Jos jedan gradjanin Srbije nece da peva himnu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.497
Asmir Kolašinac kaze:" Neću da pevam himnu Srbije!

Problem je što se u „Bože pravde“ ne spominje nijedan narod osim srpskog, ali uvek stojim mirno kad je slušam.

Ponosni sam musliman i građanin Srbije. "

Ovako bi se u najkraćem mogao opisati atletičar Asmir Kolašinac, koji je na OI u Londonu zauzeo sedmo mesto u finalu bacanja kugle, ostvarivši najveći uspeh bilo kog bacača s Balkana.

Asmir tvrdi da nema nikakav problem kao musliman u Srbiji.

- Građanin sam Srbije, ponosan sam što predstavljam svoju državu, videli ste kako sam se borio pod našom zastavom. Nikakvih problema nemam, čak me svi u Sandžaku podržavaju.

Takav slučaj nije bio s fudbalerom Ademom Ljajićem, koji je izbačen iz reprezentacije jer nije pevao himnu.

- Ne poznajem Adema. Bilo je raznih priča, pa i o tome kako deca Siniše Mihajlovića ne znaju srpski, a on traži od igrača da pevaju himnu. Od nas to niko ne traži, stojim mirno prilikom intoniranja i mislim da je to dovoljno. Nikad ne bih pevao „Bože pravde“ jer je problem što se u toj himni osim srpskog ne pominje nijedan drugi narod koji živi u Srbiji - priča Asmir.

http://www.kurir-info.rs/asmir-kolasinac-necu-da-pevam-himnu-srbije-clanak-354989

Ovo je tek pocetak.

Uskoro himnu Srbije nece hteti da peva cetvrtina, mozda i trecina stanovnika drzave.

I to NIJE DOBRO!

RECI HIMNE SE HITNO MORAJU MENJATI!

Poslednja izmena:

Problem je što se u „Bože pravde“ ne spominje nijedan narod osim srpskog, ali uvek stojim mirno kad je slušam.

Ovako bi se u najkraćem mogao opisati atletičar Asmir Kolašinac, koji je na OI u Londonu zauzeo sedmo mesto u finalu bacanja kugle, ostvarivši najveći uspeh bilo kog bacača s Balkana.

- Građanin sam Srbije, ponosan sam što predstavljam svoju državu, videli ste kako sam se borio pod našom zastavom. Nikakvih problema nemam, čak me svi u Sandžaku podržavaju.

Takav slučaj nije bio s fudbalerom Ademom Ljajićem, koji je izbačen iz reprezentacije jer nije pevao himnu.

- Ne poznajem Adema. Bilo je raznih priča, pa i o tome kako deca Siniše Mihajlovića ne znaju srpski, a on traži od igrača da pevaju himnu. Od nas to niko ne traži, stojim mirno prilikom intoniranja i mislim da je to dovoljno. Nikad ne bih pevao „Bože pravde“ jer je problem što se u toj himni osim srpskog ne pominje nijedan drugi narod koji živi u Srbiji - priča Asmir.

http://www.kurir-info.rs/asmir-kolasinac-necu-da-pevam-himnu-srbije-clanak-354989

Ovo je tek pocetak.

Uskoro himnu Srbije nece hteti da peva cetvrtina, mozda i trecina stanovnika drzave.

I to NIJE DOBRO!

Ko nece, ne mora. Ne treba nikoga prisiljavati. Himna kao himna ostaje! Srbi se nece prilagodjavati nesrbima u SRPSKOJ drzavi!

Ko nece ne mora, ne treba nikoga prisiljavati. Himna ostaje! Srbi se nece prilagodjavati nesrbima u SRPSKOJ drzavi!

Srbi ne mogu da se ponasaju DISKRIMINATORSKI prema ostalim narodima koji zive u Srbiji i kojima je Srbija ISTO TAKO DOMOVINA kao i Srbima..... Tako NEODGOVORNO PONASANJE moze samo izazvati najostriju osudu Srbije u svetu i stalne tenzije unutar granica, a to je nesto najgore sto moze da se desi.

Zato RECI HIMNE treba sto je moguce pre menjati i uskladiti je sa REALNOSCU.

