Joj nos

hmm

Početnik
Poruka
4
Vec 2 godine mi je zapusen nos a kako ne mogu da zaspim jer ne umem nesvesno da disem na usta stalno koristim kapi,inhalacija ne pomaze nemam nikakve infekcije a doktor kaze da je to najverovatnije na psihickoj bazi,sta da radim

zapusen nos na psihickoj bazi !!!!

ma da li i to moze da se objasni tako...hahahha.znaci cim nema resenje-psihicka baza.

ako dve godine koristis kapi za nos onda si sredio/la svoju nosnu sluzokozu tako da sada htela/o ne htela/o moras da ih koristis.pokusaj bez njih da bi ti se sluzokoza oporavila.
da li si ispitala/o eventualne alergije?
sta je sa krajnicima?
devijacija nosa?

ne moze samo da ti se kaze sta ces da radis.moras da probas da nadjes uzrok te zapusenosti.aj ti lepo odgovori pa cemo ti mozda i pomoci.poz.

hmm:
Vec 2 godine mi je zapusen nos a kako ne mogu da zaspim jer ne umem nesvesno da disem na usta stalno koristim kapi,inhalacija ne pomaze nemam nikakve infekcije a doktor kaze da je to najverovatnije na psihickoj bazi,sta da radim

Taj doktor je to izjavio jer ocigledno nema drugog realnog resenja sem da vas ismeva jednom iracionalnom konstatacijom.

Za uzivanje nezapusenog nosa potrebno je da u vasem slucaju obavezno posetite doktora koji ce vam pregledati nosne supljine i po mogucstvu konstatovati prirodno suzenje primarnih disajnih kanala i u tom slucaju cete morati na operaciju.

Veoma je verovatno da ste vi veoma alergicni na nesto u vasoj okolini i za to treba da uradite dodatne testove da bi se utvrdilo kakva je to komponenta koja uzrokuje konstantu zapusenost nosnih kanala.

E vala bas! ? Mislim, mozes da imas SUBJEKTIVNI dozivljaj da ti je nos zapusen (a u stvari da je to samo tvoj dozivljaj, dok ti u realnosti nije nos zapusen) pa da se kaze - to je na nervnoj bazi. Ali ako zaista postoji fizioloski problem, to je nesto sto otorinolaringolog VIDI, nije nikakva misterija, i vidi se i na snimku sinusa a i pregledom ORL specijaliste..... Tako da ti lepo uradis sve neophodne preglede i analize, pa ako treba da lecis 'nervnu bazu' - da pomazemo, a ako ti je sredjena sluznica nosa i sinusa da pomazu otorinci ili hirurzi!

da se pridruzim ovome sto su rekle kolege - prvo potrazite organski uzrok; a ja bih dodala jos jedan moguci: ako nosite orto-aparat, u 99% slucajeva je uzrok ovome teskoba, suzen zubni luk za smestanje postojecih zuba. ovo, takodje, u vecini slucajeva znaci i podignut nepcani svod - na racun nosne duplje, a samim tim i otezano disanje na nos.
struktura i medjusobni odnos i srazmera kostiju lica su vrlo slozen problem, i dovoljno je maleno odstupanje u okviru polozaja i zakrivljenosti jedne licne kosti da sledstveno bude jos 1001 nevolja, i funkcionalno i estetski...

drugim recima, posetite ORL, a sa ortodontom malko razgovarajte o mogucim ortodontskim uzrocima vaseg problema. i - jos jednom - mnogo srece :).

Back