Још мало па Савиндан

Gedeon

Veoma poznat
Poruka
11.280
За који дан ће празник светога оца нашег Саве. Сви Срби би требало да славе или бар обележавају Савиндан и свету Петку. Душмани, по ко зна који пут, хоће да нас заваде и да се српска крв лије. Молимо се светом оцу нашем Сави да нас сачува од пролевања српске крви и грађанског рата.

Овај пут су то душмани из нашег народа.
Ништа ми се ово не допада. АВ ми се не допада, то нисам никада ни крио. Али, Боже нас сачувај од пролевања српске крви. Сећам се кад је Стипе Месић почетком 90-их говорио: "Не треба Србе на врбе, већ Србе на Србе"...
Ја ћу се молити светом оцу нашем Сави. Маки, знам да си верник, позивај друге на исто.

Молитва Светоме Сави

О свештена главо, славни чудотворче, светитељу Христов Саво, првопрестониче српске земље, хранитељу и просветитељу, благонадеждни предстатељу свих
хришћана пред Господом, теби припадамо и молимо се:
дај нам да будемо учасници твоје љубави према Богу и ближњему, којом је душа твоја испуњена била за живота;
озари нас истином, просвети разум
и срце наше светлошћу божанске науке, научи нас теби верно подражавати, Бога и ближњега љубити, и заповести Господње вршити непогрешно, те да будемо и ми чеда твоја не само по имену но целим животом својим;
моли се, свети Архијереју, за свету
православну цркву и за отаџбину своју земаљску која те увек с љубављу поштује;
призри благодушно на сваку душу
твојих верних поштоватеља, који траже твоју милост и помоћ;
буди нам свима у болестима исцелитељ, у тузи утешитељ, у жалости посетитељ, у бедама и нуждама помоћник, а на самртном часу милостив покровитељ и заштитник — да би помоћу твојих светих молитава и ми грешни удостојили се примити право спасење и наследити царство Христово.
О Свече Божји, не постиди нашу наду коју на тебе силно полажемо, но јави нам своје многомоћно заступљење,
те да славимо и величамо Бога, дивнога у светим Својим, Оца и Сина и Светога Духа, сада, свагда и на век века. Амин.
+++
Из богомољачког Православног молитвеника, Крагујевац 1939.

Ништа ми се ово не допада. АВ ми се не допада, то нисам никада ни крио. Али, Боже нас сачувај од пролевања српске крви. Сећам се кад је Стипе Месић почетком 90-их говорио: "Не треба Србе на врбе, већ Србе на Србе"...
Ја ћу се молити светом оцу нашем Сави. Маки, знам да си верник, позивај друге на исто.
Наравно. Увијек молитва и ако Бог да да овом народу крене набоље.

За који дан ће празник светога оца нашег Саве. Сви Срби би требало да славе или бар обележавају Савиндан и свету Петку. Душмани, по ко зна који пут, хоће да нас заваде и да се српска крв лије. Молимо се светом оцу нашем Сави да нас сачува од пролевања српске крви и грађанског рата.
tako je gedo bravo za ovo
al od tog nema ništa. najgori neprijatelj smo sami sebi

maki se deklariše kao duhovni jevrej
ebe se njemu za Srbe

Koje porodice slave kao porodicnu slavu sv.Savu?

Svi hrišćani su novi Izrailj.
znam i subotari i jw svi svi svi
Tri_prsta.jpg

Koje porodice? Iz kojeg dijela srpskih zemalja?
Шта си ти неки Рус. Баш ћу теби да се поверавам. Руси немају душу. Москва сузама не верује. Ни Дњепар, ни Дњестар неће сапрати за петсто година све што је направљено јадном народу у Украјини. Људима који су рођени и живели цео живот у Маријупољу, Бердјанску и другде, а који покушавају да се врате у своја родна места ФСБ забрањује улазак и по 50 година!

Ово није тема, али вреди прочитати како се прогони алтернативно православље:
ФСБ је забранио улазак у РФ протојереју Сергију Бегашову на 50 година. И поред тога што је о. Сергије, заједно са попадијом са којом има петоро деце, цео живот провео у Бердјанску, тамо организовао православну парохију и подигао храм (јурисдикција Руске заграничне цркве која је одбила да се уједини са Московском патријаршијом) и није био члан политичких организација (о. Сергије никада није држао проповеди на политичке теме) и нико од породице никада није починио никакве прекршаје, ФСБ је одлучио да он (о. Сергије), ни мање ни више, „представља опасност за државу“ (!) - из тог разлога му је забрањен улазак у Руску Федерацију до маја 2074!
241018-.jpg

Back