Josif je napravio prve piramide!!!

Istinski hrišćanin

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
328
Prošle nedelje sam pogledao jedan dokumentarca i saznao da je prvu piramidu napravio Josef sin Jakovljev koji je bio prodan od braće egipćanskim trgovcima!!! Napravio je prvu piramidu koja je služila za skladištenje žitarice!!!

Tek kasnije su faraoni pravili sebi piramide kao grobnice u kojima su mnoge stvari skladištili!!!

Izgledami da sve treba da bude na engelskom da bi ljudi iz Srbije pogotvo pravolsavne vere uopšte poverovali???!!!

Prošle nedelje sam pogledao jedan dokumentarca i saznao da je prvu piramidu napravio Josef sin Jakovljev koji je bio prodan od braće egipćanskim trgovcima!!! Napravio je prvu piramidu koja je služila za skladištenje žitarice!!!

Tek kasnije su faraoni pravili sebi piramide kao grobnice u kojima su mnoge stvari skladištili!!!

'Dokumentarac' ti mora da se zajebavas, taj jesovan Josef nikad nije ni postojao osim ako verujes u bajke. Probaj da nadjes verodostojne istorijske podatke koji se mogu proveriti, jese kao pleme nisu ni postojali u to vreme.

http://www.cps.org.rs/Piramide/pir.htm

Izgledami da sve treba da bude na engelskom da bi ljudi iz Srbije pogotvo pravolsavne vere uopšte poverovali???!!!
SILOM BABA NE IDE U RAJ!!!!!!!

Istinski hrišćanin

1. ti uopšte nisi hrišćanin
2. A od vremena Jovana Krstitelja do sad carstvo nebesko na silu se uzima, i siledžije dobijaju ga.(Mat 11:12)

'Dokumentarac' ti mora da se zajebavas, taj jesovan Josef nikad nije ni postojao osim ako verujes u bajke. Probaj da nadjes verodostojne istorijske podatke koji se mogu proveriti, jese kao pleme nisu ni postojali u to vreme.

Баш ме занима колико је то веродостојно. Историчари сумњају у постојање Христа, кажу није ни постојао, а не сумњају у постојање рецимо Рамзеса. Шта ако је Рамзес измишљен? Шта ако су они цртежи, хијероглифи по зидовима пирамида и остатка нека измешљотина? Ево данашњи људи свашта пишу и измишљају. Можда се неко у будућности за 1000 година наложи на Хари Потера и Господара Прстенова и поверују да је тако нешто постојало. :mrgreen:

Баш ме занима колико је то веродостојно. Историчари сумњају у постојање Христа, кажу није ни постојао, а не сумњају у постојање рецимо Рамзеса. Шта ако је Рамзес измишљен? Шта ако су они цртежи, хијероглифи по зидовима пирамида и остатка нека измешљотина? Ево данашњи људи свашта пишу и измишљају. Можда се неко у будућности за 1000 година наложи на Хари Потера и Господара Прстенова и поверују да је тако нешто постојало. :mrgreen:

а после кажу верници затуцани:hahaha:

Не мора да значи да је ово тачно. Могуће је да је Имхотеп био Јаков, пошто се поклапају неки египатски списи са Библијом.
Иначе, ја не верујем да су пирамиде имале улогу гробница. Мислим, толика грађевина за неког сероњу. У Кеопсовој кажу да нису нашли никакву мумију, нити скелет човека. Наводно је имала другу функцију. Неки тврде да је претстављала врсту електране, тј извора неке енргије. Неки кажу да је то свемирски брод. Неки да је портал и сличне недоказане теорије. Као и досад, пирамиде ће остати мистерије.

2. A od vremena Jovana Krstitelja do sad carstvo nebesko na silu se uzima, i siledžije dobijaju ga.(Mat 11:12)

Zanimljivo, a u ovom Svetom Jevanđelju, što imam pred sobom, piše:

Matej 11.12:
A od vremena Jovana Krstitelja do sada, Carstvo nebesko sa naporom se osvaja, i podvižnici ga zadobijaju.

Pa me zanima, otkud potiče taj prevod, koji si ovde postavio, pošto je očigledno da se radi o sasvim drugačijoj predstavi, nego ovde što sam postavio?

Nigde se uBibliji ne pominje da je Josif gradio piramidu :lol:

Mozda si Izraelci dok su bili robovi 400 godina u Egiptu :manikir:

Израелци нису били робови, у смислу "оруђа које говори", просто зато што таквих робова није било у Египту.
А није било ни Израелаца, пре Мојсија сигурно не.

Па видиш отвореноумни, бар постоје неке жврљотине, ако ћеш тако звати хијероглифе, где пише нека историја Египта. За Џизуса нема тога.

Matej 11.12:
A od vremena Jovana Krstitelja do sada, Carstvo nebesko sa naporom se osvaja, i podvižnici ga zadobijaju.

Pa me zanima, otkud potiče taj prevod, koji si ovde postavio, pošto je očigledno da se radi o sasvim drugačijoj predstavi, nego ovde što sam postavio?

Luka 16,16. Закон и пророци су до Јована; одселе се царство Божије проповеда јеванђељем, и сваки наваљује да уђе у њега.

O tom "siledzijstvu" se radi.

Ma kakvi,osim gomila istoricara. :whistling:

Наведи ми једног хроничара тог времена који помиње непосредно Исуса из Назарета. Дакле не у смислу "неки верују да је разапет побуњеник" неких 30 и 40 година касније, него "разапет је на крсту човек који се представљао као Месија, одлуком Понтија Пилата и на захтев јеврејских духовних власти" (ако не исте године, онда у наредних пет година).
Дакле!

п.с. Лабарум лепо рече "историчари сумњају". Дакле то је став научне заједнице, да постојање Исуса из Назарета није непобитно.

Наведи ми једног хроничара тог времена који помиње непосредно Исуса из Назарета. Дакле не у смислу "неки верују да је разапет побуњеник" неких 30 и 40 година касније, него "разапет је на крсту човек који се представљао као Месија, одлуком Понтија Пилата и на захтев јеврејских духовних власти" (ако не исте године, онда у наредних пет година).
Дакле!

п.с. Лабарум лепо рече "историчари сумњају". Дакле то је став научне заједнице, да постојање Исуса из Назарета није непобитно.

Mozes li mi navesti istoricare koji su pisali najranije biografije Aleksandra Makedonskog? I koja je to otprilike godina bila.

Matej 11.12:

Ovaj tvoj prevod je "nafilovao" vladika Šabačko Valjevski Lavrentije. To se pojavljuje samo u njegovom novom ekaviziranom Vuku, dakle ČIST FALSIFIKAT Lavrentija. Zato mu Sinod i nije priznao Sveto Pismo za bogo-službenu upotrebu. Uzmi bilo koji staru Bibliju i videćeš da u njoj piše onako kako sam ja citirao.:rtfm:

p.s. nije falsifikovanje Biblije pronalazak samo Jehovinih svedoka, i pravoslavni svedoci se bave tim.

Back