana?

On objašnjava da je 1946. bio načelnik Udbe za Beograd (pošto je te godine Udba osnovana iz Ozne prim. aut.).

- To je tada bilo kao da sam bog. Nije bilo propisa, a mogli ste da sudite i da odlučujete. Zato Draža nije dobio grob da se ne ide na poklonjenje, pa neću ja sada da mu pravim spomenik nizašta na svetu - kaže Kapičić i dodaje:

Nije bačen u jamu, nego je negde pokopan pored Save, do Sremske Mitrovice, u Lisičijem potoku, na Adi, ne znam gde i ne interesuje me. Znate koliko kostiju ima tamo, bojim se samo da ne izmisle da su neke njegove. Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović - ispričao nam je Kapičić.

https://www.blic.rs/vesti/tema-dana/sto-bih-se-mirio-s-onim-kome-sam-brata-ubio/emssqv6

Zasto niko nije pokrenuo optuznicu protiv Jove, koji je priznao zlocine koje je pocinio. Srbija je bila za kralja, valjalo je pobiti na desetine hiljada ljudi, da bi se to misljenje promenilo. Drugi narodi su streljali najodgovornije. Ja ne verujem da su posle drugog svetskog rata Nemci pobili vise od 100 svojih ljudi. Dok su nasi monstrumi pobili na desetine hiljada. Zasto u Srbiji nema politicke volje da se konacno progovori o zlocinima partizana?

Komnisti u dobili rat , a Nemci izgubili i bili pod okupacijom , zato se ovima moglo da rokaju koga hoće , što kaže naš narod mudri : The winner takes it all.

Poslednja izmena od moderatora:
Ратни злочинац који је до краја живео међу нама. Утеха ми је бар то што га је неко, рука му се позлатила, на улици изударао и сломио му нос и што је бар пред крај живота отишао из Београда.

Ратни злочинац који је до краја живео међу нама. Утеха ми је бар то што га је неко, рука му се позлатила, на улици изударао и сломио му нос и што је бар пред крај живота отишао из Београда.
Koliko znam umro je u Beogradu , a zakopalo ga u CG .
A to što ga je neko tresno u prolazu i zbrisao kad je ovaj imao već 1200 godina i nije nego junaštvo , niti je bilo kakva satifakcija žrtvama .

Koliko znam umro je u Beogradu , a zakopalo ga u CG .
A to što ga je neko tresno u prolazu i zbrisao kad je ovaj imao već 1200 godina i nije nego junaštvo , niti je bilo kakva satifakcija žrtvama .

Добро је да су га закопали, а не просули пепео.

Овако имамо где да му пишамо по гробу.

"On objašnjava da Mihailović nije sahranjen kako dolikuje da se ne bi stvarao kult ličnosti."

Ocigledno da su se ovoga Tito i njegove ubice najvise plasile.
Svi koji su nesto vredeli bili su u tim posleratnim godinama pobijeni..
Mogao je da bude samo jedan, sto je vreme pokazalo

Tragedija srpskog naroda je sto i posle sedamdeset godina zivi, zaustavljen u vremenu u kom je pocelo njegovo izumiranje a koje i dalje traje pod budnim okom duhova diktatora i njegove kamarile,kao sto je tragedija za ovaj narod da Jovo Kapicic koji je jkos za svog zivota priznao da je masovni ubica.. nije kaznjen za svoje zlocine vec je do kraja svog zivota uzivao sve blagodeti vladajuceg rezima

Пребити старца није за хвале, међутим, нико овог Јову не би дирао да није годинама у подмаклој доби вријеђао и слао огавне изјаве. У реду, био си што си био, у једном моменту Бог и батина, барем си ти тако мислио, чинио и недјела и злодјела, било, прошло, проживи старачке дане у тиховању и благодетима које су ти омогучиле незаслужене привилегије, али јок, тај је сваку прилику користио како би провоцирао, вријеђао, слао злураде поруке, и ту неком мора прекипити.

