- Poruka
- 33.624
vecina ne veruje ovim internacionalcima, ali imao sam par puta prilike da "gledam" kako rade. jesu mozda spori, ali samo iz razloga da detaljno proveravaju svaki putokaz, i samo ono sto se moze dokazati to dolazi u obzir za bilo kakvo formiranje "slucaja".
mislim da ce se sada videti cime raspolaze srbija, i koliko je validno to sto ona ima da bi se otvorio slucaj
mislim da ce se sada videti cime raspolaze srbija, i koliko je validno to sto ona ima da bi se otvorio slucaj
Koha Ditore: Istraga o Žutoj kući nije otvorena jer nema dokaza
Blic - Pre 2 sata i 20 minuta
Prištinski list Koha Ditore piše danas da Jedinica Euleks policije za istragu ratnih zločina još nije otvorila istragu o navodnim ratnim zločinima i trgovini organima u slučaju poznatom kao "Žuta kuća".
U intervjuu za Koha Ditore šef te jedinice Mati Ratikainen rekao je da za sada nema dokaza o navodnim ratnim zločinima i trgovini organima, sem onoga što je navedeno u medijima i u knizi bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle Del Ponte.
"Istraga se nastavlja i tek nakon toga možemo reči imamo li slučaj ili ne", rekao je Ratikainen i dodao da jedino što može da potvrdi jeste da postoji žuta kuća, ali da istraga treba da utvrdi da li se u njoj dešavalo tako nešto.
Ratikainen je rekao da je njegova jedinica od tužioca misije Euleks na Kosovu dobila nalog da istraži taj slučaj i da je obavezna to da uradi. Ratikainen je naveo i da bi trebalo da bude potpisan sporazum sa Tužilaštvom Srbije za ratne zločine o razumevanju i razmeni informacija. On je dodao da je saradnja sa kolegama u Srbiji bila dobra.
U istrazi slučaja "Žuta kuća" učestvovaće i pripadnici Kosovske policije, preneo je Koha Ditore i naveo da će oni raditi pod nadzorom policije Euleks da bi se obučili da i sami istražuju takve predmete.