Jos jedno zrno peska u pustinji otkriveno

sveznalo

Ističe se
Poruka
2.834
http://www.dodirnime.com/zanimljivosti/desetogodisnja-jelena-iz-zeljuse-ima-natprirodne-moci/

Naime, ni prvi, a ni poslednji slucaj neceg ovakog..
Ono sto je cudno jeste da uglavnom kada smo se sretali sa ovakvim likovima oni su imali sposobnost privlacenja samo jedne homogene materije.. Metala, drveta..
Vidimo da mala Jelena, doduse, clanak je star, ne znam koliko ima godina sada, ima veoma zanimljiv dar, da privlaci materije bez obzira na njihov karakter, a pritom jos jedna sposobnos da greje oko sebe..
Verovatno su joj se sada vec razvili darovi i ne sumnjam da je dobila jos koji novi...
Imali ste iskustva sa ovakvim slucajevima u vasoj okolini?

Od moje prijateljice rodjeni bratic, ima 9 godina, privlaci metal..
Viljuske, kasike, novcice, kljuceve, najteze sto moze da privuce je tacna, ona poveca, okrugla..
Ne smatram to darom i sl., jednostavno ima visak energije..

jel se nekad obratila nekom strucnom, ta tvoja prijateljica?
kad bi znao da iskoristi to bio bi dar, u pravu si, tako da je za sada nista vise no "visak energije"..

Pre par dana sam na Discovery knalu gledao nekog lika koji ide tako po svetu sa ciljem da razotkrije te tzv nadprirodne pojave. U emisiji koju sam gledao su nasli nekog lika ( dal Bugarin ili Rumun bese ) koji moze da "lepi" stvari po dlanovima i celu, otisli u neki centar ( U Engleskoj ) za ispitivanje mozga, prikacili ga i kao da radi posao, i zasita ( barem u emisiji ) kako su pocele stvari da se lepe za njega mozda aktivnost se povecela, elekticna provodljivost tela takodje i temperatura tog dela gde mu se lepe stvari takodje se povecala za 2C....

Sada dal je samo u zbog emisije to uradjeno ili je stvarno tako nemam pojma, naucnici ( ti koji su vrsili eksperiment ) nisu imali objasnjenje....

Pre par dana sam na Discovery knalu gledao nekog lika koji ide tako po svetu sa ciljem da razotkrije te tzv nadprirodne pojave. U emisiji koju sam gledao su nasli nekog lika ( dal Bugarin ili Rumun bese ) koji moze da "lepi" stvari po dlanovima i celu, otisli u neki centar ( U Engleskoj ) za ispitivanje mozga, prikacili ga i kao da radi posao, i zasita ( barem u emisiji ) kako su pocele stvari da se lepe za njega mozda aktivnost se povecela, elekticna provodljivost tela takodje i temperatura tog dela gde mu se lepe stvari takodje se povecala za 2C....

Sada dal je samo u zbog emisije to uradjeno ili je stvarno tako nemam pojma, naucnici ( ti koji su vrsili eksperiment ) nisu imali objasnjenje....

Discovery je pre svega veoma ozbiljna institucija, pa tek onda kanal za raznodu. Stoga, svaka njihova reportaza obuhvacena je detaljnom analizom onoga sto se istrazuje. Ne bih sumnjao u verodostojnost njihovih podataka iz prostog razloga sto se ne srecemo prvi put sa ovakivim "pojavama"..
Objasnjenja nema sa naucne strane.. Jos.. Jer se ne mogu sve prirodne pojave ( namerno kazem prirodne ) ne mogu izazvati u vestackim uslovima laboratorije.

A meni pada na pamet, kad čitam o ovakvim slučajevima - pitanje je koliko takvih sposobnosti već "nosimo u sebi", samo ih nismo razvili...
Čovek kanda ima veći potencijal nego što je sklon da ih razvija, ili što može da ih ispolji spram okolnosti.

Pa i nije neka sposobnost da lepimo predmete na sebe , zar ne ? Ne igra nikakvu ulogu , niti nam pomaze u bilo kom slucaju . Jedino ako se razvije sto kazes u nesto vece

A meni pada na pamet, kad čitam o ovakvim slučajevima - pitanje je koliko takvih sposobnosti već "nosimo u sebi", samo ih nismo razvili...
Čovek kanda ima veći potencijal nego što je sklon da ih razvija, ili što može da ih ispolji spram okolnosti.

tu bi trebali da se vratimo onda na moc podsvesti i njenu svemogucnost... :)
ali prosto, postoje ljudi koji odredjene mogucnosti, tj, darove mogu da probude bez nekog preteranog napora ili zelje.. Prosto, da kazemo imaju genetske ili neke druge predispozicije za to.

tu bi trebali da se vratimo onda na moc podsvesti i njenu svemogucnost... :)
ali prosto, postoje ljudi koji odredjene mogucnosti, tj, darove mogu da probude bez nekog preteranog napora ili zelje.. Prosto, da kazemo imaju genetske ili neke druge predispozicije za to.

