- Poruka
- 19.481
Niti je Hristos ikad izgovorio riječ Jehova niti su apostoli to zapisali. Ako je za njih bilo tako pogodno i za mene je.Sledite ih...
Izbrisali ste Hristovog Oca poput njih...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Niti je Hristos ikad izgovorio riječ Jehova niti su apostoli to zapisali. Ako je za njih bilo tako pogodno i za mene je.Sledite ih...
Vidi ti antisemita.Sledite ih...
Bog starog zaveta je Hristov Otac.Niti je Hristos ikad izgovorio riječ Jehova niti su apostoli to zapisali. Ako je za njih bilo tako pogodno i za mene je.
Ne.Vidi ti antisemita.
Gdje Ga je ikad nazvao Jehovom?Bog starog zaveta je Hristov Otac.
Naglasili su to i Hrist i učenici mnogo puta...meni je to važno...vama ne.
Kaže im da je njihov Bog njegov Otac...Gdje Ga je ikad nazvao Jehovom?
Jel Ga ikad nazvao Jehovom? Jel rekao ikad "moj Oče Jehovo"?Kaže im da je njihov Bog njegov Otac...
Rekao je da dolazi u Ime Oca svojega I da će ponovo doći...Jel Ga ikad nazvao Jehovom? Jel rekao ikad "moj Oče Jehovo"?
Blagosloven koji dolazi u ime GOSPODNJE.Rekao je da dolazi u Ime Oca svojega I da će ponovo doći...
Učenici su to znali i vikali Blagosloven koji ide u ime Jehovino...
Ma jok...Blagosloven koji dolazi u ime GOSPODNJE.
''Volite sve ljude a osobito braću po veri''...Uz sve teološke razmirice, uvek moramo imati na pameti da smo prvo Srbi - Srbi pravoslavni, Srbi muslimani, Srbi protestanti, Srbi katolici, Srbi adventisti, Srbi Jehovini svedoci.... Prvo Srbi i da se svi držimo između sebe kao braća a ne po denominacijskom ključu (samo svoja zajednica pa svi ostali). Moramo se međusobno uvažavati i pomagati.
Ne, prvo trebamo imati na umu da imamo odgovornost prema Bogu koja je bitnija od odgovornosti prema narodu.Uz sve teološke razmirice, uvek moramo imati na pameti da smo prvo Srbi - Srbi pravoslavni, Srbi muslimani, Srbi protestanti, Srbi katolici, Srbi adventisti, Srbi Jehovini svedoci.... Prvo Srbi i da se svi držimo između sebe kao braća a ne po denominacijskom ključu (samo svoja zajednica pa svi ostali). Moramo se međusobno uvažavati i pomagati.
+++
Čast je biti Srbin. Bilo koje vere i regionalne pripadnosti (Šumadinci, Bosanci, Mačvani, Banaćani, Crnogorci, Slavonci, Dalmatinci, Makedonci, Vlasi...).
Sve ok. Ali, nismo se slučajno rodili u nekom narodu. I ako otadžbina traži treba i uzeti i pušku u ruke, svejedno šta kaže verska zajednica.''Volite sve ljude a osobito braću po veri''...
Slažem se, treba svima pomoći...pogotovo potlačenima i bespomoćnima...
Ne pomažem li zajednici tako što ne želim da prekršim ni jedan zakon ni Božiji ni ljudski...
Dajte caru carevo a Bogu Božije...Sve ok. Ali, nismo se slučajno rodili u nekom narodu. I ako otadžbina traži treba i uzeti i pušku u ruke, svejedno šta kaže verska zajednica.
+++
Kad se setim da su Makedonci dobili autokefaliju, užas. Katastrofa. Treba kamenjem gađati one koji su izglasali autokefaliju
Isus je da omodel molitve
molitva glasi Ovako
Oce nas nek se sveti IME Tvoje...
Znaci znali su Ime Boga Oca JHVH
Matej 23,39 | Jer vam kažem: nećete mene vidjeti otsele dok ne rečete: Blagoslovljen koji ide u ime Gospodnje. |
Djela apostolska 2,21 | I biće da će se svaki spasti koji prizove ime Gospodnje. |
Rimljanima 10,13 | Jer koji god prizove ime Gospodnje spašće se. |
2. Timotiju 2,19 | Tvrdo dakle stoji temelj Božij imajući ovaj pečat: pozna Gospod svoje; i: da otstupi od nepravde svaki koji spominje ime Gospodnje. |
Jakov 5,14 | Boluje li ko među vama, neka dozove starješine crkvene, te neka čitaju molitvu nad njim, i neka ga pomažu uljem u ime Gospodnje. |
da i ovo
Matej 23,39 Jer vam kažem: nećete mene vidjeti otsele dok ne rečete: Blagoslovljen koji ide u ime Gospodnje.
Djela apostolska 2,21I biće da će se svaki spasti koji prizove ime Gospodnje. Rimljanima 10,13 Jer koji god prizove ime Gospodnje spašće se. 2. Timotiju 2,19 Tvrdo dakle stoji temelj Božij imajući ovaj pečat: pozna Gospod svoje; i: da otstupi od nepravde svaki koji spominje ime Gospodnje. Jakov 5,14 Boluje li ko među vama, neka dozove starješine crkvene, te neka čitaju molitvu nad njim, i neka ga pomažu uljem u ime Gospodnje.
to ti nije originalA evo kako u originalu stoji:
Πᾶς γὰρ ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου σωθήσεται.
Piše Kirios a ne Jehova.
Jehovini svedoci su pretresli sve novozavetne rukopise i u jednom se pominje Jehova, s sad dali je to neko dopisao dragi Bog zna. Tako su skrpili i Novi zavet prema svim mogućim rukopisima iz svakog ono što im odgovara. Dali je to u redu? Hm. Legitimno jeste, ali nije etički tako da se radi.A evo kako u originalu stoji:
Πᾶς γὰρ ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου σωθήσεται.
Piše Kirios a ne Jehova.
Sigurno je Batak Toba Bible original.to ti nije original