Jonizatori vazduha

iskustvo je super...

jonizator-xj-2100-2_large.jpg

neo tec xj 2100

pogotovo sa ovim koji se izuzetno lako održava i ima UV lampu koju opciono koristiš kao i ventilator
jes da je oko 100 evra ali - ja taj period ne mogu da zaboravim
nesrećnim slučajem oborih ga sa ormana i pade na nezgodno mesto što se kaže...

Pazi vazduh u sobi je bio fantastičan...

- - - - - - - - - -

iz ličnog iskustva potvrdjujem da mi prošao fasovan grip 15 minuta nakon dolaska u sobu
takodje sam čuo da nije dobro imati ove jonizatore kod osoba sa srčanim smetnjama, nemam pojma o čemu se radi
 
a filteri?

taj nas je bio daikin...kupili nove filtere i spakovali ga da se ne trose

- - - - - - - - - -

bio je kao usisivac samo necujan...dodju ljudi koji puse a cigarete se uopste ne osecaju...ma super samo filteri kostaju koliko i nov ...mogli bi da ga vadimo iz steka kad nam dodju pusaci
 
inace moju nanu su izvacarili za neku glupost koja lepo izgleda - kao lopta - ovi sto prodaju te stvari na promocijama...hvalila se kako je super valjda nece da prizna da je bacila skoro 300 evra....ako vec kupujes kupi od proverenih proizvodjaca...taj daikin je stvarno super koristi se i po bolnicama ali mu je odrzavanje skupo... mislim da je nepotrebno za kucne uslove to kupovati, posebno ove igrackice...nana onaj svoj vise i ne ukljucuje toliko je super

- - - - - - - - - -

mi smo imali mnogo prasine u stanu ...bili smo odusevljeni dok je radio - nigde nije bilo prasine
 
Koja reklama?

Pitam jer sam na eBayu nasao Midea za recimo 25m2 pa razmisljam Midea bi morala biti bolja od Neoteca koji se ovde prodaje, obzirom da su stara firma koja radi klime, frizidere...tj. veci deo bele tehnike pa bi trebalo da nisu prevara
 
Koja reklama?

Pitam jer sam na eBayu nasao Midea za recimo 25m2 pa razmisljam Midea bi morala biti bolja od Neoteca koji se ovde prodaje, obzirom da su stara firma koja radi klime, frizidere...tj. veci deo bele tehnike pa bi trebalo da nisu prevara
Ma, važi !
Upravo te sve razumem.
Nego, jes' ti njima aMblendovo ?
Ako jesi, šta te zabole...?
Ti si čist pred zakonom !
 
Kao i uvek, mešanje nauke i pseudonaučnog marketinga. Teoretski, negativni joni u vazduhu trebalo bi da se lepe na pozitivne čestice (prašina, alergeni, pa i mikrobi) i da ih dodatom težinom spuštaju na pod, tj da čiste vazduh od njih. U realnosti, te spuštene čestice vrlo lako mogu da se vrate nazad u vazduh (čak i najmanjim vazdušnim strujanjem). Postoje neki dokazi da smanjuju alergene i bakterije u vazduhu, ali su ti dokazi slabi a benefiti neubedljivi. Daleko bolja opcija su HEPA filtri za vazduh. Takođe vezan za jonizatore vazduha dolazi i rizik od ozona, to je ono "glavobolje, problemi sa disanjem i srcem" jer je ozon štetan u višim koncentracijama. Realno, od samog jonizatora nije tako visok rizik po pitanju ozona, ali postoji. Evo nauke:
---
uticaj na alergije - ekspertsko mišljenje AAAAI:
Negative ions may or may not have some benefit for allergic respiratory disease but the existence or magnitude of this benefit is debatable. Studies have been inconclusive to date. I would not recommend such devices for therapy at this time.
https://www.aaaai.org/ask-the-expert/ozone-negative-ion-generator
---
uticaj na zimsku depresiju:
bright white light was significantly more effective than any of the other three treatments, and exposure to high-density negative ions was more effective than either of the two placebo conditions, although the difference was not significant.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20381162
---
novi ozona u zatvorenom prostoru:
Several studies including this one have found that operation of certain O3-generating air purifiers in indoor environments can produce O3 levels exceeding health-related standards established by the U.S. federal and state governments. The steady-state O3 level produced by an air purifier operated in a closed room is proportional to the O3 emission rate of the air purifier and inversely proportional to the rate of removal of O3 from the room. Because of this dependence, even weak O3 generators, such as certain ionic air purifiers, are capable of maintaining steady-state levels of O3 in small rooms with unreactive surfaces that are well in excess of the health-protective standards.
http://aerosol.chem.uci.edu/publications/Irvine/2006_Britigan_JAWMA_O3.pdf
---
ekspertske preporuke - EPA, ALA:
Although some reviews say that the ozone produced by electrostatic air cleaners is safe for those in normal good health, the EPA, American Lung Association and most other expert sources recommend against using these devices.
http://www.consumersearch.com/air-purifiers/air-purifiers-and-ozone
---
štetnost ozona po pluća i srce:
ozone and a few other pollutants penetrate deep into the lungs, where they exchange oxygen and cause “oxidative stress.” The lungs then mount a defense against the foreign substances that, in combination with the stress, begins an inflammatory process that can spread to the cardiovascular system. This causes both a shrinkage and thickening of the coronary artery, blocking blood flow to the heart and potentially causing a heart attack.
http://www.dailycal.org/2013/09/08/researchers-find-link-between-ozone-heart-disease/
 
