Jos jedna poruka za 11. septembar ..

Whitechapel

Ističe se
Poruka
2.497
Evo melopre uzeh da čitam Betmena - Povratak mračnog viteza (koga sam porčitao više puta) i slučajno primetih jedan "detalj" koji me je tek sad zainteresovao. Evo pogledajte i sami:

8139473039_946c750a14_b.jpg

8139474123_3fcf6965a7_b.jpg

Pogledajte avion koji udara u zgradu...
Znači ne mogu da verujem kako na to nisam pre obratio pažnju, jer je STRIP PRVI PUT IZAŠAO 1986 .. ..U stripu je avion udario u DVE GOTAMSKE KULE..
.. a taman kad sam se ponadao da u stripovima nema tih stvari.... izgleda da nijedan medij nije čist..

Negde sam naišla na slične podatke, nebitno gde, sa svim slikama i malo teksta a nije strip, izašle su iz osamdesetih prošlog veka, sa fantastičnim detaljima šta će se desiti
u budućnosti, za 20 - 40 godina. Mnogo toga se obistinilo.To su bili planovi od katoličke tajne organizacije.

Verujem da kroz animacije stripova i crtanih filmova (i to je moguće) oni nas nesvesno podhranjuju i pripremaju da dočekamo ovakve dane.

Poslednja izmena:
Ovaj strip je pisao Frenk Miler, jedan od najpoznatijih američkih strip autora, a poznato je da se takvi likovi smucaju po tajnim društvima i sl. kao npr. Dizni, koji je bio mason jelte... e sad da li nam je Frenk slao tajne poruke ili sam sve ja to utrippovao... ko zna. Za neupućene, on je radio i ekranizovane stripove 300 i Grad greha (Sin city), Hard Boiled (ne znam kako su ga kod nas preveli).

Izgleda da niste bas najbolje shvatili kako NWO funkcionise. Dakle, nije ideja dosla IZ stripa, vec je autoru/uredniku/kome-vec iz izdavacke kuce DATA informacija da je "provuce" kroz pricu. Ili je, u najmanju ruku, sto kaze neku smucajuci se po tim krugovima dobio ideju. Ali sumnjam da se takve stvari publikuju bez dozvole, mislim da niti bi tako nesto izaslo, niti bi taj posle ziveo dugo.

Znaci oni prvo isplaniraju, a onda se u odredjeno vreme sve to publikuje kroz filmove, knjige, stripove, spotove i gde sve ne, naravno ne bas otvoreno, ali oni svoje planove bas mnogo i ne kriju. Mozda kriju prave ciljeve, ali planove bas i ne.

Uzasno je sto uopste neko planira takve stvari, kao sto su svetski ratovi, 9/11 i sl. A mozda jos uzasnije sto mi kao ovce sve to gledamo i blejimo cekajuci noz...

I da ne ostane nedoreceno - 9/11 nisu izveli nikakvi Arapi, to je bio "insight job" americkih sluzbi. To je toliko jasno da nema o cemu da se diskutuje.

Izgleda da niste bas najbolje shvatili kako NWO funkcionise. Dakle, nije ideja dosla IZ stripa, vec je autoru/uredniku/kome-vec iz izdavacke kuce DATA informacija da je "provuce" kroz pricu.

Pa da na to sam i mislio, medjutim autor ovde nije samo (po "naredjenju") upleo tajne poruke u priču već je i pored njih upleo i one koje se tiču nas čitalaca i koje nisu standardne životne poruke. Do njih možemo doći samo analizom stripa, likova, njihovih dela i monologa.

Evo na primer pogledajmo Supermena koji je jedan od važnijih likova u stripu. On je ovde "samo" veoma moćna lutka u rukama američkog predsednika (koji ga oslovljava sa "sine") i bez pogovora izvršava njegova (da li su to predsednikova?) naredjenja, jurisa na neprijateljske tenkove i nuklearke. On verovatno predstavlja mnogobrojnu mediokratsku narodnu masu koja je ubedjena u ispravnost postupaka njenih vladara. Kao takva ona moze biti veliko ako ne i najveće oruzje, baš kao što je i Supermen. Sa druge strane, Betmen dela potpuno drugačije, na svoju ruku i ima poverenja samo u nekoliko ljudi. On je ozloglašen (pogotovo od strane medija) tako da on moze da predstavlja one ljude koji drugačije razmisljaju ,koji rzmisljaju svojom glavom i koji se ne bo je da to primene u praksi. Na kraju se njih dvojica sukobljavaju i uz pomoć gomile trikova Betmen pobedjuje ali i umire. Da li to znaci da se borimo medjusobno bez svesti o pravom protivniku i da će ta borba biti fatalna za sve nas koje se budem po bunili...?

poznato je da se takvi likovi smucaju po tajnim društvima

Šta nije u redu sa ovom rečenicom?

Da pomognem:

poznato je da se takvi likovi smucaju po tajnim društvima

Dakle, šta nije u redu sa ovom rečenicom? :)

Slična spoznaja, o predskazivanju, tj, najavi terorističkih udara i katastrofa kroz stripove, filmove i sličice me potrefila kada sam studiozno posmatrao Sfingu.
Poznato je da joj nedostaje nos.

Mislim da su, kao i na kule u NY, jurišali teroristi na Sfingu da je sruše a nisu uspeli (sem da joj odvale nos) jer su bili mali. Slutim da su bili arapski komarci u pitanju.

Da pomognem:

Slična spoznaja, o predskazivanju, tj, najavi terorističkih udara i katastrofa kroz stripove, filmove i sličice me potrefila kada sam studiozno posmatrao Sfingu.
Mislim da su, kao i na kule u NY, jurišali teroristi na Sfingu da je sruše a nisu uspeli (sem da joj odvale nos) jer su bili mali. Slutim da su bili arapski komarci u pitanju.

Ujeeee...:eek: Ajd ti objasni ovo, sanjala sam san pre 2 godine:

U NY sam, vidim ogroman talas sa Atlantika, veći od najvišeg nebodera, nebo je čisto i plavo, na talasu stoji Sfinga kao zlato sija i gleda prema NY.

Nisam uspela da povežem neki smisao ili simboliku. Kakve ima veze Sfinga sa NY?

Poslednja izmena:
Aha, ništa od tebe. :)

Ne skitam ja okolo. :aha:

Treće oko je za smeće.

Možda sam te nehotice naveo da me pogrešno razumeš; ne kontam se u analize i tumačenje snova. Koliko znam, svaki artefakt i entitet ima svoje značenje a za Sfingu, da se pojavljuje u snu, čujem prvi put. Opet, voda se redovno sanja i mislim da to ima veze sa našim atavizmom. Iz vode smo kao život potekli, u vodi smo se rodili.

Da pomognem:

A sta je sa krivom kulom u Pizi?
Evropski komarci ili...?

Back