shreddlord:
cekaj, a ko je tebi rekao da ja slusam samo jednu vrstu muzike?
ps:rekao sam da JA nisam hteo da ispadnem arogantan
Po tvojim postovima ne vidim da si nesto siroko upucen u svet muzike. Znas kada neko napise nesto u fazonu, Zika je najbolji gitarista i tacka, to meni zvuci suvise decacki i nezrelo.
Ja ne znam koliko imas godina niti omalovazavam nikoga ko je mlad, jednostavno iskustvo i ta famozna kilometraza je nesto sto se stice godinama. Da se razumemo, ja ne mislim da sve znam o muzici, prilicno da ali jos tu uvek ima da se uci, e sad zamisli koliko je neko sa 18-20 godina tek na pocetku tog nepreglednog puta.
Ako si opet sa druge strane muzicki obrazovan, sto bi bilo fino, onda ocekujem i da u potovima napises neki argument koji bi isao u prilog metalu kao necemu savrsenom.
Evo, zasto ti ili neko drugi misli da je to vrhunsko dostignuce u muzici. Mozemo i o tome da pricamo, ali kao sto rekoh tesko je to sve u par recenica objasniti a pogotovu pricati o teoriji i kompleksnosti muzike preo interneta. Govoriti o nekakvom srcu i osecajima kao argumetnu, pa to je smesno, to nije argument da je metal savrseniji muzicki izraz od klasike, pa dajte, prevrnuce se u grobu svi oni Mocarti, Bahovi, Paganiji i ostali.
Ja sam samo u par navrata dao neke smernice sta je to sto je u rock/metal muzici povrsno. Ti ocigledno nisi shvatio tu rec u datom konktekstu, bukvalno si je preneo.
Kada kazem povrsan muzicki izraz mislim na poznavanje teorije muzike i jednostavnost koja je primenjena u rock/metalu ili bilo cemu slicnome. Brzina sviranja skale i napamet naucena ista nista samo po sebi ne znaci.
Kompleksnost klasicne/jazz muzike je nesto sasvim drugo. Nemam ja sada vremena da ti idem u detalje dragi moj prijatelju, ima toga koliko hoces......
Iskreno da ti kazem, i najozbiljnije, vise ces o muzici nauciti od jednog Bore Dugica na fruli nego od svih ovih skandinavskih "akademaca".