Иначе, Јови није пуно вјеровати. У његовим изјавама има пуно самохвале, таштине, руке му јесу крваве, бјеше на таквој позицији, но ? је колико он има "заслуга" у непочинштвима којима се хвали, везано и за генерала Драгољуба Дражу Михаиловића.

Има чудних ствари око његове биографије, као изузетнио млад постављен за политичког комесара (како?), то су вам ликови који неће бити борци, већ они који ће инспирисати друге и у борби и да буду немилосрдни, и који ће чувати своју гу*ицу, такви рат претекну и касније се хвале како су голоруки упадали у ровове иако наравно тај није видио ни Нијемца ни четника.
Заправо, тај Јово се истакао када је требало потказивати, хапсити своје колико јучер саборце и слати на Голи оток, и ту се баш тај вјерни партијски апартчик "доказао",у борби против оних бољих и ваљанијих који су забраздили у тој идеологији.
Није проблем што је та идеологија тада побиједила, проблем је што је извршена најгора могућа негативна селекција, што је ваљало у рату је изгинуло, оно што је ваљаних претекло завршило је на Голом отоку, остале су само ништарије попут овог Јове да нам креирају будућност. Ту је могло само рђаво испасти.

Како год, ништарија о којој није вриједно пуно писати. Што се тиче генерала Драже, зајебали су се, можете ви сакрити гробно мјесто, али приче не можете угасити, остале су приче, сјећања, успркос индоктринацији, и сами партизани ће рећи једном како заиста бјеше, и временом ће то доћи на своје.

Poslednja izmena:
Staljin,Ma ce Dung i Tito su vise pobili svojih ljudi posle rata nego svabe za vreme rata.Mada ni njima ne mogu oprostiti nevine zrtve.Jedini je Tito i njgovi uvlakaci,udarili na Srbe i Srbiju,a svi ostali narodi su bili postedjeni.Bilo je ponekih i drugih nacionalnosti,ali veoma mali procenat u odnosu Srba.Inace meni su pricali stariji ljudi,sta su i koje ,jade pravili partizani od naseg naroda.To su pricali ocevidci,koji su slucajem ostali zivi.I kad vidite suze u tim starackim ocima tek onda shvatite da je to bilo veoma gore od same price.

Poslednja izmena:
Zato sto sam video naknadno falsifikat na kvadrat. Na takvim temana ne ucestvujem.

немаш ти ни трунке образа ни стида...видели смо да си написао да је интервју изашао после његове смрти и да се јавио са оног света...много си духовит јер је интервју изашао 2009, а злочинац умро 2013....толико, колико и иначе имаш појма о чему пишеш... а сад је "фалсификат на квадрат" :hahaha:

то су твоји аргументи :per:

неего...шта ћеш онда на теми о споменицима и "народним херојима"....у рангу "хрватских краљева" :hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
“Ne bih vam otkrio gdje smo đubre zakopali kad bi mi dukat dali”, ispovijedao se svojevremeno partizan Jovo Kapičić povodom moralno utemeljene Mihailovićeve likvidacije.:D

опет си напет и нервозан? :mrgreen:

ал добро, чим цитираш, значи признајеш аутентичност...:ok: а и после оног фијаска са годинама интервјуа и смрти...ахахахха

Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović - ispričao nam je Kapičić.

:super::bye:

Poslednja izmena:
Ни један једини комунистички злочинац није пасле пада титоизма ни у СЦГ ни у самосталној државији Србији не само кривично гоњен, него чак ни морално и свима су остале привилегије које су злочинима заслужили.
Јошједан од доказа да је детитоизација мрво слово на папиру још увек.

Meni je Kapicic pricao, napravi tu fejs stranicu.:D

чекај јел фалсификат или није...јел интервју изашао пре или после Капичићеве смрти...јел Капичић дао изјаву са оног или овог света... јел 2009. година пре или после 2013...јави се кад се договориш са самим собом. :hahaha:

ал јес, дражи су ми ови народни хероји што су све лепо и записали у својим мемоарима :D:ok:

IMG_20160322_161939_zpsodwf4ove-1.jpg

Poslednja izmena:

Back