Poslednja izmena:
Imao sam dva različita u dve sobe par godina i nisam osjetio apsolutno nikakvu promjenu osim
što je od onog slabijeg i jeftinijeg smrdila soba . Jeftiniji je koštao dvadesetak maraka a onaj skuplji
tačno sto maraka i to u vrijeme kada su plate bile manje nego sada .
 
Ruska istrazivanja su pokazala da je funkcionalni efekat jona iste polarnosti ali razlicitog hemijskog sastava (mali gasoviti anjoni O2-, O3-, H2O-, ... i katjoni NO+ , H2O+ , CO2+ , ..., teski gasoviti kompleksi O2- (H2O)n, ... i katjona H3+O (H2O)n, ..., itd.) sustinski isti, implicirajuci da se delovanje aerojona ostvaruje transferom naelektrisanja na organizam.
...
Na jonsku osnovu ci entiteta kineskog akupunkturnog sistema (ili prane indijskog energetskog sistema), ukazuje i oko 10 puta veca koncentracija jonskih intercelijskih "gap junction" kanala, sto je u skladu i sa oko 10 puta vecom elektricnom provodnoscu koze akupunkturnih tacaka u odnosu na okolno tkivo, kao i sa znatno povecanom resorpcijom aerojona u tim tackama! Biofizicka jonska interpretacija akupunkturnog sistema moze objasniti i kineske terapeutske koncepcije yin-yang/tonifikacije-sedacije preko vrste igala (Ag-Au) ili njihove rotacije (u smeru - kontrasmeru kazaljke na satu), zavisno od vrste poremecaja i strane tretiranog meridijana. Takodje, i teorijska predvidjanja biofizickog modela akupunkturnog sistema i stanja svesti, ukazuju na jonsku prirodu ci entiteta kineskog akupunkturnog sistema, sa mogucnoscu njegove delimicne dislokacije izvan granice koze u ovim stanjima, kada se dislocirana akupunkturna elektromagnetno/jonska mikrotalasno/ultraniskofrekventna kvantno-holografska neuronska mreza ponasa i kao "opticki" senzor koji moze ekstrasenzorno percepirati okolinu (o cemu izvestavaju pacijenti reanimirani iz klinicke smrti).

Jonska priroda cia odnosno prane ukazuje i na znacaj jonske ravnoteze u vazduhu i pravilnog ritmickog disanja, cemu je pridavan poseban znacaj u indijskoj tradiciji.
http://www.iasc-shop.com/more/KUCNI/JONIZATOR TEORIJA.htm
 
У уводу је сугерисано да се ефекат акупунктурног третмана може делимично објаснити слабим струјама кроз тело појачаним акупунктурним иглама које изобличују електрично поље и привлаче више атмосферских јона.
https://incompliancemag.com/article/acupuncture-and-atmospheric-ions/
 
Rješenje za borbu protiv koronavirusa dolazi iz Indije u obliku elektronskog topa?
Indijski top ne koristi kemikalije, a za upotrebu ga je dovoljno uključiti u struju i uperiti u prostor.
Top je dovoljno uključiti u običnu utičnicu za struju - radi na principu "plug and play". Nakon što ga se uključi, top stvara udar koji se sastoji od elektrona visoke brzine koji se spajaju na negativne S-proteine virusa iz porodice koronavirusa te tako smanjuju njihovu infektivnost i onemogućavaju širenje virusa.
Mehanizam napada virusa počinje inicijalnim spajanjem na stanicu domaćina, što potiče interakciju između S-proteina i njegovih receptora na negativnoj membrani stanice. To dovodi do spajanja virusa i stanice i otpuštanja virusnog genoma u citoplazmu, objašnjava Kumar te dodaje kako top sprječava upravo interakciju jer i sam utječe na negativnu membranu stanice te tako onemogućava ulazak koronavirusa u stanicu i njegovo inficiranje te širenje.
 

Back
Top