Pokusao sam napraviti nekakvu paralelu sa tim , na temi nephilim, ali ostah kratkih rukava . Mada moram priznati , da je to prilicno nejasan teren da bi se moglo diskutovati , a i ako neko zna nesto vise , nece reci.:)

Pa i nije neka sposobnost da lepimo predmete na sebe , zar ne ? Ne igra nikakvu ulogu , niti nam pomaze u bilo kom slucaju . Jedino ako se razvije sto kazes u nesto vece
To je već veoma veliko.
Pretpostavljam da bi privlačenje metalnih predmeta moglo bi objašneno, ako bi neko izmerio značajno magnetno polje u blizini te dece. Da ljudski organizam generiše magnetna polja tolikog intenziteta i da ih još svesno kontroliše makar u najmanjoj meri i to sve kao dar prirode, talenat, to je velika moć.
Uz malo vežbe moglo bi da odigra veoma veliku ulogu.
Sad, kada bismo imali u vidu, jednu osobu koja definitivno ima takve sposobnosti, kroz njen život i eventualni naprasni nestanak ili odlazak na "studije" u kakav veliki grad kakve velike države ili kroz neki sličan scenario, mogli bismo steći malo bolji uvid u to, koliko su tačne teorije, po kojima se sve na ovom svetu kontroliše od kakvih skrivenih centara.

Zanimljivo da vecina ove dece ima oko 10-ak ili koju godinu vise.

Ne radi se o tome.
Zasto najcesce u skoro 90% slucajeva mislimo da se to desava samo maloj deci?
Zato sto njihovi roditelji ne znaju sta da rade sa tim darovima koje imaju i obrate se medijima sa nadom da ce neko prepoznati o cemu se radi i da ce im pomoci, posto to postaje nepodnosljivo u doba puberteta, prosto moci im podivljaju...
Zasto se niko od odraslih ne zali sa takvim sposobnostima?
Zato sto kroz zivot nauce da se kontrolisu, nauce da upravljaju sami sobom i na kraju krajeva pojedini shvate da taj dar moraju ko oci u glavi cuvati od drugih i kriju ga. Ne zele da ga neko eksploatise.
Sta mislite da se desava sa svom tom decom ciji se roditelji jave medijima, mahom svi prestaju da gube dar posle odredjenog vremena, to vam nije sumnjivo? :)

to je sad diskutabilno :)
Sto je najzanimljivije od svega, svaki covek bi uz odredjene vezbe i napore mogao da dostigne neki vrhunac slicnih sposobnosti.
Ali ovde se ocigledno radi o "urodjenom" talentu s toga nema dileme da je to dar.

Какав "дар". Од кога дар? Као да је ето дарована , прептопстављам од бога" и сада треба скрушено бити захвална на том "дару".
Не верују сви овде у неког антропоморфног чичу на небу који неког "дарива" а неког не. Шта је он? Деда мраз.

А што се тиче те способности.. ове реченице на крају текста доводе у сумњу. :think:

Kad je suprug umro, ostavila sam posao kako bih se brinula o njoj. Sada ne radim nigde. Pored nje, imam odraslog sina i ćerku, koji žive u Beogradu. Dužna sam preko 3.000 evra. Jelena je veoma skromna. Ima stari kompjuter, a volela bi da ima bolji mobilni telefon – kaže majka Slavica.

Па зашто онда не узме она или њој слични, милион долара од фондације оног Рендија? Или зашто овакве вести нису светска сензација? Ради се о демонстрираној телекинези можемо рећи.

Онај Ури Гелер који је савијао кашике а који је преверанат, био је светска сензација...а ово се спомиње у јеидно у чланцима типа забава и разбибрига и слично.

Или је и то једна превара?

Какав "дар". Од кога дар? Као да је ето дарована , прептопстављам од бога" и сада треба скрушено бити захвална на том "дару".
Не верују сви овде у неког антропоморфног чичу на небу који неког "дарива" а неког не. Шта је он? Деда мраз.

А што се тиче те способности.. ове реченице на крају текста доводе у сумњу. :think:

Па зашто онда не узме она или њој слични, милион долара од фондације оног Рендија? Или зашто овакве вести нису светска сензација? Ради се о демонстрираној телекинези можемо рећи.

Онај Ури Гелер који је савијао кашике а који је преверанат, био је светска сензација...а ово се спомиње у јеидно у чланцима типа забава и разбибрига и слично.

Или је и то једна превара?

Pod jedan, to je dar. Od Boga, Satane, nekog treceg.. Dar je.. Koji ce ona odluciti kako ce koristiti. Cinjenica je da ga ima.
Ne zeli svako da narusava svoju privatnost zbog novca. Nije sve u materijalnom, znas..
Zivot ce joj doneti mnogo vise ako ga bude koristila na pravi nacin.
Na kraju krajeva, postoje dve grupe definitivno, ona koja veruje i ona koja se plasi da veruje.. Da prevara nije, znamo oboje :)

Sve ovo sto vi citate o raznim sposobnostima koje neki ljudi posjeduju i mi posjedujemo. Prosjecan covjek ima 99% mozga koji nemoze da kontrolise. Ja Imam 98% :D (98% je isto ovako lako) kod mene je da napamet znam gdje se koje slovo nalazi na tastaturi pa lagano kucam bez gledanja. Nego da se vratimo temi. Dakle ovi ljudi su otkljucali po 97-94% mozga. Naravno negdje sam citao ili gledao da su madjionicari otkljucali sav njihov mozak i tako sve ono mogu da rade.

Sve ovo sto vi citate o raznim sposobnostima koje neki ljudi posjeduju i mi posjedujemo. Prosjecan covjek ima 99% mozga koji nemoze da kontrolise. Ja Imam 98% :D (98% je isto ovako lako) kod mene je da napamet znam gdje se koje slovo nalazi na tastaturi pa lagano kucam bez gledanja. Nego da se vratimo temi. Dakle ovi ljudi su otkljucali po 97-94% mozga. Naravno negdje sam citao ili gledao da su madjionicari otkljucali sav njihov mozak i tako sve ono mogu da rade.

1% mozga za lagano slepo kucanje? :eek:
Možda bi trebalo preračunati ponovo :cool:

Back