Još jedan neuspeh američkog F-35: Ne mogu da stignu ruskog Tu-160

Piše da su mu se približili, znači došli mu do kabine i mahnuli mu rukom, na što su prepadnuti Rusi u panici stisnuli pedalu gasa do lima.
Текстови које са ја читао не садрже ту чињеницу о приласку, можеш ли поставити линк на текст у којем си ти прочитао ту вест?
 
Ма Ф-35 је смешно коментарисати.

Сећам се колико су само ЕУ чланице НАТО кукале на Торнарда, када није могао да прати ТУ-95 (Медвед, са турбоелисним моторима), без употребе форсажа. Јер Међова крстарећа брзина је блиска максималној (беше око 800 кмх), а Торнардова је ту око 650-700 кмх...А ако упали форсаж, за 2 минута остаје без горива и ТУ-95 умакне док си рекао кобасица...

Није им први пут да се брукају са Руским НЕухватљивим Бомбардерчинама.
Шта би тек она скаламотина Ф-22 могла ТУ-160?

НАТО мртав си, погрешио си 1999. Трагедија те НЕЋЕ заобићи!
 
Kako to? I hteo je da ga primeti drugi neprijateljski avion? Pa to mi nema logike, zar nije najvažnija stvar u tim konfliktima biti neprimećen? :eek:

U stelt modu lete u toku vojnih operacija koje to zahtevaju ili vezbi, u ostalim situacijama koriste refrektore radarskih talasa, upravo da ne bi doslo do sudaranja sa drugim letelicama, i da "neprijatelj" ne bi znao njihove karakteristike.

1573342793981.jpeg
 
Ма Ф-35 је смешно коментарисати.

Сећам се колико су само ЕУ чланице НАТО кукале на Торнарда, када није могао да прати ТУ-95 (Медвед, са турбоелисним моторима), без употребе форсажа. Јер Међова крстарећа брзина је блиска максималној (беше око 800 кмх), а Торнардова је ту око 650-700 кмх...А ако упали форсаж, за 2 минута остаје без горива и ТУ-95 умакне док си рекао кобасица...

Није им први пут да се брукају са Руским НЕухватљивим Бомбардерчинама.
Шта би тек она скаламотина Ф-22 могла ТУ-160?

НАТО мртав си, погрешио си 1999. Трагедија те НЕЋЕ заобићи!
Cisto informativno,

Jel ti smatras da ce f22 da dodje do 100-200 kilometara a vrlo moguce i iza horizonta, i ispali air to air cija se brzina meri sa 3 nule

Ili smatras da ce amerikanci i rusi prvo da organizuju neke trke na 400 metara, da se vidi ko je brzi
 
najgore sto ne mozete ni da dodjete a da prethodno ne popasete rusku raketu

S400 says that....

Pa mi smo 1999 oborili najskuplji americki avion F117A sa ruskim PVO sistemom starim 50 godina.....

Zamisli tek sta vam radi moderna ruska tehnika

Zato nema letova tamo gde nebo pokrivaju S300/S400/S500

Sto ne bombarduju Izraelci vise Siriju od kako im je postao S300 operativan?

Pa ne isplati se batice... Rizikujes da ti uleti "ptica ruske proizvodnje" u motor...

Ko onomad kad su im pala dva F35 pa se krivica bacila na ptice...

 
najgore sto ne mozete ni da dodjete a da prethodno ne popasete rusku raketu

S400 says that....

Pa mi smo 1999 oborili najskuplji americki avion F117A sa ruskim PVO sistemom starim 50 godina.....

Zamisli tek sta vam radi moderna ruska tehnika

Zato nema letova tamo gde nebo pokrivaju S300/S400/S500


S500 je u test fazi.
Ni ruska vojska ga nema jos uvek. Nemoj preterivati i siriti lazne informacije.
Nisu dobili dozvolu od UN za rasporedjivanje na Mesecu, A Putin planira bazu


I kako ti znas cime je oboren 117? Sta ako drze vojnu tajnu, a pustili su info da je to bio neki sistem jos od vremena Aleksandra Rankovica
Kako ti mozes pouzdano znati da Rus nije doneo nesto, testirao i sklonio?
 
SIRIJCI OBORILI IZRAELSKI AVION: S- 300 nemilosrdan prema neprijateljskim letelicama! Izraelci tvrde da to nije istina!  (VIDEO)

ilustracija, Foto: Shutterstock
INCIDENT
SIRIJCI OBORILI IZRAELSKI AVION: S- 300 nemilosrdan prema neprijateljskim letelicama! Izraelci tvrde da to nije istina! (VIDEO)


Sistem protivvazdušne odbrane Sirije oborio je izraelski vojni avion na nebu iznad naselja Kisva i četiri rakete koje nisu dostigle ciljeve, saopštio je izvor u organima bezbednosti Sirije.

