Jezivo je ćutanje javnosti o obračunu vlasti s Milovanom Brkićem

Dabome, kako Aleksa kaže. Problem je što ih ima još takvih genijalnih kao on.
goran_vesic_896x940_896x940

Милован од почетка добија инсајдерске информације од великог броја различитих, а информисаних извора. Сам је у једном неформалном разговору рекао да му је отприлике шездесет посто информација потпуно тачно, а остале напише основано нагађајући. Зато су хиљаде тужби против њега пропале. На много начина су покушавали да га онемогуће да физички штампа новине, а он их је сваки пут надиграо, па су дигли руке.
Ово је био једини, бруталан и противправни начин да му се освете, а сви ћуте јер он нема миљенике а сви они имају путера по глави.

Милован од почетка добија инсајдерске информације од великог броја различитих, а информисаних извора. Сам је у једном неформалном разговору рекао да му је отприлике шездесет посто информација потпуно тачно, а остале напише основано нагађајући. Зато су хиљаде тужби против њега пропале. На много начина су покушавали да га онемогуће да физички штампа новине, а он их је сваки пут надиграо, па су дигли руке.
Ово је био једини, бруталан и противправни начин да му се освете, а сви ћуте јер он нема миљенике а сви они имају путера по глави.

Ma svi mi, naročito ako smo maštoviti, dobijamo direktne informacije, a po sistemu "bujna mašta čini svašta" plus "ne osećam odgovornost" možemo puno sranja da napravimo.

Evo u subotu, krenem na Adu i natrčim na blokiranu Gazelu. Temperatura 40 stepeni, u kolima 70, policija (znači država, Vučić) zbog tridesetak individua blokirala međunarodnu saobraćajnicu, i ja odmah zaključio da su Ćuta, Mara, i ostali ustvari Vučićevi vojnici, i ...

I istrčim sa tim u javnost, userem se ljudima u život, one koji ih podržavaju proglasim za ro bote, i ...

I zaradim neku kinticu za svoj medij, steknem pažnju i fanove među teoretičarima zavere, poneka strana služba mi čestite hrabrost i ponudi saradnju, čak me i Vučić pozove i kaže da je demokratiji potreban i taj ugao gledanja te da će "nevidljivo" da me podrži, i ...

I jednog dana mi svane noć.
I šta tu nije jasno ?

Најбољи доказ да ниједна страна служба не стоји иза Милована је што "ћами ћекајући" и нико се не оглашава. Сви смо сведоци цике која се јавља када је било који екпонент служби угрожен или "самоугрожен".

Čovek neprekidno pljuje sve živo, kao lud. Nekad za vreme Kralja Milana je postojao isto takav beogradski “novinar” koji je pljuvao sve redom za honorar, pa se zezne i počne da psuje neke koji su mu otkazali dalje finansiranje, pa oni ubrzo dođu na vlast i zatvore ga u ludnicu. I tako je zatvaran u ludnicu i puštan da pljuje te iste nekoliko puta, sa promenama režima. Sve zbog neke svađe oko honorara, neki njegov članak nije postigao efekat pa ga nisu platili pa krene rat. Ovaj ništa bolji nije.
Ma sve to stoji, aliu svakom slucaju covek ne treba da umre u zatvoru niti to sme da se dozvoli.

Најбољи доказ да ниједна страна служба не стоји иза Милована је што "ћами ћекајући" и нико се не оглашава. Сви смо сведоци цике која се јавља када је било који екпонент служби угрожен или "самоугрожен".
Nekad i sad - Danas prenosi zahtev za zabranu svih tabloida (Brkićevog sa velikim T - pod brojem jedan), sada taj isti Brkić ‘uapšen, Danas kmeći.

Naravoučenije, sami ne znaju šta hoće, najbolje da se pozatvaraju i oni sa sve Vremenom i NIN-om na pola dana sa Brkićem u neki pres centar pa da se upale kamere i i da svi budu pušteni natrag u redakcije čim dovoljno usaglase stavove o slobodi štampe, ne pre toga.

Краљ Петар Први Ослободилац своју владавину у Србији започео је законом који је имао само један члан: „Штампа у Србији је слободна“.
Ne menja stvar da nam se Danas tako ukmečao, za njih je to vest, a npr evo ovo nekako nije.

Списатељ и колумниста "Данаса" је за своје колеге новинаре, инвалида Златановића и болесног Бркића предложио "хуманитарно решење". За првог наногицу, а за другог кућни притвор. Тема и јесте "језиво ћутање" или чак подршка прогону слободне рече, каква год она била. Постоји ефикасан механизам новчаног кажњавања за увреде и клевете, али ниједан од ових новинара никада није изгубио на суду. Ако су судије режимске, зашто их нису осудили, друге јесу. Уколико су судије "жуте" исто питање? Обојица нису штедела ни једне ни друге и то је оно што не може да им се опрости. Сврстане увек има ко да штити.

Poslednja izmena:

Back