Srbi ne mogu da se ponasaju DISKRIMINATORSKI prema ostalim narodima koji zive u Srbiji i kojima je Srbija ISTO TAKO DOMOVINA kao i Srbima..... Tako NEODGOVORNO PONASANJE moze samo izazvati najostriju osudu Srbije u svetu i stalne tenzije unutar granica, a to je nesto najgore sto moze da se desi.

Zato RECI HIMNE treba sto je moguce pre menjati i uskladiti je sa REALNOSCU
.

Srbija je na prvom mestu drzava SRBA, pa tek onda svih ostalih! Mozda ne bi bilo tako, da ti ostali nisu x puta u proslosti iskazali zelju za cepanjem svoje kako ti kazes....."domovine". Neki su cak pocinili BESTIJALNE zlocine nad sprskim narodom. Mislim da znas na koje mislim. Ne kazem da se treba svetiti i zlopamtiti, ali svakako treba delati u skladu sa gore pomenutim. Srpski narod ne mrzi, niti diskriminise bilo koga.... samo je nateran na maksimalan oprez kao rezultat svega sto je preziveo u proslosti! Nadam se da si razumeo o cemu govorim....

Ovo je tek pocetak.

I to NIJE DOBRO!

Jedno pitanje, a zasto mora da se peva himna? :think:

Zar to nije stvar slobodne volje...

pa da je taj maksimalan oprez itekako bi poveo racuna o ravnopravnosti, toj formalnoj

Ne bih rekao da je himna preterano bitan faktor u prici. U glavama tih "ostalih" ce uvek postojati spisak stvari, koje Srbija mora da uradi kako bi zaboga bili "ravnopravni".(kao da vec nisu) Svaki ustupak koji Srbija ucini za svoje manjine, joj se skoro uvek obijao o glavu. Setimo se samo madjarskih, hrvatskih i muslimanskih zlocina tokom WWII. Nista im u KJ nije falilo, ali su ipak jedva docekali da nas stave pod noz. Ovi treci su nedavno pokusali da postave spomen plocu Acifu efendiji.... posvedocenom handzarskom koljacu. Okupio se citav buljuk Bosnjaka da proslavi svog lidera. Lepu nam poruku salju, nema sta. Posle traze prava i zale se kako su ugrozeni.

Poslednja izmena:
Ovo je tek pocetak.

I to NIJE DOBRO!

http://forum.krstarica.com/showthread.php/570105-Опет-химна

Јели бато, јел ти волиш да правиш будалетину од себе. Ево ти тема са истим чланком. А још је и демантовао
http://www.mondo.rs/s255049/OI_2012/Vesti_London_2012/Kolasinac_reagovao-_Pevao_bih_Boze_pravde.html

Ne bih rekao da je hima preterano bitan faktor u prici. U glavama tih "ostalih" ce uvek postojati spisak stvari, koje Srbija mora da uradi kako bi zaboga bili "ravnopravni".(kao da vec nisu) Svaki ustupak koji Srbija ucini za svoje manjine, joj se skoro uvek obijao o glavu. Setimo se samo madjarskih, hrvatskih i muslimanskih zlocina tokom WWII. Nista im u KJ nije falilo, ali su ipak jedva docekali da nas stave pod noz. Ovi treci su nedavno pokusali da postave spomen plocu Acifu efendiji.... handzarskom koljacu srpskog naroda. Okupio se citav buljuk Bosnjaka da proslavi svog lidera. Lepu nam poruku salju, nema sta. Posle traze prava i zale se kako su ugrozeni.

ti da zivis u nekoj drugoj drzavi ocekivao bi da imas ista prava kao dominantni narod?

posto placas porez isto kao taj neki dominantni? i ostalo

ti da zivis u nekoj drugoj drzavi ocekivao bi da imas ista prava kao dominantni narod?

Upravo je u tome problem! Srpski narod nigde nema ravrnopravan status. Raspitaj se kako je Srbima u Hr, Sloveniji, Makedoniji...u poslednje vreme i CG. Sto bi Srbija pruzala topli dom svima, ako nema recirpociteta od drugih. Dosta smo izigravali idiote i dobre Samaricanine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back