- Poruka
- 4.932
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrv...Type/ArticleView/articleId/42151/Default.aspxПрви Туђманов министар полиције Јосип Бољковац у великом ексклузивном интервјуу за франкфуртске Вести казао је да је Хрватска 1991. плански напала Србе у Хрватској, намјерно изазвала рат те да су се Туђман и Милошевић све вријеме рата договарали и заједно доносили одлуке.
Бољковац је најприје рекао да су хрватски медији цензурирали извјештаје с његова свједочења на суђењу бившем осјечком градоначелнику Бранимиру Главашу, оптуженом за злочине над тамошњим Србима:
- Главаш ме за вријеме свједочења оптужио да сам га гонио због рушења моста на ријеци Драви у Осијеку. Он је рекао да је мост срушио да би се град заштитио од тенкова ЈНА, а ја сам рекао да је ЈНА у том тренутку била регуларна војска једне међународно признате државе, а да је Хрватска, која тада још није била призната, дио Југославије. Потом сам образлагао тко је тада почео с оружаним сукобима у том дијелу Славоније - казао је Бољковац.
Упитан тко је почео рат, одговара:
- Тада, 1991. године, први су нападнути Срби, нападнута је Југославија, а не Хрватска! Гојко Шушак, Бранимир Главаш и Вице Вукојевић протутенковским оружјем, ‘армбурстима’ су напали Борово село да би испровоцирали рат. Из истог разлога срушен је и мост у Осијеку”, тврди Јосип Бољковац.
Каже да је рат у Хрватској био “грађански рат који је настао као посљедица договора између Милошевића и Туђмана о пођели Босне и Херцеговине и размјени становништва помоћу етничког чишћења”.
- Туђман је Милошевићу препустио Босанску Посавину, а Милошевић њему помогао да се ријеши Срба у “Крајини”.
Зашто после доказа се геноцидној творевини "демократе" са власти клањају и извињавају? Зашто "демократска" власт у Србији ради против Срба?