John Petrucci

Ok......klika......
Mnogo mi se dopao tvoj post.....ali stvari koje sam naveo se nikako ne mogu zvati "pesmicama"...
Predpostavio sam da ces da se vadis "na iskustvo" kao sto roditelj kaze svom nevaljalom detetu da umukne jer je on stariji i "pametniji". Svestan sam da svaka osoba koja je usla u ovaj forum, ima "zakletvu" da nece priznati da je neko drugi u pravu.To je deo nesvesne prirode...
Dakle mozemo i ti i ja da blebecemo do besvesti da kazemo : ej znas bato ova pesma je dobra..ovaj
album je strasan...ovaj gitarista je najbolji....? ? ? ? ? Dokle??? Gde je kraj ? ? ?
Posto vidim da je ovaj iz "doline maste" pokusao ispasti pametan, a ne Albert Ajnstajn, i da je
napisao ovu sjajnu izreku..napisacu i ja jednu pametnu stvar ciji je autor Čuang Ce; (ovo se odnosi na nas dvojicu;)

''Ukoliko se ti i ja sporimo i ti mene nadgovoris, a ja ne upem da ti pariram, da li to znaci da si u pravu? Da li to znaci da sam ja pogresio? Ukoliko te ja nadgovorim, a ti ne uspes da mi pariras da li to znaci da sam ja u pravu? Da li to znaci da si ti pogresio? Da li je onda, od nas dvojice, jedan u pravu, ili i ja i ti gresimo? To mi ne mozemo znati.Da pozovemo nekog treceg da presudi. I koga bi mi uopte mogli da zamolimo da dodje da proceni sta je ispravno a sta nije? Ukoliko pozovemo nekoga ko se slaze sa tobom, posto je tvoj istomisljenik, kako moze on nepristrasno da sudi? Ako zamolimo nekog koisto misli kao ja, onda je on moj istomisljenik, kako moze on nepristrasno da sudi?Ukoliko pozovemo nekoga ko se ne slaze ni sa mnom ni sa tobom, zar neko ko je tako (nezainteresovan) razlicit moze u nasem sporu da sudi? A ukoliko zamolimo nekog ko se slaze i sa mnom i sa tobom kako on kao nas istomisljenik, moze da sudi (nepristrasno? Tako (izlazi) da ni ti, ni ja, ni bilo ko drugi moze suditi ko je u pravu a ko ne.Koga jos da cekamo da to razresi ? (Čuang Ce)

Eto setio sam se te musrosti...i sjajnog Čuang Ce-a zahvaljujuci ovom nasem "sukobu"...Inace proucavam mudrosti istoka.. A ovaj na avataru je Konfučije za kojeg si sigurno cuo..

Mnogo pozdrava, klika!!!.

Iron man:
Ok......klika......
Mnogo mi se dopao tvoj post.....ali stvari koje sam naveo se nikako ne mogu zvati "pesmicama"...
Predpostavio sam da ces da se vadis "na iskustvo" kao sto roditelj kaze svom nevaljalom detetu da umukne jer je on stariji i "pametniji". Svestan sam da svaka osoba koja je usla u ovaj forum, ima "zakletvu" da nece priznati da je neko drugi u pravu.To je deo nesvesne prirode...
Dakle mozemo i ti i ja da blebecemo do besvesti da kazemo : ej znas bato ova pesma je dobra..ovaj
album je strasan...ovaj gitarista je najbolji....? ? ? ? ? Dokle??? Gde je kraj ? ? ?
Posto vidim da je ovaj iz "doline maste" pokusao ispasti pametan, a ne Albert Ajnstajn, i da je
napisao ovu sjajnu izreku..napisacu i ja jednu pametnu stvar ciji je autor Čuang Ce; (ovo se odnosi na nas dvojicu;)

''Ukoliko se ti i ja sporimo i ti mene nadgovoris, a ja ne upem da ti pariram, da li to znaci da si u pravu? Da li to znaci da sam ja pogresio? Ukoliko te ja nadgovorim, a ti ne uspes da mi pariras da li to znaci da sam ja u pravu? Da li to znaci da si ti pogresio? Da li je onda, od nas dvojice, jedan u pravu, ili i ja i ti gresimo? To mi ne mozemo znati.Da pozovemo nekog treceg da presudi. I koga bi mi uopte mogli da zamolimo da dodje da proceni sta je ispravno a sta nije? Ukoliko pozovemo nekoga ko se slaze sa tobom, posto je tvoj istomisljenik, kako moze on nepristrasno da sudi? Ako zamolimo nekog koisto misli kao ja, onda je on moj istomisljenik, kako moze on nepristrasno da sudi?Ukoliko pozovemo nekoga ko se ne slaze ni sa mnom ni sa tobom, zar neko ko je tako (nezainteresovan) razlicit moze u nasem sporu da sudi? A ukoliko zamolimo nekog ko se slaze i sa mnom i sa tobom kako on kao nas istomisljenik, moze da sudi (nepristrasno? Tako (izlazi) da ni ti, ni ja, ni bilo ko drugi moze suditi ko je u pravu a ko ne.Koga jos da cekamo da to razresi ? (Čuang Ce)

Eto setio sam se te musrosti...i sjajnog Čuang Ce-a zahvaljujuci ovom nasem "sukobu"...Inace proucavam mudrosti istoka.. A ovaj na avataru je Konfučije za kojeg si sigurno cuo..

Mnogo pozdrava, klika!!!.

