Jovanović: Ne postoje šanse da Vučić preokrene svoju kosovsku politiku

Jedino što bi nama Srbima i Srbiji odgovaralo, a za to postoji odredjena šansa , iako mala, da sve Srpske opštine , SVE bez toga sve ovo nije prihvatljivo, , ( ne samo Sever Kosova jer time moralno nismo ništa dobili ) i svi manastiri i posedi koji su već navedeni u planu o zaštiti kulturnih i verskih spomenika naravno bezpogovorno tu uključujući i Prizrensku Bogosloviju i Bogorodicu Ljevišku , kao obevazan status da je to u Srbiji. odnosno da na Kosovu imaju eksteritorijalni status ,
Da budu deo Srbije
pod zaštitom UN i snaga EU i Srba sa Kosova .
Bez obzira na dosadašnje sporazume.
........................................................................................................................................................................................
Da li se ONE mogu povezati nekim takozvanim Donald Trump ovim ''tunelima'' medjusobno ili putevima sa posebnim statusom, ostaje da se čeka.
....................................................................................................................................................................................
Da li možemo da se uzdamo da će iza nekih generalnih svetskih pitanja biti uključeno i naše pitanje na Kosovu
uz pomoć Rusije pa i Donalda T ako bi pobedili republikanci , ostaje da vidimo. Ali u svakom slučaju , treba da se zalažemo za nešto tako i da već sad radimo na tome , da radimo na tome.
Ovakav plan bi bio jedan od mogućih spasonosnih planova za srbe , ako ovo u Srbiji neko čita jer znam da ovakve postove stranci ovde redovno čitaju, ali isto tako pružio bi trajno pomirenje izmedju Srba i Albanaca na Kosovu , ako su toga svesni tamo šiptari , jer mi njima ne bi smetali i mohgli bi da razvijamo i trgovinu i turizam i sve dobre medjusobne odnose.
 
Ne protestvuje se, nego se protestuje, nepismeni.


Oće, al u qurcu.
To kad bi se pitali takvi smrdosrbijanci kao ti.
Ali ti si zbrisao preko, sad lomiš tamo kičmu po građevinama, a ovde mrsiš mooda o politici.
U koju se razumeš kao Marica u kriv džojstik...
da, evo upravo sam stigao na gradiliste da krivim kicmu ;)

20230207_085213.jpg
 
„U psihološkom, duhovnom smislu ćemo pasti toliko da je pitanje da li ćemo, i ako bude uopšte uslova, kada ćemo moći da povratimo neku vrstu ambicije. Gube se ratovi, teritorije, ali kada izgubite volju, ambiciju da kao narod nešto značite i menjate, onda ste došli do konca.
Kaže smradina koja ima 2 pasoša, za svaki slučaj, da može da odluči kom narodu pripada.
Koja u Skupštini kao kida kravatu i kreće na predsednika, a onima oko njega govori:
- Drž'te me da slučajno ne dođem do njega, pa da popijem šamarčinu...
 

Jakšić: Evropski predlog o Kosovu najbolji predlog i za jednu i za drugu stranu


bosko-jaksic-foto-Medija-centar-Beograd-scaled-1-1024x680.jpg


Prihvatanje evropskog predloga donelo mir i stabilnost, što bi bio kapitalni dobitak i za Srbiju i za Kosovo, jer bi se oslobodili bukagija koje vuku već decenijama, izjavio je novinar Boško Jakšić.

Jakšić je u intervjuu za agenciju FoNet ocenio da je „ukrajinski rat postao katalizator ubrzanja potrebe za rešenjem kosovskog problema, jer kosovski problem preti da bude bezbednosni rizik Evrope, što Evropa u ovoj situaciji sebi neće da dozvoli“.

Vidimo da se rezervoar strpljenja smanjio, pa i rezervoar tolerancije, primetio je on i ocenio da to potpuno opravdava zašto se ovako oštro postavljaju uslovi.

