Još uvek dojim svog petogodišnjeg sina, nastaviću dok ne poželi da prestane

Sensei

Master
Moderator
Poruka
58.445
Priča Ejmi Hardkasl naišla je na pomešane reakcije na mreži još 2018. godine kada je prvi put podelila svoj izbor da nastavi da doji svog petogodišnjaka.

„Samo zato što to nije kulturna norma ne znači da je čudno“, rekla je tada za Cafe Mom. „Postoje stvari za koje kao društvo možemo imati mišljenje da je to čudno, ali to nije objektivna istina.

1696364181135.png

Ja mislim da nije normalno, iz više razloga. Vi?

Priča Ejmi Hardkasl naišla je na pomešane reakcije na mreži još 2018. godine kada je prvi put podelila svoj izbor da nastavi da doji svog petogodišnjaka.

„Samo zato što to nije kulturna norma ne znači da je čudno“, rekla je tada za Cafe Mom. „Postoje stvari za koje kao društvo možemo imati mišljenje da je to čudno, ali to nije objektivna istina.

Pogledajte prilog 1421342

I moja rođaka je to radila pa joj sin sad momak od 38g ne ume bez mame ni da se obuče, napravila je od njega bolesnika, a rodila divno zdravo dete.

Poznate su mi žene koje su sve do neke 4. pa i 5. godine dojile svoju decu. Ništa im se (toj deci) posebno nije desilo-ok je sve, dobri su i funkcionalni ljudi danas. Nisam zalazila u stvar da li su "previše" vezani za svoje majke zbog toga. Za majke smo svi "previše" vezani u normalnim okolnostima.
Jeste malo neobično, ali... da nije medija koji to prenose, sve bi ostalo na nivou komšiluka i rodbine. Ok... majci je svoje dete uvek dete. Ne znam mnogo o radu mlečnih žlezda... ali čini mi se da tu još nema ništa naročito groteskno. Dete se odvaja, odlazi u vrtić, predškolsko i školu... I tad valjda te manje uobičajene navike prestaju.

Не, не, у 21.веку то не може бити узрок.
Помодарство, инфлуенсери који знају да дете треба дојити што дуже, негде можда и осећај да дете расте и одваја се...од сисе додуше, али можда не могу да поднесу :lol:
Волела бих да то објасни свака од њих, па да и ми научимо нешто.

Pogledajte prilog 1421342

Strica mog tetka ili tako nešto, mater dojila do možda sedme, osme, uvijek je hvalio "sisu svoje matere".

:rotf:

Не знам како га варе, али после неког периода то млеко скоро да нема нутритивну вредност, не знам који је онда мотив за овакву глупост.
Ми мушкарци волимо дојење на суво и у овим годинама :kez:

Dosta je do 3 godine, ako bas hoce dugo dojenje...posle dete treba da gradi svoje vizuelne vrednosti....svoju dinamiku ka hrani i prirodi...
Niko ovde ne gleda zdravlje u smislu unosa mleka, brate, nacedi pa daj flasicu pa nek pije, kao i kod banki mleka...
Nego sam proces dojenja...

Usput, mogle bi zene da pumpaju mleko dokle god mogu , cisto da popune banke mleka , mada mi kazu da je Nis pun , malo se trazi majcinog mleka, ali da to malo promovisemo , i da, zbog toga kakvi ste , nema interesa u smislu erotike i nekih perverzija....cisto medicina zdravlje i pomoc..

Koliko toga ima u umetnosti, neverovatno

Pogledajte prilog 1421446
Слика из прилога је слика која је на мене оставила најјачи утисак икада. Стајала сам у музеју као паралисана. Једва сам се суздржала да не заплачем.
Отац је осуђен на смрт изгладњивањем. Ћерка му је долазила у посету и дојењем га одржавала у животу.
И оваква прича наравно да је инспирација многим уметницима.

Prilozi

• 20230322_153845.jpg
    20230322_153845.jpg
    135 KB · Pregleda: 7

Back