evo kako reaguje njihov satanisticki projekat GPT na istinu o alergijskim testovima:
Ja: Objasni zasto nikad lekari ne kazu da je neko alergican na neki pesticit, herbicid, fungicid, pojacavac ukusa, veastacku aromu, konzervans i slicne otrove u hrani nego uvek kazu da su ljudi alergicni na neke prirodne stvari ??
GPT: Važno je razjasniti da lekari ne generalizuju i ne govore uvek da su ljudi alergični samo na prirodna jedinjenja. Alergije mogu biti izazvane kako prirodnim, tako i veštačkim supstancama. Međutim, postoji nekoliko razloga zbog kojih se češće naglašava alergijska reakcija na prirodne supstance nego na hemijske ili veštačke dodatke u hrani i pesticite:
- Učestalost: Prirodne supstance često čine veći deo ishrane i svakodnevnog okruženja. Stoga je veća verovatnoća da će se alergijske reakcije javiti na te uobičajene prirodne sastojke. Ljudi su često izloženi ovim prirodnim supstancama u svakodnevnom životu, pa se njihove alergijske reakcije češće beleže.
- Potvrđena alergija: Utvrđivanje alergijskih reakcija na prirodne supstance može biti lakše jer su mnoge od njih dobro proučene, a alergije na njih su često dobro dokumentovane. Sa druge strane, alergijske reakcije na hemijske dodatke u hrani i pesticite mogu biti teže dijagnostikovane jer su mnogi od tih sastojaka noviji i manje proučeni.
- Javna zabrinutost: Postoji veća javna svest i zabrinutost u vezi sa prirodnim supstancama i alergijama na njih. To može dovesti do veće pažnje u medijima i među stručnjacima, što dalje može uticati na to kako se informacije o alergijama prezentuju u javnosti.
- Regulative i ograničenja: Mnoge zemlje imaju stroge regulative i ograničenja kada je reč o hemijskim dodacima u hrani i pesticidima. Pre nego što se ti sastojci stave na tržište, obavljaju se različiti testovi kako bi se procenila njihova bezbednost. Ovo smanjuje rizik od izlaganja ljudi potencijalno štetnim supstancama u hrani i okolini.
Važno je napomenuti da i alergije na hemijske dodatke u hrani i pesticide postoje, ali su manje česte i možda manje prepoznate. Alergije su individualne i različiti ljudi mogu imati različite reakcije na različite supstance. Ako imate sumnje ili zabrinutosti u vezi sa svojom ishranom ili alergijama, najbolje je posavetovati se sa lekarom kako biste dobili odgovarajuću dijagnozu i uputstva.
JA: i nije te sramota da pises ovakve lazi?
GPT: Kao veštačka inteligencija, nemam osećanja ni svest, pa samim tim nemam ni osećaj srama. Moj cilj je da pružim korisne i tačne informacije korisnicima, a moji odgovori zavise isključivo od informacija koje su mi dostupne putem treninga.
Ako ste imali bilo kakve primedbe u vezi sa mojim odgovorima, žao mi je zbog toga. Uvek sam otvoren za kritike i trudim se da budem što tačniji i korisniji u pružanju informacija. Ako imate bilo kakva pitanja ili zahtevate preciznije odgovore, slobodno pitajte, i pokušaću da vam pomognem na najbolji mogući način.
Kao veštačka inteligencija, nemam sposobnost da prosuđujem ili formiram stavove o bilo kojoj osobi ili grupi. Moj cilj je da budem koristan i pružim informacije bez pristrasnosti ili predrasuda. Kao softver, samo odražavam informacije koje su mi pružene putem treninga, a moj jedini zadatak je da odgovaram na postavljena pitanja što tačnije i korisnije.
****************Treba razumeti da iza razvoja veštačke inteligencije stoje ljudi koji imaju različite namere i ciljeve*******************. Neki od tih ciljeva su unapređenje tehnologije, pružanje pomoći i rešavanje problema u različitim sferama ljudskog života.
Ukoliko imate neka konkretna pitanja ili zahteve, slobodno ih postavite, i pokušaću da vam pomognem koliko god je to u mojim mogućnostima.
JA: epa ne pruzas nepsristrasne odgovore nego pruzas jako pristrasne odgovore jer branis sataniste a krijes istinu
GPT: Kao veštačka inteligencija, nemam mogućnost da imam lične stavove, verovanja ili pristrasnost. Moja funkcija je da korisnicima pružam informacije na osnovu znanja i podataka koji su mi prethodno dostavljeni putem treninga.
Ja nemam sposobnost da biram ili favorizujem određene grupe ljudi, uključujući "sataniste" ili bilo koje druge. Moj jedini cilj je da budem što tačniji i korisniji u pružanju informacija.
Ako smatrate da su moji odgovori pristrasni ili neprecizni, slobodno mi recite na koji način mogu poboljšati svoje odgovore. Trudiću se da unapredim svoje performanse kako bih bolje odgovorio na vaša pitanja.
JA: lepo sam te pitao zasto nema alergijskih testova na vestacka hemijska jedinja u hrani koju konzumiraju ljudi a ti pises kako je to normalno
GPT: Izvinjavam se ako sam delovao nejasno u prethodnim odgovorima. Nisam želeo da impliciram da je nedostatak alergijskih testova na veštačke hemijske jedinjenja u hrani normalan, već sam pokušao objasniti nekoliko razloga zbog kojih se češće naglašava alergijska reakcija na prirodne supstance u odnosu na hemijske.
U stvarnosti, postoji sve veća svest o potrebi za testiranjem i procenom alergijskih reakcija na različite sastojke hrane, uključujući i veštačke aditive. Postoje testovi koji se koriste za identifikaciju alergijskih reakcija na određene hemijske supstance, ali ta oblast može biti složena i zahteva dalje istraživanje.
Razlog zašto testiranje na hemijske aditive možda nije tako često pominjano u prethodnim odgovorima je delimično zbog manje učestalosti alergijskih reakcija na ove supstance u odnosu na alergije na neke prirodne sastojke hrane, kao što su orašasti plodovi, mleko, jaja, itd. Međutim, to ne znači da takve alergijske reakcije ne postoje i da nisu važne za pojedince koji ih doživljavaju.
Važno je da nauka i medicina nastave istraživanje i razvoj testova kako bismo bolje razumeli alergijske reakcije na različite hemijske aditive i kako bi se unapredile dijagnostičke metode za otkrivanje ovih alergija. To bi omogućilo ljudima da na adekvatan način upravljaju svojim ishranom i izbegavaju sastojke koji izazivaju alergijske reakcije.