Još jedan ekser : Ako se usvoje izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanjan nastavnici će pisati "opravdanja" za ocene

336907484_1343870252823568_2431595476492253659_n.jpg
 
Ispisnica kad se završi disciplinski

Kada se učeniku izrekne mera isključenja, škola će biti dužna da o tome obavesti Centar za socijalni rad, kako bi oni preduzeli mere iz svoje nadležnosti. Đaci protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak više neće moći da se ispišu iz škole dok traje vaspitno-disciplinski postupak, što je do sada bilo moguće. Prilikom prelaska u drugu obrazovnu ustanovu, podaci o izrečenim vaspitnim merama moraju biti uneti u ispisnicu, predviđeno je novim predlogom. Razredne starešine biće u obavezi da vode posebnu evidenciju o pojačanom vaspitnom radu.

I da zaključim, kome još uvek nije jasno da ovoj državi ne trebaju obrazovani ljudi, neka se zapita malo čemu ovakvi zakoni i kome oni idu na ruku .
Eto ja video dokumente po kojima doktori nauka popunjavaju opravdanja za ono sto rade koje je uvela evropska unija za svoje projekte.
Da li je obrazovana nastavnica sposobna da opravda svoj "objektivni" nalaz znanja dece ili je otpor prema svemu sto dovodi u pitanje objektivnost i obrazovanost nastavnicima zaista objektivan?
Po meni je to bahatost i samovolja, da ne kazem grublje reci.....
 
Znanje je inace objektivno merljivo, čak i kod profesora na fakultetu, za razliku od intelegencije za koju je sumnjiva procena IQ koji su uveli zapadnjacki mocnici radi filtracije kadrova koje uvoze iz celog sveta, pa i nije toliko bitan, osim za grupisanje kandidata u platnu kategoriju.
 
Ako se usvoje izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, od septembra će praktičnu i nastavu iz stručnih predmeta u umetničkim i srednjim stručnim školama moći da predaju i svršeni srednjoškolci.

ocene-1-470x261.jpg


Za katedrom se, takođe, mogu naći i predvači sa masterom iz bilo koje oblasti tako da će, recimo, profesor biologije moći da bude i neko ko je posle osnovnih studija na Biološkom fakultetu, završio postdiplomske studije na ekonomiji!


Uz ove izmene, koje su sastavni deo predloženih izmena Zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja, novina je i to da će se đaci dva puta ocenjivati iz vladanja, po jednom u svakom polugodištu, i to bi bio prvi put da se ovakva praksa uvodi u naše škole. Nastavnici će, ako roditelji zatraže objašnjenje za ocenu, morati da pišu izjavu direktoru u kojoj će obrazložiti zašto je, recimo, dete dobilo dvojku, a ne trojku.
Очекивано. Ускоро студенти уместо професора у школи. Доброшли у нову реалност.
 
Ево га, Он Алтер, процедуралиста, легалиста, ћата и супермастиљара написаће правилник од 200чл. И 10 прилога у табелама како наставници да пишу Оправдања за оцене...

Удавићеш ти предаваче бирократијом, па од предавања неће бити ништа...

ШАлтеру Ти би само неке цивилне оборе...

Нормалнима је то одвратно
 
naravno da nastavnik treba da obrazlozi ocenu , jos bolje bi bilo da se postave kamere po ucionicama i da se prati rad

i dece i nastavnika

pa kad roditelj dodje da se zali - izvolte pogledajte sta vase dete zna

ali nastavnik ne treba da ima skoro nikakvu papirologiju, nit obaveze dok su raspusti
 
naravno da nastavnik treba da obrazlozi ocenu , jos bolje bi bilo da se postave kamere po ucionicama i da se prati rad

i dece i nastavnika

pa kad roditelj dodje da se zali - izvolte pogledajte sta vase dete zna

ali nastavnik ne treba da ima skoro nikakvu papirologiju, nit obaveze dok su raspusti
Mislim da bi kamere trebalo da se postave svuda,po kancelarijama, preduzećima ,javnim i zdravstvenim ustanovama pa da uvek možemo da pratimo i procenjujemo tuđi rad,kritikujemo i dajemo savete kako treba da rade svoj posao .
 

Back
Top