Da ne idemo dalje u raspravu, nema potrebe.
Vidim da si otvorio post o najbojim bubnjarima i nabrojao neka imena. Uporedi taj tvoj post sa ovim koji je dao levrone na pocetku ove price o Petrucci-ju, da li tu vidis neku analogiju, ja vidim itekako.
Samo cu te pitati jednu stvar, da li mislis da si postavio pravo pitanje u postu o bubnjarima? Da li ti nesto para oci u toj temi? Da li izvlacis neki zakljucak posle poredjenja oba foruma?
Da li si ubedjen u to da su svi oni bubnjari koje si naveo najbolji na svetu u apsolutnom smislu?

Mnogo pozdrava i tebi, slusaj i dalje dobru muziku, ne samo rock, ima mnogo dobrih stvari da se cuje i van tog domena.

klika:
Da ne idemo dalje u raspravu, nema potrebe.
Vidim da si otvorio post o najbojim bubnjarima i nabrojao neka imena. Uporedi taj tvoj post sa ovim koji je dao levrone na pocetku ove price o Petrucci-ju, da li tu vidis neku analogiju, ja vidim itekako.
Samo cu te pitati jednu stvar, da li mislis da si postavio pravo pitanje u postu o bubnjarima? Da li ti nesto para oci u toj temi? Da li izvlacis neki zakljucak posle poredjenja oba foruma?
Da li si ubedjen u to da su svi oni bubnjari koje si naveo najbolji na svetu u apsolutnom smislu?

Mnogo pozdrava i tebi, slusaj i dalje dobru muziku, ne samo rock, ima mnogo dobrih stvari da se cuje i van tog domena.

Mislim da znam sta hoces da kazes...Najbolji bubnjar je relativna stvar.....U toj temi sam
jednostavno hteo da vidim sta drugi ljudi misle i koji ih bubnjari impresioniraju.....
I ti nastavi da slusas dobru muziku, ali se i potseti nekih stvari iz '70-ih.....
Pozdrav...;

Iron man:
:) :) :)

Ej, Oath vidim da svaki "metak" koji ispalim na tvoj private bude corak.....
Reci mi kad ides po Gibsona? Mozda te gnjavim, ali ti sigurno znas kako se oseca covek
koji zna da moze da nabavi dobru gitaru.....;

Pozdrav.....

Jooooooj, ima mnogo okolnosti koje otezavaju posetu dragoj mi Finskoj, ali ja racunam sredina Decembra, nemoj me drzati za rec, ali otprilike tada....paicifsto, neces da se svadjas...

klika:
Tablicu mnozenja sam davno ucio, treba mnogo vremena i truda da se stigne do integrala i diferencijalnih jednacina, upravo na tome radim.

Jako lepo, lepo i treba..napredujes....

Matematika nije umetnost tako da si promasio poredjenje....
Reci cu ti samo ovo: Ja sam vise za stare vrednosti za :Leonarda, M. Buanorotija, Celinija, Boticelija, Ticijana, Tijepola, Djota, Djordjone-a, Direra, Rembranta i druge...
Nekako mi ovaj Pikaso i Dali deluju mizerno......

Iron man:
Jako lepo, lepo i treba..napredujes....

Matematika nije umetnost tako da si promasio poredjenje....
Reci cu ti samo ovo: Ja sam vise za stare vrednosti za :Leonarda, M. Buanorotija, Celinija, Boticelija, Ticijana, Tijepola, Djota, Djordjone-a, Direra, Rembranta i druge...
Nekako mi ovaj Pikaso i Dali deluju mizerno......

Pa znas sta. Muzika i jeste matematika. Sve je logicno i SVE SE BUBA. 20% ti je talenat a 80% ti je RAD. Znaci taj Petrucci (koga gotivim kao gitaristu i coveka) je UCIO I VEZBAO. A talenat mu je samo to olaksao. On i dan danas vezba. Ali i pored njegovog silnog obrazovanja on radi ko masina, po inerciji, vergla ono sto je nabubao u skoli i akademiji. Razumete? On je tim obrazovanjem usvojio neke zakone u muzici. Njegovo obrazovanje mu ne dopusta da pravi neke greske u komponovanju samo zato sto je neki tamo rekao da se nesto ne slaze sa necim. A generalno rock i metal gitaristi su NEOBRAZOVANI!!! Setite se, najlepse pesme i najveci hitovi su napisano bas od strane takvih gitarista. Lepo je rekao Jovan Ducic: "Ljudski um je ogranicen na ono sto je video i cuo, a ludilo je jedino bezgranicno i SLOBODNO od svih ledenih zakona svesti i saznanja.

nego sta nego da ti je idol......... samo kao po osnovnim principima ljudske prirode to neces priznati...a sto se tice slikara i vajara i treba da ih pominjem jer su oni bili "spasioci" umetnosti koja bi nepobitno propala da se nije javila renesansa... A sto se tice shredd sviranja.......takav nacin sve vise opskrbljuje mogucnosti gitare kao istrumenta, i svodi sviranje na bezosecajnost... (NIJE ME BRIGA DA LI CES SE SLOZITI) Zato lepo kad cujes samo pocetak Still got the blues od Moore-a na primer, skapiras sta hocu da ti kazem i sta mislim o shredd sviranju. Moze Petruci da bude nestvarno brz u shredd svirci i da nam svima ispadnu oci ali da probudi duh, kao 3-4 tona sa pocetka pesme koju sam pomenuo, nikada......

Back