Јосип Бољковац: Хрватска је намерно изазвала рат

Teodosije

Domaćin
Banovan
Poruka
4.932
Први Туђманов министар полиције Јосип Бољковац у великом ексклузивном интервјуу за франкфуртске Вести казао је да је Хрватска 1991. плански напала Србе у Хрватској, намјерно изазвала рат те да су се Туђман и Милошевић све вријеме рата договарали и заједно доносили одлуке.

Бољковац је најприје рекао да су хрватски медији цензурирали извјештаје с његова свједочења на суђењу бившем осјечком градоначелнику Бранимиру Главашу, оптуженом за злочине над тамошњим Србима:

- Главаш ме за вријеме свједочења оптужио да сам га гонио због рушења моста на ријеци Драви у Осијеку. Он је рекао да је мост срушио да би се град заштитио од тенкова ЈНА, а ја сам рекао да је ЈНА у том тренутку била регуларна војска једне међународно признате државе, а да је Хрватска, која тада још није била призната, дио Југославије. Потом сам образлагао тко је тада почео с оружаним сукобима у том дијелу Славоније - казао је Бољковац.

Упитан тко је почео рат, одговара:

- Тада, 1991. године, први су нападнути Срби, нападнута је Југославија, а не Хрватска! Гојко Шушак, Бранимир Главаш и Вице Вукојевић протутенковским оружјем, ‘армбурстима’ су напали Борово село да би испровоцирали рат. Из истог разлога срушен је и мост у Осијеку”, тврди Јосип Бољковац.

Каже да је рат у Хрватској био “грађански рат који је настао као посљедица договора између Милошевића и Туђмана о пођели Босне и Херцеговине и размјени становништва помоћу етничког чишћења”.

- Туђман је Милошевићу препустио Босанску Посавину, а Милошевић њему помогао да се ријеши Срба у “Крајини”.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrv...Type/ArticleView/articleId/42151/Default.aspx
Зашто после доказа се геноцидној творевини "демократе" са власти клањају и извињавају? Зашто "демократска" власт у Србији ради против Срба?
 

Teodosije

Domaćin
Banovan
Poruka
4.932

.-.. .--- ..- -... ---

Elita
Banovan
Poruka
22.671
Па да,али шта мислиш какви закључци проистичу из овако формулисане завршне речи?

Rat u Bosni i rat u Hrvatskoj nije isto.

U Bosnu se nismo smjeli mješati više od Srbije i sve bi bilo ok.

Ali zinulo alavo dupe Tuđmanovo da se širi.

Doduše, i Miloševićevo je bilo isto takvo, pa je ispalo to što je ispalo.
 

GeorgeV

Buduća legenda
Poruka
31.159
Зашто после доказа се геноцидној творевини "демократе" са власти клањају и извињавају? Зашто "демократска" власт у Србији ради против Срба?


Pa koliko vidim...izgleda da je protiv Srba radila ona prethodna-"nedemokratska" vlast...

Ne razumem zašto napadati ove posle 2000. za ono što su dogovorili i sproveli oni pre 2000...:roll:
 

Top