Sirijska vojska je oborila i četiri rakete koje nisu uspele da pogode ciljeve, saopštio je izvor u organima bezbednosti Sirije.



lg.php

"Naša PVO oborila je izraelski avion i četiri rakete pre nego što su došle do ciljeva“, rekao je izvor.

On je istakao da su tako uništene sve rakete koje su ispaljene prema oblasti Kisve.

"Naša protivvazdušna odbrana sposobna je da sa visokom preciznošću odbije sve neprijateljske ciljeve“, dodao je on.
short video from #Syria #Damascus minutes ago pic.twitter.com/Tx5vl1w5he
— GazaLive (@GazaLiveB2B) November 29, 2018
"

Ranije je sirijski vojni izvor izjavio za Sputnjik da je sistem PVO Sirije oborio
nekoliko meta na nebu iznad južnog dela zemlje, ali nije precizirao šta je konkretno oboreno.

Takođe ranije večeras vojni izvori Izraela su preneli da su borbeni avioni te zemlje napali niz navodnih iranskih baza u Siriji, prenosi Tajms of Izrael.

Portparol izraelske Vojske demantovao je navode da je izraelski avion oboren u Siriji.
Syria says it hit 'targets' after alleged Israeli strike on Iranian bases - https://t.co/cMTzd9lRgK
— The News Globe (@TheNewsGlobe) 29. новембар 2018.
"To je laž", rekao je portparol izraelske vojske.

Ruska agencija RIA novosti objavila je večeras da su snage protivvazdušne odbrane Sirije oborile izraelski vojni avion. Prema informacijama RIA iz sirijskih bezbednosnih izvora, pored aviona, sirijska PVO oborila i četiri izraelske rakete.




Zasto Izrael ne napada vise Siriju od kako je S300 postao operativan ?

Ne isplati se....
 
RUSKI SISTEM STAR 50 GODINA OBORIO AMERIČKI PONOS F-35? Šta se to ZAISTA desilo na nebu iznad Sirije ?

Foto: Wikipedia
RATOVI ZVEZDA
RUSKI SISTEM STAR 50 GODINA OBORIO AMERIČKI PONOS F-35? Šta se to ZAISTA desilo na nebu iznad Sirije ?

Sajt koji prati dešavanja na frontu tvrdi da je kobni udarac zadao sistem S-200

Da li je drevni
sovjetski PVO sistem zaista oborio jedan od novih F-35 aviona izraelske avijacije? Da li je ruski PVO zaista pogodio F-35-icu?
Postoje izveštaji, zasad samo izveštaji, o tome da su izraelski F-35 avioni učestvovali u borbenim misijama. Imajući u vidu da su američke i izraelske trupe među najaktivnijima na svetu, pre ili kasnije F-35 će zaista, zaista videti borbu. Ali sada postoje samo glasine.

Da li je ruski PVO sistem zaista pogodio jedan od novih izraelskih F-35 lovaca?
Pro-ruski mediji tvrde da je izraelski F-35I pogođen i oštećen od strane ruskog S-200 PVO sistema koji kontroliše sirijska vojska tokom izraelskog vazdušnog udara u Siriji ranije ovog meseca. Izrael tvrdi da je jedna ood njihovih F-35-ica oštećena, ali posle sudara s pticom.

Cela priča počinje 16. oktobra, kada je Izrael objavio da su njihovi avioni pogodili sirijsku PVO bateriju u blizini Damaska, koja je dva sata pre toga ispalila hice na izraelske izviđačke avione koji su leteli iznad Libana. Napad je oštetio sirijsku bateriju, a izraelski avioni nisu pogođeni, tvrdio je Izrael. Koincidencija ili ne, ali ovaj incident se desio istog dana kada je ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu, došao u Izrael na razgovore sa premijerom Benjaminom Netanjahuom i ministrom odbrane Avigdorom Libermanom.
Međutim, Southfront.org, vebsajt koji pokriva aktivnosti ruske vojske i njenu intervenciju u sirijskom ratu, objavio je da se desilo sledeće: "prema dostupnim informacijama, sirijske snage su koristile sistem S-200 protiv izraelskog aviona", pišu oni.
Portal naglašava da je toliko hvaljeni "nevidljivi" F-35 pogođen projektilom koji je počeo da se proizvodi pre pola veka.
- Ovaj sovjetski sistem je najnapredniji u sirijskoj vojsci. Čak i u ovom slučaju, on je veoma staromodan, kad je reč o savremenom načinu ratovanja - piše portal Southfront.
Međutim, dokazi koje je priložio ovaj sajt nisu ubedljivi. Nekoliko sati pošto je izraelska vojska

