Još jedan pas bez povoca izujedao dečaka... vlasnik probao da pobegne

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.697

PAS IZUJEDAO DETE, OTAC PRETUKAO VLASNIKA​

Detalji stravičnog napada u Rakovici:​

Vlasnik psa se od batina branio biber sprejom...​

Screenshot_83.png

U beogradskom naselju Rakovica, sinoć oko 19 časova, vlasnički pas je ujeo sedmogodišnjeg dečaka,
nakon čega su se sukobili otac deteta i vlasnik psa.

Vlasnik psa se nakon napada udaljio sa lica mesta, međutim, otac dečaka ga je sustigao i udario ga
nekoliko puta.

- Vlasnik psa je tada prsnuo biber sprej u oči ocu mališana - piše "Blic".

Prema nezvaničnim saznanjima, dete je prevezeno u Tiršovu zbog povreda koje je zadobilo, a otac
dečaka i vlasnik psa su privedeni.

Da li je dozvoljeno šetanje pasa bez povoca i korpe?
Da li je dozvoljena upotreba biber spreja?
Koliko su takvi vlasnici pasa normalni, odgovorni, agresivni, bezobrazni?
Opisani vlasnik psa bez povoca i korpe nosi biber sprej u džepu. Zašto? Da se odbrani od ovakvih scenarija?
Šta biste uradili da je ovaj pas ugrizao vaše dete?
Kako stati na put bahatim vlasnicima pasa?

Evo jedan komentar koji dobro opisuje šta se dešava:

Screenshot_84.png

I još jedan:

Screenshot_85.png

https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...ici-otac-decaka-i-vlasnik-psa-potukli/jwtxlz0

Pobegne i posle kaze * dokazi da sam ja to bio*
Dete ima stres za ceo zivot i povredu koja moze biti i smrtonosna.
Beli da pocnu da rade svoj posao i kaznjavaju SVE koji setaju pse bez povoca i korpe
UVESTI POREZ NA DRZANJE PASA
200-500 evra god po psu, pa nek drzi ko hoce
Ma i 1000 evra za opasne vrste

Pobegne i posle kaze * dokazi da sam ja to bio*
Dete ima stres za ceo zivot i povredu koja moze biti i smrtonosna.
Beli da pocnu da rade svoj posao i kaznjavaju SVE koji setaju pse bez povoca i korpe
UVESTI POREZ NA DRZANJE PASA
200-500 evra god po psu, pa nek drzi ko hoce
Ma i 1000 evra za opasne vrste
Nema potrebe da postoje opasne vrste u naseljenim mestima!

PAS IZUJEDAO DETE, OTAC PRETUKAO VLASNIKA​

Detalji stravičnog napada u Rakovici:​

Vlasnik psa se od batina branio biber sprejom...​

Pogledajte prilog 1654760

U beogradskom naselju Rakovica, sinoć oko 19 časova, vlasnički pas je ujeo sedmogodišnjeg dečaka,
nakon čega su se sukobili otac deteta i vlasnik psa.

Vlasnik psa se nakon napada udaljio sa lica mesta, međutim, otac dečaka ga je sustigao i udario ga
nekoliko puta.

- Vlasnik psa je tada prsnuo biber sprej u oči ocu mališana - piše "Blic".

Prema nezvaničnim saznanjima, dete je prevezeno u Tiršovu zbog povreda koje je zadobilo, a otac
dečaka i vlasnik psa su privedeni.

Da li je dozvoljeno šetanje pasa bez povoca i korpe?
Da li je dozvoljena upotreba biber spreja?
Koliko su takvi vlasnici pasa normalni, odgovorni, agresivni, bezobrazni?
Opisani vlasnik psa bez povoca i korpe nosi biber sprej u džepu. Zašto? Da se odbrani od ovakvih scenarija?
Šta biste uradili da je ovaj pas ugrizao vaše dete?
Kako stati na put bahatim vlasnicima pasa?

Evo jedan komentar koji dobro opisuje šta se dešava:

Pogledajte prilog 1654765

I još jedan:

Pogledajte prilog 1654766
https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...ici-otac-decaka-i-vlasnik-psa-potukli/jwtxlz0

Mislim da je rešenje da ljudi nose brnjice i budu na povocu.

Uvek su ali uvek u svakoj takvoj prici neki vlasnici moderne seljacine sa nekom od najopasnijh vrsta pasa koji u 90% slucajeva (ako ne i vise) u svetu a i kod nas te iste vrste koje treba klasifikovati pod posebnom kategorijom da niposti ne sme da se izvode bez dobrog povodca i korpe na ustima.

Kod cuvanja tih vrsta pasa treba strogo voditi racuna i za njih mislim da treba da se izdaje dozvolla ili neki vid posebne dozvole gde mora vlasnik redivno dva ili 3 puta godisnje da se proverava stanje psa, da li ima opremu za setanje i da li se okolina i komsije osecaju bezbedno oko tog osa tj da li vlasnik postuje pravila setanja i cuvanja te vrste osa koje spadaju u kategoriju opasnih i posebnih...

Kazne za napustanje bilo kog psa na ulicu jer ga vise nemaju gde treba da budu od 10 000 eura plus koliko je godina pas star.Npr 10 000€ plus pas je star 4 godine, znaci jos dodatnih 4000€.Za napustanje opasnih psa koji po meni treba da spadaju u posebne kategorije sve duplo!

Gledam sad nekog advokata na TVu , kaže
po našem novom zakonu ako vlasnik dokaže da je pas "isprovociran " nikom ništa,
možda još izvuče i odštetu od ugriženog deteta i oca mu.
Mogu i ja da primenim dobro poznati metod čekanja u mraku i nanošenja lakših telesnih povreda, pa neka dokaže da sam bio ja.

Gledam sad nekog advokata na TVu , kaže
po našem novom zakonu ako vlasnik dokaže da je pas "isprovociran " nikom ništa,
možda još izvuče i odštetu od ugriženog deteta i oca mu.
Primećujem nešto - ima odredjene veze izmedju ovih što tvrdo fanatično brane i zastupaju lgbt+-, migrante, da ne postoje razlike u ljudskim rasama i ostalo, sa stavom da je vlasnik psa jedino kriv a životinja je samo i jedino produkt odnosa vlasnika prema njemu.
A istina je da psi mogu da budu psihotični i da mogu da napadnu bez ikakvog razloga i bez lošeg vaspitanja i dresure.
Psima nije mesto u stanu, odnos vlasnika prema psu kao prema detetu je pogrešan. Stigla je moda sa zapada da se psi vole više nego deca. I to na srpski način, bez povodca i korpe.

Primećujem nešto - ima odredjene veze izmedju ovih što tvrdo fanatično brane i zastupaju lgbt+-, migrante, da ne postoje razlike u ljudskim rasama i ostalo, sa stavom da je vlasnik psa jedino kriv a životinja je samo i jedino produkt odnosa vlasnika prema njemu.
A istina je da psi mogu da budu psihotični i da mogu da napadnu bez ikakvog razloga i bez lošeg vaspitanja i dresure.
Psima nije mesto u stanu, odnos vlasnika prema psu kao prema detetu je pogrešan. Stigla je moda sa zapada da se psi vole više nego deca. I to na srpski način, bez povodca i korpe.
Ma naravno. komšiju je napao njegov pas, stariji čovek dobro ga zakačio i izujedao, posle 8 godina mu kvrcnulo nešto i iz čista mira,
Čini mi se da je bio veliki šnaucer koga je uspavao posle toga.

Back