JHVH & Elohim

...pravda -
Kako te bre nije sramota da pricas ovako bilo kome.
Gde ti je kucni odgoj ako ikakav imas.
Iznesi svoje poglede sa argumentima za i protiv a
ne kao da si na ulici.
 
POšto je moj prevod Božijeg imena doveo do konfuzije
dužan sam svima da ga objasnim
Jahve JHWH
Onaj koji jeste ili koji će biti
Elohim
množina koja označava više od dva (u našem jeziku nema takvog pojma množine)
radi se o grupi u božanstvu tj o andjelima
Pogrešno postavljanje Isusa za pomoćnika Božijeg u stvaranju a da bi se opravdala ta množina od više od dva ubacuje se sveti duh kao biće i popunjavaju teološku prazninu ali upadaju u druge protivrečnosti koje kvalifikuju kao "tajna Božije " iako o njima govore i propovedaju .
Jasno je da je Sveti Duh sila Božija.

Najubedljiviji stih "u ime Oca Sina i Svetoga Duha"
koji sam po sebi ne znači nikakvo trojstvo
kao kada bi ja rekao u ime moje firme
pere ,joce , radovana itd
A vi mislite da smo svi mi jedno .
I jesmo jedno
Firma ali firma je i mašina i objekat i ljudi
Sve je to Božansko
Otac Bog
Sin
SAveti Duh sila
Andjeli glasnici Božiji
Pozdrav
 
ko si ti da meni postavljas pitanja, a da te tema ni ne interesuje? ja sam vaspitan bar toliko da kad nemam sta u odredjenoj temi - kontekstu - diskusiji medj makar jednim parom ljudi, da im ne upadam kabadahijski i nevaspitano kao ti sto upade.

Mislim da si, naprotiv, veoma nevaspitan. Ti svoje poruke puštaš u javnost, ovo je javno mesto i trebalo bi da znaš koja su pravila ponašanja na javnim mestima. Nije ovo tvoja lična konverzacija ni sa kim, već je forum – javna polemika. Svako ko nešto javno prokomentariše, tj. pred skupom ljudi, mora da bude svestan da svaki pojedinac ima pravo da odgovori ne samo na zadatu temu, već i na način iznošenja mišljenja.
Pozdrav svima sa foruma o religiji.
 
...pravda -
Jesi li ti možda neka Božija Pravda na delu ili slično? Sreća naša da ne možeš fizički da nam priđeš, jer kako si pobožan, letele bi glave na sve strane. Toliko si na putu Božijem i predan hrišćanstvu da ostajem potpuno zatečena u svom verovanju. Da nisi otkrio neki vremeplov pa upao ovamo pravo iz krstaških ratova? Jer ako nisi, onda bi trebalo da potražiš pomoć: možeš da se obratiš nekom duhovniku u manastiru, nekom dooobrom lekaru za poremećaje ličnosti ili da potražiš nekoga ko se bavi egzorcizmom. Interesantan slučaj.
Pozdrav svima sa foruma o religiji.

Pozdrav svima sa foruma o religiji.
 
...pravda -
Ovo mi, izvini, uopšte nije jasno - prevedi ako hoćeš ili prepiši tačno. Bezumlje je izgleda jedna od omiljenih tvojih reči, mora da ga se mnogo plašiš-nije ni čudo jer si u njega duboko zagazio.
Izvinjavam se forumu što slučajno dvaput ponovih pozdrav, nisam baš vešta u slanju poruka.
A ko mi veruje, kazaće sami.
Epsko izražavanje ti nije loše, mada može biti i bolje.
Pozdrav svima sa foruma o religiji. (Samo jednom)
 
...pravda -
Eee, kad je taka stvar, dečko, onda kad repliciraš nekome, nemoj da pominješ i obraćaš se drugom ili drugoj. Za tvoju informaciu, uopšte ne koristim kofein. O stavljanju nečega u kafu, mora da si u duhovnim knjigama pročitao.
Meni nikada niko nije pretio, jer ti koji prete ne žive u mojoj dimenziji. A teško da bi me ti, takav, mogao od njih spasti.
Ovde, na forumu, ne upada se u polemike, jer svako ima pravo da iznosi svoje mišljenje.
Ja ne grakćem, već govorim, a ovde pišem.
Nemoj da se trudiš da mi pojašnjavaš ni Pismo niti drugu literaturu, jer sam pismena i čitam sve što me interesuje.
Ne zanima me koga mrziš niti zašto, ali ću reagovati svaki put kada mi tvoja ili bilo čija mržnja za to da povoda. O tome sama odlučujem.
Što se tvog pisanija tiče, ne bi bilo loše da ponoviš lekciju "kosa tanka, uspravna debela".
A što se tiče razmišljanja, stvarno ne bih mogla da te posavetujem, jer je normalnom čoveku prosto nejasno, gde si omanuo, šta si to pogrešno skapirao i otišao na stranputicu.
Smetaću ti ponovo.
 
...pravda -
Baš mi je milo što blagotvorno delujem na tebe. Da ne šetam po temama, evo ti odgovora i na ono u vezi sa blamiranjem i tvojom nezainteresovanošću: nemoj da mi odgovaraš više.
 

Back
Top