Josipa Lisac: Muzika je ljubav, ali i lek

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.240
Jedan od najlepših koncerata koji se tradicionalno održava za Dan zaljubljenih u Beogradu je koncert jedne od najznačajnijih pevačkih diva sa ovih prostora. U Centru „Sava“ i ovog 14. februara neponovljiva Josipa Lisac obećava još jedan nastup za pamćenje.


Zašto su nam danas u eri instant stvaralaštva i jednodnevnih senzacija više nego ikada važni iskreni i autentični umetnici, odgovor možemo pronaći samo kod nekolicine velikih, značajnih i originalnih. Oni su neustrašivi u istrajanju da budu drugačiji i svoju umetnost nesebično dele.Josipa Lisac, sada već tradicionalno, na Dan zaljubljenih, kada je i njen rođendan, proslaviće sa beogradskom publikom. Specijalan gost ovom prilikom biće frontmen benda "Irie FM", Vukašin Marković, koga je Josipa tek nedavno otkrila. U Centru „Sava“ saznaćemo kakav nam muzički poklon ovog puta donosi.

U razgovoru sa urednicom RTS-a, Brankom Glavonjić, poznata umetnica je iznela neka svoja zapažanja o današnjom muzičkoj sceni.

Ti zapravo stvaraš svoj trend, odnosno sebe stalno postavljaš u situaciju da si, kako bi se reklo, u vremenu, da si, ne moderan, nego da nisi ostala tamo negde jako daleko kao što je bilo pre 20, 30, 50 godina, nego da sam sviježa i stalno da mogu, na neki način, možda ponovno nešto novo napraviti.

Možda mogu izazvati svoju maštu i sa onim pjesmama koje su se rodile prije puno, puno godina, pa da se približe ovim novijim pjesmama. Ali, vjerujte mi, te prije su u stvari najbolje zato što je bio i drugačiji način stvaranja, komponiranja i to je velika istina.

Ne govorim samo o svojim pjesmama, nego generalno muzički. Sve je danas vrhunska produkcija, ali pijesma da ju ti možeš sam otpjevat u sobi bez produkcije. Meni je to ambalaža, kao kada ukrasite buket cvijeća. To jeste važno, izuzetno bitno, ali srž, kostur je pjesma.

Pjesma, muzika definitivno je ljubav, a muzika i glazba je i ljek.

Danas se borim protiv formata, jer se svi mijenjamo. U krajnjoj liniji mudriji smo, stariji smo i tako dalje, ne moramo nužno biti bolji, međutim jako je bitno da nisi isti.


http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/431/muzika/3831417/josipa-lisac-koncert-intervju.html
 

Back
Top