Jos 97 dana do belog Shengena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
:klap:
Mislim da ce do Nove godine biti lociran i distribuiran i uslov svih uslova, na mapi puta...!? :think:


Đelić: Ispunjeni svi kriterijumi

25. septembar 2009. | 00:27 -> 14:33 | Izvor: Beta, Tanjug
Beograd, Bon, Njujork -- Vlada Srbije poslala je Evropskoj komisiji izveštaj o ispunjenosti kriterijumima za viznu liberalizaciju. Srbija ostvarila sve uslove, kaže Božidar Đelić.

4023895774abc91af26156981472956_extreme.jpg

Božidar Đelić i Milica Delević na okruglom stolu ''Ka beloj šengenskoj listi'' (Beta)
Na okruglom stolu "Ka beloj šengen listi", potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije, Božidar Đelić, rekao je da će viznom liberalizacijom građanima Srbije biti omogućena jedna od ključnih sloboda - sloboda kretanja.


Evroatlantske integracije


Prema njegovim rečima, nakon podnošenja izveštaja, Komitet za građanske slobode Evropskog parlamenta će 15. oktobra razmatrati predlog Evropske komisije, a zatim će 29. novembra taj predlog biti na sednici Evropskog parlamenta.

Konačna odluka Evropske komisije da li će Srbija biti stavljena na belu šengensku listu očekuje se 30. novembra ili 1. decembra.

"Srbija je na korak do vizne liberalizacije. Mnogo toga je urađeno i ispunjeni su svi uslovi mape puta", rekao je Đelić.

Đelić je rekao da će važnost starog pasoša biti produžena za još godinu dana, ali da će za putovanje u inostranstvo sa tom putnom ispravom i dalje biti potrebna viza.

Govoreći o podnošenju zahteva za članstvo u EU, Đelić je rekao da Srbija može, ako želi, da podnese zahtev i sutra jer za to ima odobrenje, ali da to ne bi značilo mnogo bez konsenzusa u Uniji, koji još ne postoji.

Šef političkog odseka delegacije Evropske komisije u Srbiji Tomas Njoki je izrazio nadu da će odluka Evropske komisije o viznoj liberalizaciji biti pozitivna, kao i izveštaj koji Srbija danas podnosi.

On je čestitao svima koji su učestvovali u procesu približavanja Srbije EU i beloj šengenskoj listi i istakao da je dosta toga urađeno.

"Vizna liberalizacija je veliki korak napred u procesu evropskih integracija i ključni korak ka ulasku u EU", rekao je Njoki, ali i dodao da to još nije kraj puta i da ima još dosta toga da se uradi.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?nav_id=383224&dd=25&mm=09&yyyy=2009

 
Poslednja izmena:
I sta? Sad kad "navali" narod na turisticka i ostala putovanja!Zbog zaostale isfrustrirane i huliganski nastrojene omladine Fond PIO ce organizovati studijska putovanja,
u EU na teret drzave radi upoznavanja mladih sa vrsnjacima drugih nacionalnosti, rasa i boja koze.
U pocetku se nece izlaziti iz voza ili autobusa zbog mogucih incidenata,
ali kasnije ce biti i to dopusteno?! :think:
 
Poslednja izmena:
Daj Boze da docekamo i taj dan da mozemo da putujemo normalno kao slobodni ljudi! No, ja nesto i ne verujem da ce se to desiti posle svih ovih incidenata. Izgleda da nekim strukturama odgovara da nigde odavde ne mrdamo, da budemo prosti i zatucani kako bi lakse manipulisali ljudima. Otuda i toliko ksenofobije, mrznje i agresivnosti prema svemu sto je drugacije.
Ja htedoh da kupim avionsku kartu do Rima za januar s obzirom da je u toku neka promocija, ali se ne usudjujem... Najezim se na samu pomisao da cu morati da zakazujem termin za vizu. U svakom slucaju ici cu sigurno negde kada se otvore granice, makar do Budimpeste i Beca. :) Islo se i do sada, bar kada sam ja u pitanju, ali ovo ce morati posebno da se proslavi!
 
dragosh
Mislim da ce do Nove godine biti lociran i distribuiran i uslov svih uslova, na mapi puta...!?
И да ли ће Србији бити боље када добије бели шенген? Хоће ли народ бити сит? Да ли ће фабрике само од себе почети да раде? Јел ће падати еври са неба?

Бели шенген је за антиратне профитере и тинејџере са 200 евра у џепу. Сви остали могу само да седе кући и плачу.
 
Sitno brojim ne mogu da stojim!

Bravo BoTa, Bravo Mlađo, bravo Božo! :worth:

EU - moja nova domovina! :)

Васитину хвала нашим храбрим европским самурајима. Испунили су сва очекивања и од јануара ће захваљујући њима хиљаде богатих Срба окупирати хотеле по паризу, риму и лондону.
 
Васитину хвала нашим храбрим европским самурајима. Испунили су сва очекивања и од јануара ће захваљујући њима хиљаде богатих Срба окупирати хотеле по паризу, риму и лондону.

Vidi rođeni... Samo da znam da mogu da pobegnem iz vašeg plemena i meni je puno srce. ;)
 
Васитину хвала нашим храбрим европским самурајима. Испунили су сва очекивања и од јануара ће захваљујући њима хиљаде богатих Срба окупирати хотеле по паризу, риму и лондону.

И све че бити ко по лоју.А ми и даље остајемо на форуму.Иначе ко че срати о политици.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top