“To je potvrda da vremena više nema, da je manevarski prostor jako sužen i da je prema obe strane stav da ovu ponudu mogu ili da uzmu ili da ostave, Ali, ako je odbiju, da posle ne optužuju Zapad, jer im je sve jasno predočeno šta će biti”, protumačio je Jakšić poruku zapadnih partnera.

Odluka zato nije ni u Vašingtonu ni u Briselu, već u Beogradu i Prištini, konstatovao je on i upozorio da bi bila „velika greška ako neko ovde pretpostavlja da i dalje može da kupuje vreme, kao što je Vučić kupovao vreme dok je bila Angela Merkel“.

Jakšić smatra da nije opravdan prigovor poslanika da se ne zna sadržina nemačko-francuskog predloga i podseća da se ne znaju detalji, ali da su kapitalne stvari poznate
.
Misli na predlog da Srbija dozvoli ulazak Kosova u Ujedinjene nacije, da nema obavezu međusobnog priznavanja, a da Kosovo ispuni obavezu iz Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

Nije obavezno da javnost u sve bude upućena, objasnio je on i naglasio da ne deli populističku tezu da narod kreira našu politiku prema Kosovu.

Ne kreira. Mi imamo javno mnjenje, ali teško da i ono donosi odluke. Druga je stvar što smo u poziciji da o svemu odlučuje jedan čovek i da je veliko pitanje da li imate poverenja da će taj čovek doneti prave odluke ili neće, rekao je Jakšić.
Зашто више нема времена ?

Коме се то жури и зашто ?
 
Nema ni 11

Dos je vladao 12, onda vi radikali 11, i onda DS zauvek.

Sedi 100 rubalja...............
Излазите на изборе овог пута а ?

И поред оних силних блокада на путевима , и захебавања народа српског ?

Опет да вратите Топионичара, Млађу, Тађу и остале НАТО пулене ?

Да ли је то могуће, људи моји ?

Да народ гласа за Грују Црнога, и остави Карамђорђа на цедилу?
 
Излазите на изборе овог пута а ?

И поред оних силних блокада на путевима , и захебавања народа српског ?

Опет да вратите Топионичара, Млађу, Тађу и остале НАТО пулене ?

Да ли је то могуће, људи моји ?

Да народ гласа за Грују Црнога, и остави Карамђорђа на цедилу?
Vaša parola biće: "Pokret za preokret: Vučić LDP prodaje kosovo."

Naš moto: "I ponoš i metohija" će prosto zvučati bolje biračima
 

Jovanović: Ne postoje šanse da Vučić preokrene svoju kosovsku politiku


1669984624-Milos-Jovanovic-Foto-Filip-Kraincanic-nova-rs-1-scaled.jpeg


Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je da ne postoje šanse da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "preokrene" trenutnu politiku prema Kosovu i Metohiji.

Jovanović je za portal Kossev ocenio da trenutna Vučićeva politika „samo vodi priznanju“ Kosova od strane Srbije.

„Ako forma (sporazuma) bude malo blaža, mislim da će to otvoriti vrata Vučiću da potpiše. Ako bude striktno i teško za njega, onda će se malo dvoumiti, ali neće praviti preokret i reći ‘ovo ne može biti predmet dogovora“, naveo je Jovanović.

Ocenio je da „neće ostati ništa ni od Republike Srpske“ ukoliko vlasti Srbije nastave da vode trenutnu politiku prema Kosovu i Metohiji.

„U psihološkom, duhovnom smislu ćemo pasti toliko da je pitanje da li ćemo, i ako bude uopšte uslova, kada ćemo moći da povratimo neku vrstu ambicije. Gube se ratovi, teritorije, ali kada izgubite volju, ambiciju da kao narod nešto značite i menjate, onda ste došli do konca. Svaka borba je borba volje i samo volje“, dodao je predsednik Novog DSS. https://nova.rs/vesti/politika/jova...e-da-vucic-preokrene-svoju-kosovsku-politiku/




Sporazum između Beograda i Prištine sigurno će biti potpisan. To je dobro. Srbija očito ide ka Europi, a udaljava se od Rusije.
Не дај ти га Боже да се овај докопа неке апсолутне власти, делује ми лак на обарачу. :think:
 

Back
Top