Jos memorije?

Soldier

Obećava
Poruka
53
Imam 2X 256 Mb ( pqi i kingston). zanima me dali vredi kupovati jos 512Mb, i dali bi bilo znacajnijih poboljsanja? (Komp uglavnom koristim za igre).
Hteo bih da kupim kingston ddrII 533 Mhz, pa neznam dali bi to radilo ( Imam plocu asus a7n8x-x Nforce 2)

Molio bih vas da mi odgovorite na ova dva pitanja.

Konfiguracija je:
AMD Sempron 2500+
ATI Radeon 9600 ge
A7n8x-X
Ostala konfiguracija nije vazna....

evo ovako to ide (sucur malo gresi)
poboljsanja u smislu FPS-a "nikakva" -za to se stara graficka (detalji i ostali k*)
primer 3dmark, kada sam imao 512mb skor je bio recimo 8000 onda dodam jos 512 i skor skoci za 50 poena...
seckanja ces imati manje u igrama sigurno ali ne toliko koliko mislis, seckanja de se u pricu ukljucuje hard disk ce nestati a ti zastoji su retki (bar kod tebe), a ovo ostalo je GRAFICKA i PROCESOR sto je uglavnom i uzrok loseg FPS-a
drzi tih 512 i pametnije potrosi kes!

Pandemonium:
evo ovako to ide (sucur malo gresi)
poboljsanja u smislu FPS-a "nikakva" -za to se stara graficka (detalji i ostali k*)
primer 3dmark, kada sam imao 512mb skor je bio recimo 8000 onda dodam jos 512 i skor skoci za 50 poena...
seckanja ces imati manje u igrama sigurno ali ne toliko koliko mislis, seckanja de se u pricu ukljucuje hard disk ce nestati a ti zastoji su retki (bar kod tebe), a ovo ostalo je GRAFICKA i PROCESOR sto je uglavnom i uzrok loseg FPS-a
drzi tih 512 i pametnije potrosi kes!
Gdje to grijesim ? Sa jos 512 RAM-a, dobit ces dakle na mogucnostima koje sam i naveo dakle moci ces da igras na vecim detaljima, na vecoj rezoluciji itd, a da neces imati razlike u framerateu koji sada imas na nekim nizim postavkama u igri.
Procesor i graficka su ti sasvim ok i ako zelis da unaprijedis svoj komp za igre, onda jos 512 je dobar izbor.

Nece dobiti nista, dobro je rekao Pandemonium, i nije tacno da ce mu biti isti frame rate na istim setovanjima, jer on zavisi od graficke i procesora 99%.
Uostalom neka negde pozajmi pa proba.

Pozdrav!

Back