Još jedna pobeda NASA

Amerikanci su odveli coveka na Mesec, poslali sonde sirom Suncevog sistema, poslali rovere na Mars, SPUSTILI rovere na Mars, koji rade i dan danas, obisli Saturn i Jupiter, idu ka Neptunu i Plutonu, poslali sonde van Suncevog sistema........

A Rusi.....poslali su Gagarina u orbitu i vratili ga.
I to je to.

E vidish i pored svega toga ja mislim da je to jedna velika glupost.Stalno se utrkuju ko je bolji ali od toga na kraju nemaju nishta ni jedni ni drugi sem shto na taj nachin dokazuju nekom trecem svoju glupost bacHanja para...Ako misija na Marsu ne dokaze tvrde americhkih istrazivacha o postojanju zivota ili da je bilo zivota...usta ce biti zapusena kome?

Ako ne postoji PDF naucna fantastika treba ga otvoriti i teleportovati temu i autora tamo.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Da Ameri su cudo ! Vec vidim naslove :
clinton_alien.jpg

A kod nas ce Blic, B92 ... itd. da pisu i govore:

DS usla u medjuplanetarnu Socijal Demokratsku Interplanetariju

Srbija zahvaljujuci DS-u i Amerima dobila status kandidata u Medju Planetarnoj Uniji , ali ce biti ratifikovan samo kada isporuce ratnog zlocinca Aliena Galaksica

1224082_9cad35859d_m.jpg

Alien Galaksic - Ziv ili mrtan - 5.000.000 galaktickih dolara

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hahahaha ti nisi normalan decko !! :super::rotf::klap::lol:

Rusi sa svojim raketama Evropljanima salju Galileo satelite u svemir

http://en.rian.ru/russia/20080427/106004400.html

1) Najveci broj komercijalnih satelita se salje francuskim raketama
2) Nije nikakva mudrost poslati teret u orbitu - to moze svako.

Posebna prica je Glonass navigacija, nova ruska satelitska navigacija.

Dzaba.
GPS danas koriste i deca na telefonima.

Sto se tice onih nesreca sto spominjes.....nemoj ja da krenem da nabrajam ruske.... :roll:

Chinjenica je da je USA u blagoj prednosti (nekoliko godina) dok Ruje pokushavaju neshto sto mozda uspe a mozda i ne (mislim nisu bash testirali to shto pokushavaju da urade, mada opet ko zna, mozda su tajno ???), ali opet ko shto kaze voyo to ne znachi da je to dobra stvar, mada sa mog (ne mora biti i tachnog) gledishta svaki napredak je dobar. Najbolje bilo ujediniti tehnologije i osnovati zajednichki svemirski program. RKA+NASA+ESA. To bi bio pun pogodak.

Rusi prvi salju coveka na Mars, to ce biti najveci trijumf Rusije u svemiru (jos od vremena Gagarina):

http://www.b92.net/zivot/nauka_vesti.php?nav_id=280152&fs=1

B92 Život Vesti iz nauke
12. januar 2008.
Rusi vode u trci za osvajanje Marsa

Rusija vodi u trci za slanje prve ljudske misije na Mars, pa bi tako Rusi bili prvi koji bi osvojili Crvenu planetu do 2025. godine, izjavio je vodeći ruski naučnik iz oblasti astronomije.

Tako da nije pozudana vest. Ameri govore da ce poslati choveka na Mars do 2020. Tako da tom logikom Ameri vode.

Americki spejs satl je najopasnije transportno sredstvo koje postoji.
Citao sam o tome u nekom casopisu koliko miliona puta je statisticki opasnije voziti se u spejs satlu nego u avionu, mnogo miliona puta opasnije, ako poletis u spejs satlu sanse da ces se vratiti ziv na zemlju nisu ti bas sjajne.

Americki spejs satl je najopasnije transportno sredstvo koje postoji.
Citao sam o tome u nekom casopisu koliko miliona puta je statisticki opasnije voziti se u spejs satlu nego u avionu, mnogo miliona puta opasnije, ako poletis u spejs satlu sanse da ces se vratiti ziv na zemlju nisu ti bas sjajne.
Naravno da je opasnije. Ali to nije zato shto je space shuttle, nego zato shto je okruzenje svemir.

1) Najveci broj komercijalnih satelita se salje francuskim raketama
2) Nije nikakva mudrost poslati teret u orbitu - to moze svako.

Pa ne moze bas svak, a i nije samo to vazno. Vazno je koliko kosta kilogram da se izbaci

Dzaba.
GPS danas koriste i deca na telefonima.

Sto se tice onih nesreca sto spominjes.....nemoj ja da krenem da nabrajam ruske.... :roll:

A sto se tice odlaska na mjesec evo ti link:

Nisam ja neki strucnjak ali to svi znaju da je Spejs satl dobro poznata ekplodirajuca kanta koliko jadnih ljudi je izginulo u toj krntiji (Bog da im svima dusu prosti) i da je Sojuz bolji i da su upravo Rusi ti koji salju bogate Amerikance u svemir za 20 miliona dolara hehehe, a bila je vest kako ce Rusi povecati cene usluga spejs-turizma i prevoza Sojuzom zbog slabljenja dolara hehe. :) ;)

Tonci Provala
...kao sto je bio slucaj i sa Mesecom.

------------------------------------------------

Da, u filmoskom studiju, da. To ono vetar duva na Mesecu i zastava viori, posto je dobro poznata stvar da na Mesecu ima vazduha i vetrova koliko god hoces. :mrgreen:

Back