Jos jedan domaci forum o lovu i ribolovu

Takodje nebi bilo lose da ukoliko imate kontakt sa moderatorom doticnog sajta urgirate da se ubaci podforum o lovu jer se vecina pecarosa bavi i lovom i obrtno, kao sto je slucaj na www.ribolovci.info

Izvini ali ne bih se bas slozio sa tobom. Sam sam ribolovac, poznajem gomilu ribolovaca ali je vrlo mali broj onih koji i pecaju i pucaju, mada mozda mnogi lovci vole i da pecaju necu da gresim dusu.
Cak iskreno mislim da i ovaj forum treba da razdvoji podforum o lovu od podforuma o ribolovu.
Pozdrav

Ne nego treba da se odvajamo i po tezini, visini, broju dlaka na glavi i lepsim komsikama. Skoro da nema sustinske razlike izmedju lova i ribolova osim kada neko tako filozofira kao ti esox. I u koju grupu da stanu lovci i ribolovci koji priblizno upraznjavaju oba sporta?

Ne nego treba da se odvajamo i po tezini, visini, broju dlaka na glavi i lepsim komsikama. Skoro da nema sustinske razlike izmedju lova i ribolova osim kada neko tako filozofira kao ti esox. I u koju grupu da stanu lovci i ribolovci koji priblizno upraznjavaju oba sporta?

A kako se u lovu sprovodi catch&release ? Reanimacijom ;) :)
Salim se. Cak se i slazem da su u principu lov i ribolov isto samo se pristup malo razlikuje. Ali i to je sasvim dovoljna razlika da npr. lovca uopste ne zanima ribolov (evo ja nikada ne bih isao u lov, ne privlaci me...)

U lovu se prvo pusti chuva-gaji pa `uhvati` i to se ubija manje nego se pusti.
Kad smo vec pocelji sa JA, takodje sam ribolovac i to ako se gleda i broji po izlascima, aktivniji nego lovac, pa ipak za nijansu vise volim lov pa me vi sad delite na pola:D ili kako vec. Malo je off, ali ista je to prica lov-ribolov, jedino nedostaje duzi dan pa da lepo chovek ide u lov, ribolov, gadja `glinu`, gaji kerove, pcele............

U lovu se prvo pusti chuva-gaji pa `uhvati` i to se ubija manje nego se pusti.
Kad smo vec pocelji sa JA, takodje sam ribolovac i to ako se gleda i broji po izlascima, aktivniji nego lovac, pa ipak za nijansu vise volim lov pa me vi sad delite na pola:D ili kako vec. Malo je off, ali ista je to prica lov-ribolov, jedino nedostaje duzi dan pa da lepo chovek ide u lov, ribolov, gadja `glinu`, gaji kerove, pcele............

Samo sam hteo malo da se nasalim :) Nadam se da te to nije naljutilo. Ako bolje pogledas moje postove zakljucices da nisam bas zestoki zagovornik za catch&release (mozda cak i protivnik). Mnogo vise mi se svidja taj sistem koji lovci primenjuju. Ipak, sam rezon da je potrebno naterati ribu da ustima uzme udicu pa je relativno tankim najlonima izvuci na obalu (bolje receno privuci do obale) je mnogo zanimljiviji od cekanja plena na nisan pa otici po njega. Ovo je krajnje subjektivan stav. Postujem sve koji misle drugacije i kao sto rece milan11 dobrodosli u prirodu svi koji zele da je ocuvaju!

A da ne bude bas ceo post off, navratim povremeno i na forum na www.ribolovci.com
Ima i tamo interesantnih postova. Forum nije bas preterano ziv pa mozda ljudi sa ovog foruma pomognu da malo zivne :) A i sam forum je potvrda ovoga sto kamper2 govori jer i lovci imaju tamo svoj kutak :)

Pazi ja ovde na krsti visim na ovom forumu i na forumu o fotografiji. Ribolovci, a i lovci slikaju svoj plen. Da li to znaci da ovaj odeljak o lovu i ribolovu treba staviti u podforum o fotografiji???
Izneo sam svoj stav i nemoras odmah da se ljutis. To bi po meni bilo cisto prakticno resenje. Ali posto najverovatnije do toga nece doci onde mislim da nema potrebe za raspravom. Pozdrav

Back