objavila napad na sirijsku PVO bateriju, izraelski mediji su izvestili o tome da je izraelski F-35 oštećen u sudaru sa pticom, dve nedelje pre. Avion se navodno bezbedno spustio, ali izraelska avijacija je priznala da nije sigurno hoće li ovaj avion više moći da poleti. Izrael je dosad kupio 7 F-35-ca, a ukupna narudžbina je 50 ovih letelica.
- Incident se navodno desio "pre dve nedelje", ali je objavljen tek 16. oktobra, piše Southfront. Međutim, izraelski izvori nisu mogli da pokažu fotografiju aviona koji ima oštećenje nastalo usled "sudara sa pticom".
Southfront nije objasnio zašto bi Izraelci osećali potrebu da objave fotografiju oštećenog nevidljivog aviona. Kako naglašava američki odbrambeni vebsajt Drive, F-35 tek ulazi u sastav izraelskih snaga, i verovatno ne bi izvodio misije iznad Sirije ukoliko nije reč o nekoj neuobičajenoj situaciji (Izrael ima dovoljno F-15-ica i F-16-ica da reguliše sve što treba). A F-35 nije optimizovan za fotografske izviđačke misije koje Izrael vrši iznad Libana.
Drive je lepo sumirao celu priču: Iako ne možemo potpuno da isključimo tu mogućnost, ponekad je udar ptice zaista samo udar ptice. U svakom slučaju, najinteresantije u ovoj
priči nije to da li je F-35 pogodio ruski projektil. Kao i postojanje NLO, priča može i ne mora biti tačna, ali potrebno nam je malo više dokaza da joj se da bilo kakav kredibilitet. Ne, zanimljiv detalje je da je F-35 postao takav simbol američke tehnološke nekompetencije, da će svaka glasina o tome da je oštećen ili oboren u borbi, privući veliku pažnju. Rusija će sigurno "jahati" na glasinama da je F-35 oboren, a nema sumnje da će oni koji "navijaju" za F-35 biti spremni za adekvatan odgovor.

Ovo je samo početak.
 
Ruski strateški bombarder Tu-160 umakao je američkim lovcima F-35A, koji su ga pratili iznad Japanskog mora, prenosi kineski portal „Sina“.

Kako se navodi u saopštenju, incident se navodno dogodio 3. novembra. Ruski bombarder je izvodio planski let u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Japanskog mora, a američki lovci F-35A podignuti su kako bi pratili ruskog bombardera.
Međutim, nedugo nakon što su se američki lovci približili ruskom bombarderu, posada ruske letelice je stavila motor u režim forsaža i udaljila se od lovaca F-35A.
Precizirano je da američki lovci nisu na vreme reagovali, tako da su izgubili iz vida rusku letelicu.
Tu-160 je najteža borbena letelica na svetu. Bombarder može da razvije brzinu do 2.200 kilometara na sat i da se nalazi u vazduhu do 25 časova.

koja blamaza lovac/bombarder ne moze stici najtezu borbenu letelicu na svetu :hahaha: nista cudno sto ih goloruki huti satiru u jemenu a bogami i goloruki afganistanci :hahaha:

https://www.krstarica.com/vesti/sve...g-f-35-ne-mogu-da-stignu-ruskog-tu-160-video/

Navodni incident koji to i nije...novinar je zaradio svaki svoj dinar krvavo...
 
Vidis, ti si dospeo dalje u obrazovanju od tvojih klasica?! Cuo si za radar! Mora da si na pozdoktoratu kod profesora Malise, da li sam u pravu? :lol:
Ja sam u peMziji već neko vreme ali ne verujem da si ti čuo za sve nivoe koji idu kada strategijski bombarder ide na borbeni let, šta sve ide pre njega i oko njega...tako da nekakva para f35 ne bi ni došla u situaciju da "zaključa cilj". Ponoviću: ovo je bio trenažni let, najavljen i poznat amerima, tako da su ga u jednom delu otpratili (to se radi i na severu Evrope u međunarodnim vodama vrlo često)...
Inače bauštela malicioznost ostavi za vikend i period opuštanja ( čitaj opijanja). Btw koliko si do sada izgubio biciklova?
 
Haha.
Znači maleni lovački avion ne može da sustigne ogromnog bombardera. :D
Ruski Tu 95 sa propelerima ima skoro istu maximalnu brzinu kao i američki B 52 sa 8 mlaznih motora.
TU 160 ima maksimalnu brzinu kao i američki lovci presretači.
Ruski lovac presretač Mig 31 leti brže od 3 maha.

Jedno ogromno Prc *******iji.
 

Back
Top