- Poruka
- 722
Ne razumem se ja u to mnogo u te svemirske gluposti, ali znam da ce Rus biti prvi covek na Marsu. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Upravo to - nesposobni.
Ja jesam.
Zato i znam da su Amerikanci, kada je u pitanju svemirski program jedno 100 godina ispred Rusa.
ameri su smesni,bili su i ostace
nisam rekao da su nesposobni nego da ne ubijaju narode zbog dijamanata nafte,i nediluju drogu a ti kupi vecu dioptriju naocara pa onda procitaj moj tekst
ameri su smesni,bili su i ostace
Amerikanci su odveli coveka na Mesec, poslali sonde sirom Suncevog sistema, poslali rovere na Mars, SPUSTILI rovere na Mars, koji rade i dan danas, obisli Saturn i Jupiter, idu ka Neptunu i Plutonu, poslali sonde van Suncevog sistema........
A Rusi.....poslali su Gagarina u orbitu i vratili ga.
I to je to.

Rusi sa svojim raketama Evropljanima salju Galileo satelite u svemir
http://en.rian.ru/russia/20080427/106004400.html
Posebna prica je Glonass navigacija, nova ruska satelitska navigacija.
Zaboravio si da spomenes i da Amerikanci maltretiraju Indijance. Siguran sam da zbog toga imaju uspesniji svemirski program.
pa prvo zbog toga,ali dobro namo ko su oni tako da su te price nepotrebne i hitler je bio najrazvijeniji u svoje vreme ali nebih bas navijao za njega kao ni za fasisticku usa,jer bi se nas ishod bio los

Rusi prvi salju coveka na Mars, to ce biti najveci trijumf Rusije u svemiru (jos od vremena Gagarina):
http://www.b92.net/zivot/nauka_vesti.php?nav_id=280152&fs=1
Naravno da je opasnije. Ali to nije zato shto je space shuttle, nego zato shto je okruzenje svemir.Americki spejs satl je najopasnije transportno sredstvo koje postoji.
Citao sam o tome u nekom casopisu koliko miliona puta je statisticki opasnije voziti se u spejs satlu nego u avionu, mnogo miliona puta opasnije, ako poletis u spejs satlu sanse da ces se vratiti ziv na zemlju nisu ti bas sjajne.
1) Najveci broj komercijalnih satelita se salje francuskim raketama
2) Nije nikakva mudrost poslati teret u orbitu - to moze svako.
Pa ne moze bas svak, a i nije samo to vazno. Vazno je koliko kosta kilogram da se izbaci
Dzaba.
GPS danas koriste i deca na telefonima.
Sto se tice onih nesreca sto spominjes.....nemoj ja da krenem da nabrajam ruske....![]()
Malo sutra.
Njihova misija je tek na papiru.
Prvi covek na Marsu ce biti Amerikanac, kao sto je bio slucaj i sa Mesecom.
Rusi nemaju skoro NIKAKVOG iskustva u medjuplanetarnim misijama.